Kometa 17P/Holmes
Kometa 17P/Holmes
Ahoj.
Mám jeden snímek z dnešního večera,sice to dnes nebylo na focení (nárazovej vítr a sem tam proletěl po obloze mráček)Ale za dvě hoďky co jsem byl venku se podařilo 5x300s,5x180s iso 800.
N-203/900+ MPCC canon 350D, pointace AG.MMys přes SW-70/500.
Větší verze na klik.
Mám jeden snímek z dnešního večera,sice to dnes nebylo na focení (nárazovej vítr a sem tam proletěl po obloze mráček)Ale za dvě hoďky co jsem byl venku se podařilo 5x300s,5x180s iso 800.
N-203/900+ MPCC canon 350D, pointace AG.MMys přes SW-70/500.
Větší verze na klik.

Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 071 ,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Kometa 17P/Holmes
Jeden z tvých nejlepších záběrů vůbec, Libore, i s ohledem na to, že tady si na kometu mohu leda nechat zajít chuť..
podle mně si asi nečekal, že sotva dovybavíš newtona na focení, přiletí si kometa, co se ti do něj ani nevejde ;D
podle mně si asi nečekal, že sotva dovybavíš newtona na focení, přiletí si kometa, co se ti do něj ani nevejde ;D
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Kometa 17P/Holmes
To Mag:
( podle mně si asi nečekal, že sotva dovybavíš newtona na focení, přiletí si kometa, co se ti do něj ani nevejde )
To máš teda pravdu. kometa je nádherná a jsem rád že už konečně lezou z newtona trochu solidní snímky,Ale ještě se mám co učit abych dosáhl kvalit např: ladiS nebo MMyse a ostatních výborných astrofotografů zde na foru.
( podle mně si asi nečekal, že sotva dovybavíš newtona na focení, přiletí si kometa, co se ti do něj ani nevejde )
To máš teda pravdu. kometa je nádherná a jsem rád že už konečně lezou z newtona trochu solidní snímky,Ale ještě se mám co učit abych dosáhl kvalit např: ladiS nebo MMyse a ostatních výborných astrofotografů zde na foru.
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 071 ,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
- Miloš Hroch
Kometa 17P/Holmes
to Re:
Vzhledem k použitému objektivu naprosto skvělá fotka! Se Sonnarem taky zkouším fotit a v barvě jsem se zatím k ničemu podobnému nedopracoval.
Vzhledem k použitému objektivu naprosto skvělá fotka! Se Sonnarem taky zkouším fotit a v barvě jsem se zatím k ničemu podobnému nedopracoval.
Kometa 17P/Holmes
Ahoj Libore.To je parádní foto komety Holmes.Určitě jedna z nejlepších co jsi udělal(konkuruje ji to foto z Mirfakem-to s modrým pozadím-které někteří kritizovali(dle mě neprávem) ;)Měj se Milan
Kometa 17P/Holmes
To Biba75: Paradicka, aspon niekomu sa dari a pocasie je Ti trochu naklonene...
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
Kometa 17P/Holmes
Biba75 napsal:
Z tvého Newtonu lezly solidní snímky takřka pořád, problém byl hlavně ve zpracování, pointaci a zaostření. Ještě udělat něco proto aby jsi se zbavil na tvém Nwt. té komy.
Jinak snímek je velmi dobrý. Gratuluji!!!!
MartinV
Z tvého Newtonu lezly solidní snímky takřka pořád, problém byl hlavně ve zpracování, pointaci a zaostření. Ještě udělat něco proto aby jsi se zbavil na tvém Nwt. té komy.
Jinak snímek je velmi dobrý. Gratuluji!!!!
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
Kometa 17P/Holmes
4.12.2007 tesne pred "dekou", Scopos 66/400, CCD Astropix 4.0, 10x30s, dost zly seeing, nevytemperovana technika. Pocas kompletovania zostavy kometa pekne viditelna volnym okom, cez trieder 7x50 velmi pekne.
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
Kometa 17P/Holmes
no je vidiet rozdiel od minuleho zaberu, ze tento je tak narychlo.... A to sa uz mraci ??? :'(
YEPUN telescope 254/1200, EQ6-goto, CG5+ Newton 152/903, R 70/700, 70/1000, Dobson 130/1100, Canon 40D, L 70-200/2,8 www.astrosid.szm.sk
Kometa 17P/Holmes
lubomir napsal: no je vidiet rozdiel od minuleho zaberu, ze tento je tak narychlo.... A to sa uz mraci ??? :'(
Mas pravdu, nasledujuci zaber uz nabehol mrak a kompletna deka, potom este by sa mozno nasiel nejaky zaber v nasledujucich dvoch sekvenciach po dvadsiatich obrazkoch. Takze summa summarum tazkych 5 minut expozicneho casu, pri dost priemernych podmienkach, ktore sa rychlo zhorsovali. Kym som staval techniku bolo este dobre, a potom ... >:(
Mas pravdu, nasledujuci zaber uz nabehol mrak a kompletna deka, potom este by sa mozno nasiel nejaky zaber v nasledujucich dvoch sekvenciach po dvadsiatich obrazkoch. Takze summa summarum tazkych 5 minut expozicneho casu, pri dost priemernych podmienkach, ktore sa rychlo zhorsovali. Kym som staval techniku bolo este dobre, a potom ... >:(
- re
- Věk: 60
- Kontaktovat uživatele:
Kometa 17P/Holmes
Zatím poslední obrázek z 3.12.2007. Fotografováno Sonnarem 2,8/200, cl.na 1:4 přes Canon 300D. Celková expozice 11 minut, 19:35-19:50 UT.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Kometa 17P/Holmes
Teda z toho Sonnaru vypadávaj fakt dost pěkný fotky. Super!
Martin Gembec, Astronomické události
- re
- Věk: 60
- Kontaktovat uživatele:
Kometa 17P/Holmes
V pondělí byly na moje poměry velmi dobré podmínky (asi 45 minut díra mezi mraky). No a Sonnar, mám možná štěstí na relativně dobrý kus, při cloně 1:4 to kreslí docela dobře a i barevná vada se dostane do přijatelných mezí, i když to samozřejmě není ideál.
Kometa 17P/Holmes
Co se Sonnaru týká tak je to moc zmenšený snímek aby se dalo říri jak opravdu kreslí, ale třeba je to šťastnější kousek. O mém Canonu 200mm f/2,8 se to již tak říci nedá. Nespokojenost se zaostřením trvá i při f/5 jsem zvědav kam až budu muset zajít abych tu ostrost z toho skla vydoloval. Nyní jsem v kontaktu se servisním střediskem Canon v Německu, ale ty budou asi neprůstřelný. Je to velká škoda, protože kresba je perfektní. Kdybych si mohl tak odzkoušet jiný kousek tohoto skla s bezvadným zaostřováním
.
No nic ale k tématu, přidávám svůj poslední pokus o kometu z 19.11. Upozorňuji, že výsledek odpovídá stáří měsíce.
zde více:http://gaugg.astronomy.cz/galerie/slune ... holmes.htm
Pavel Gaugg

No nic ale k tématu, přidávám svůj poslední pokus o kometu z 19.11. Upozorňuji, že výsledek odpovídá stáří měsíce.
zde více:http://gaugg.astronomy.cz/galerie/slune ... holmes.htm
Pavel Gaugg
SeeStar_S50