Celestron vs. SW
Celestron vs. SW
No te šroubek som povoli a nič.Nevadí neskôr sa na to pozrem a ak to nepomôže tak to budem musiať reklamovať!No a tam někde jsou i ty 4 malé šroubky co drží tu osku na výtahu,nevykle se to?
Dobson SW 250/1200, N 150/750, ED80/600 na AZ-4, TELE VUE Paracorr, Panoptic 24mm 68°, Nagler 13,9,7,5, 3.5mm 82°, SW Planetary 8,7,6,5,4mm UWA-58°, 2"SW/SWA 38mm 70°, Celestron 15x70, UHC Lumicon, UHC-S BDP, CLS Astronomik, 2x Polarizační BDP
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Celestron vs. SW
Cenu pri pripadnem bazaroprodeji to urcite ztrati (asi ne tech 70% jak naznacujes), ale v adsolutni hodnote bude ztrata vyrazne mensi nez kdy by rozprodaval v bazaru drahou "profi" techniku za desetitisice se slevou 30%
Já jsem začínal s dobsonem a pak s malým Maksutovem s GoTo. Pro focení jsou rovnou koupil CG5 GT AT, kterou mám dodnes. Maksutov jsem prodal asi za 40% ceny, GSO 200/800 asi za 35% ceny. Řada věcí se tady prodává za 50% slevy e je to neprodejné.
Jak říkáš, začínat se dá se vším, dokonce i s dobsonem se dá fotit.
Já jsem začínal s dobsonem a pak s malým Maksutovem s GoTo. Pro focení jsou rovnou koupil CG5 GT AT, kterou mám dodnes. Maksutov jsem prodal asi za 40% ceny, GSO 200/800 asi za 35% ceny. Řada věcí se tady prodává za 50% slevy e je to neprodejné.
Jak říkáš, začínat se dá se vším, dokonce i s dobsonem se dá fotit.
Celestron vs. SW
Nerobil som skoro nič a samé to nabehlo! 

Sky-Watcher 254/1200 dobson, Sky-Watcher 150/750 (black diamond), EQ 3-2, triedre 7x50 a 15x50, SW LET 28mm, SW UWA 6mm, SW SUPER 20mm, SW SUPER 10 mm
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
Celestron vs. SW
Koukam, ze tu pribylo od me posledni navstevy hodne prispevku. Pridam taky jeden s povzdechnutim, ze kdyby Lentak rovnou napsal, ze bude chtit fotit, tak by mu zde poradili co presne koupit na foceni a nebavili bychom se zde zbytecne o nekolik stranek o dobsonu...
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Celestron vs. SW
protoze on prece fotit nechce... nebo chce ?
) de oto ze oni ti klidne reknou ze to chteji nej na pozorovani a za 10 dalsich prspevku se ptaji jak foto kopaktem. no ja nejsem jinej 

Celestron vs. SW
Chlapi, ja som vášnivý fotograf a preto z fotením rátam akosi autoamaticky. Netušil som však, že nie je jedno, cez aký teleskop fotím. Myslel som si, že tak ako vidí samotné oko, tak bude vidieť aj fotoaparát. Stačí priložiť a je to... No asi to teda nebude také jednoduché ako som si predstavoval, uvidíme. A keď nebudem vedieť fotiť, svet sa nezrúti. Aj tak som len začiatočník, tak sa snáď vybláznim s teleskopom pri bádaní neba. Napriek kritike sa teším novému "prasiatku" a to už aj z toho dôvodu, že ako mladý chlapec som chodil z kamošom pozerať s triedrom /asi/ 20 x 70 a moc sa mi to páčilo a keď som si pozeral západonemecké katalógy s teleskopmi tak som slintal a túžil som raz také vlastniť. Odvtedy prešlo vyše 20 rokov a sen sa mi splnil a preto by som bol rád, keby ste ma hneď neubili. Nebojte sa, keď časom zistím, že ste mali pravdu, budem na Vás myslieť iba v dobrom. 

Sky-Watcher 254/1200 dobson, Sky-Watcher 150/750 (black diamond), EQ 3-2, triedre 7x50 a 15x50, SW LET 28mm, SW UWA 6mm, SW SUPER 20mm, SW SUPER 10 mm
Celestron vs. SW
No ono prave slusna amaterska astrofotka DSO ukaze mnohem a mnohem vice nez je videt okem za okularem dalekohledu. Coz byva casto duvod ke zklamani, kdyz si novopeceny majitel dalekohledu mysli, ze uvidi na vlastni oci neco jako barevne snimky, ktere zna z casopisu a pak vidi ci csteji spise tusi sedavy rozmazany oblacek...
Cenou za dosah fotografie je ale velmi dlouha expozice (v radu hodin, byt poskladana z dilcich treba 5 minutovych).
Prave k dosazeni te dlouhe expozice je potreba velmi kvalitni montaz (a i na ni jeste (auto)pointace), ktera dokaze dalekohledem nebo objektivem sledovat nebe dostatecne presne, tak aby hvezdy zustaly bodove (kulate).
S montazi EQ3-2 s pohonem pri solidnim ustaveni by mely jit snimky v desitkach sekund do ohniska cca 200mm. Pri foceni ohniskem tveho dalekohledu - 750mm uz bude zrejme dost velky odpad i pri expozici 10-20 sec.
IMHO pri expozici 10s budes mit pri fotce DSLR v primarnim ohnisku a na citlivost ISO1600 na snimku cca to co uvidis okem pres okular...
V pripade foceni kompaktem za okularem (pri vhodnem drzaku) to bude vyrazne horsi...
Je trba projit nejaka vlakna, ktera se venuji astrofotu...
Cenou za dosah fotografie je ale velmi dlouha expozice (v radu hodin, byt poskladana z dilcich treba 5 minutovych).
Prave k dosazeni te dlouhe expozice je potreba velmi kvalitni montaz (a i na ni jeste (auto)pointace), ktera dokaze dalekohledem nebo objektivem sledovat nebe dostatecne presne, tak aby hvezdy zustaly bodove (kulate).
S montazi EQ3-2 s pohonem pri solidnim ustaveni by mely jit snimky v desitkach sekund do ohniska cca 200mm. Pri foceni ohniskem tveho dalekohledu - 750mm uz bude zrejme dost velky odpad i pri expozici 10-20 sec.
IMHO pri expozici 10s budes mit pri fotce DSLR v primarnim ohnisku a na citlivost ISO1600 na snimku cca to co uvidis okem pres okular...
V pripade foceni kompaktem za okularem (pri vhodnem drzaku) to bude vyrazne horsi...
Je trba projit nejaka vlakna, ktera se venuji astrofotu...
Pavel Vabrousek
Celestron vs. SW
Vabra díky za upresnenie, vyzerá to tak, že ked sa mi podarí niečo odfotiť, budem rád, že som niečo odfotil, nie to ešte čakať kvalitu :-[