Fotky našich miláčků...:-))

Diskuze o dalekohledech, triedrech a dalších kukátkách pro pozorování nekonečna
Odpovědět
Max.Road

Příspěvek od Max.Road »

Můj krasavec :P
[/img]
Newton SW 200/1000 EQ-5M  triedr přs...

stana

Příspěvek od stana »

To MaxRoad: Tu vidím akorát smajla, co vyplazuje jazyk.. ;D

To Shodam a Kaiska: Dík za pochvalu!
:)
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm,  Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm,  fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400,  triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
yamaha
Věk: 68

Příspěvek od yamaha »

Stano héézký okuláry !!! A jak to těm dalekohledům s nima sluší !
Televue Genesis 101/500 ,Takahashi Mewlon 210 , Orion optics newton 350 ,H-alfa teleskop Comes 90/2600 filtr Lunt 0,7A ,achromát 127/1200 , triedr Canon 10x42 L IS
stana

Příspěvek od stana »

Stano héézký okuláry !!! A jak to těm dalekohledům s nima sluší !Dík! Jsou to moji "miláášci"

Parádně se přes ně čučí!!
Prostě "okno do Vesmíru" a s Dobsonem jsou kamoši!! Pardon, ale člověk je občas emotikuš a naměkko a krásné pokoukání a vvo tto mi gou!

P.S. Panoptic je jejich menší a trošku kulhající /mimo osu a bez komakorektoru/ starší bratr, ale jsou jedna zelená rodina a jak říkají Amíci! Jsou to dvoucenty z peněženky.. ;D
Televue:

V podstatě jsem si nechal od místních matadorů poradit a zbytek jsem dořešil dle svého.. :)
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm,  Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm,  fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400,  triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

P.S. Panoptic je jejich menší a trošku kulhající /mimo osu a bez komakorektoru/ starší bratr, ale jsou jedna zelená rodina a jak říkají Amíci! Jsou to dvoucenty z peněženky.. ;D
Ono to je možná trochu jinak. Díky tomu, že Panoptic je hodně ostrým, vidíš velmi ostře a výrazně komu dalekoledu, zatím, co Ethosy jsou zde trochu méně ostré , tak se zdá méně rušivá.
O ostrostech kreseb jasně vypovídají testa a měření těchto okulárů, není to jen nějaký subjektivní pocit
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Regulus

Příspěvek od Regulus »

Ono to je možná trochu jinak. Díky tomu, že Panoptic jehodně ostrým, vidíš velmi ostře a výrazněkomu dalekoledu, zatím, co Ethosy jsou zde trochu méně ostré , takse zdá méně rušivá.
O ostrostechkresebjasně vypovídají testa a měření těchto okulárů, není to jen nějaký subjektivní pocit  
Takže kupte si okuláry TV - odhalí každou chybu Vašeho dalekohledu  :D

EDIT pro MilANa: souhlasím že je to pravda, určitě dobrá poznámka! Neodsuzuju kvalitní okuláry! Ale přesto mi to přijde trochu srandovní a paradoxní - platit takové sumy za to abych viděl jak je dalekohled špatný Howg

Jinak Staňo, výbavička pěkná! Aby taky nebyla za ty prachy  ;)
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Takže kupte si okuláry TV - odhalí každou chybu Vašeho dalekohledu  :D

Až to bude bez smajlíka, bude to pravda.
S bídným širokoúhlým okulárem nikdo nic na dalekohledu neotestuje
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Takže kupte si okuláry TV - odhalí každou chybu Vašeho dalekohledu
To není CHYBA dalekohledu, to je VLASTNOST toho dalekohledu. A k jejímu odstranění je určený KOMAKOREKTOR. Teprve pak se plně využije toho, co ty okuláry umí.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
stana

Re: Fotky našich miláčků...:-))

Příspěvek od stana »

Ještě dodám, že po včerejším pozorování Saturnu a Měsíce, byl obraz tak ostrý, že rozhodně to Skáj-wočrovské zrcadlo je krom toho, že je krapet zaprášené, tak kreslí parádně!
Potvrzuji rok staré ujištění od kolegů zde, že Sky-Watcher je kvalitní stroj!
/Tím chci rozptýlit obavy ostatních z toho, že se to dělá někde v Číně/
Koneckonců i ty dva setové okuláry nejsou až tak o ničem a kreslí hlavně v ose velmi slušně..
Můj názor..
P.S. Jinak jsem za tu sestavu dal za ten rok cca 60 litrů...A včera už jsem šel ze zoufalství vrátit pivní flašky, páč jsem bez koruny.. :-[ :D
guli16

