abych si tedy jeste ulevil a vypovidal se tak: nejdrive jsem mel hotove prochazeni uzivatelovo fotografii, s nahledy a po strankach a osetril situace, kdy by to mohl nekdo "hacknout" z venci, nastavenim promennych pres URL mimo rozsah. Pak jsem udelal jednoduche hledani a prochazeni vysledku s nahledy a po strankach, coz jsem zalozil na kodu z uzivatelskych fotek. Jenze pak jsem pridelal dalsi osetreni resize okna a vlozil spolecne hlavicky - inicializacni skript a pak jsem jeste odhalil dalsi drobnustku. No a gulas vznikl, kdyz jsem tyto nove zmeny z noveho skriptu chtel prenest do uzivatelskych fotek...
nakonec jsem to vcera dostal do stabilniho stavu jen to ma tu nevyhodu, ze v uzivatelskych fotkach kdyz kliknu na nahled a jsem treba na strane 2 (prohlizim tedy fotky 10-19 pri limitu 10 fotek na stranku) tak po kliknuti na nahled se sice do galerie dostanu, ano, spravne, jenze muzu listovat pouze v ramci tech 10 fotek z dane stranky... to musim dneska opravit. Bud pridanim dalsi promenne, nebo duplikaci nazvu skriptu, kdy pro specialni pripad udela neco jineho. V tom hledani to bylo snadne, protoze tam bud hledam - a vytvorim novy seznam fotek jako vysledek, nebo prochazim. Tudiz mi nevadi, ze skript, ktery to zpracovava se stale jmenuje search.php
Moznosti reseni: v uzivatelskych fotkach nechodit kliknutim na nahled do galerie, ale pres specialni tlacitko... ale to se mi moc nelibi, takze asi zavedu dalsi promennou...
jinak pardon za nezajimave cteni, ale ja si proste musim ulevit a myslenky utridit. Dam to dnes na papir, stanovim politiku co se kdy bude pri jakem eventu/udalosti delat (mam to totiz moc slozite, napr. kdyz zmensite okno, tak se snizi pocet sloupcu nahledu, podle velikosti, takze horizontalni scroll bar neni treba. Je to sice hezke reseni, ale trosku narocnejsi na implementaci)...
diky za trpelivost