Nic takového by tam nemělo být. Tak co třeba éta Cyg která je tím směrem ale mimo zorné pole?
Nee, neni to odlesk od eta Cyg...
Je to tam celkem objektivni mracno kulateho tvaru. Je zachyceno treba i zde:
Koukám, taky ses napálil s Tulipánem . Mám na disku 12.5 hodiny nasnímaných dat na bicolor techniku a v OIII, tam toho je znatelně míň, než jsem původně počítal.
Hele kdybys tu fotku neměl tak blbě otočenou, možná by bylo více zřejmé
Otáčať fotky prípadne ich zrkadlovo preklápať predsa patrí k miestnemu folklóru.
Tulipán z Vysočiny, focený za docela slušných podmínek. Akorát škoda že mi úplně nesedlo zaostření, kvůli povolenému závitu bajonetu se foťák trochu viklal. Takže alespoň takhle zmenšené na třetinu je to jakžtakž použitelné.
Díky Libore! To zaostření je opravdu faux pas , ale naštěstí se to dalo alespoň trochu spravit za cenu obětování rozlišení. Moc jsem toho letos nenafotil, takže asi zapomínám jak na to
Nemůžu teď normálně fotit (MGEN mám zase v opravě) a tak aspoň prozatímní vybarvení předchozích Ha dat Sh2-101 pomocí pár krátkých záběrů (celkem půl hodiny) mod. zrcadlovkou na TMB92.
Tak som k PEPEho dátam Olll 32x600 a Sll 30 x 600 , ktoré mi poskytol, pridal svoju HA. Ďakujem Peťo.
A vzniklo z toho toto. Difrakčné lúče som v PS vymazal v každom kanále pretože on má ASA.