Příspěvek od guli16 »

:)...tak toto je muj milacek:)asi hodne uz ukazovanej zde,ale chci se taky pochlubit mam z nej samozrejme radost..mam ho zatim v zakl. vybave,ale to prijde..:)jinak spokojenost:)
Dobson SW 200/1200 ,sw planetary 5 a 7 mm ,SP 10 a 25 mm
ladis
Věk: 46

Příspěvek od ladis »

Dobry stroj, bude Ti dobre slouzit. Pri opravdu tmave obloze v horach ukaze nevidane!
Obrázek
Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Tharos

Příspěvek od Tharos »

Když vidím ty překrásné kousky tady, tak si říkám, že se taky pochlubím :).

Tak toť ON ve své současné verzi:

Toto 350mm ULko má poměrně složitou historii... Ale ve stručnosti samotný dalekohled je (úžasné a precizní) dílo Pavuka a optika pochází od anglických Orion Optics. Původně se jednalo o Orion Optics full-tubus, ale z jistých důvodů a také vzhledem k jisté příležitosti jsem se rozhoupal k přestavbě. Nová verze se dá složit do kufru a převážet v letadle (čehož mám v plánu intenzivně využívat), kdy celý dalekohled i s tyčkami, jen bez primáru, váží 16,6 kg. Zrcadlo pak váží 8 kg. Jinak dalekohled disponuje skvělým MoonLite focuserem a i IntelliScope navigací, která vzdor všem předpokladům kupodivu funguje :).

Optika od Orionů je opravdu znamenitá. Primár má Strehl 0.989 (měřeno interferometricky) a především poslední noc jsem zažil tak vynikající seeing, že jsem až nevěřil vlastním očím, kam až se dá jít... Po nějaké době pozorování jsem "z legrace" vyzkoušel dát do výtahu kombinaci 2.5 Powermatu a 4mm okuláru, která mi přinášela zvětšení 987x (!) a zůstal jsem v šoku, když tato kombinace šla dokonale zaostřit :). Chvilku trvalo, než jsem dostal do ruky grif pro sledování objektu v tomto úděsném zvětšení, ale nakonec to šlo a nakonec jsem vydržel s touto kombinací pozorovat několik hodin. Obraz Saturnu byl takřka dokonalý, s oblačnými pásy na obou polokoulích a i se zřetelně viditelným cassiniho dělením v extrémně uzavřeném prstenci. Optice skutečně nemám co vytknout.

Neprojevily se ani původní obavy z menší stability oproti full-tubus verzi, i když je pravda, že bylo dokonalé bezvětří. Ještě časem uvidíme, jak to celé bude fungovat, případně s Pavukem víme, kde se dá stabilita ještě zvětšovat.

Chtěl bych poděkovat Pavukovi za vynikající práci a za přístup a podporu v celé věci. Tím, že mi dalekohled předal, naše práce na něm neskončila a děkuju mu za to, s jakou ochotou mi vychází vstříc s dalšími optimalizacemi.

Až dořešíme několik posledních detailů, myslím si, že se mi dalekohled stane věrným společníkem na opravdu dlouhou dobu. A pak jej stejně neprodám - tohle se prostě neprodává ;).
honzazator

Příspěvek od honzazator »

nadhera :)
CPC11", triedr Noname 20x50, triedr Fomei Compakt 8x25
ladis
Věk: 46

Re: Fotky našich miláčků...:-))

Příspěvek od ladis »

Gratulace! At slouzi!  :P :)
Obrázek
Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
grajda

Příspěvek od grajda »

:)...tak toto je muj milacek:)asi hodne uz ukazovanej zde,ale chci se taky pochlubit mam z nej samozrejme radost..mam ho zatim v zakl. vybave,ale to prijde..:)jinak spokojenost:)
Těší mě, že sis ten dalekohled nakonec koupil a vybral sis dobře.

Tharos: Nádhernej stroj. U toho by jsem (bych) z úcty byl ochotnej používat šnorchl dokonce i já.
SW planetary 58°-2,5/400/8,7 (f/zv/zp')
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
Odpovědět