Vox populi - prosim, mam otazky

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

dneska rano jsem mel asi hodinku cas, tak jsem provazal uvodni stranku (ktera je maximalne stroha) s hledanim (zatim pouze zakliknutim vybranych kategorii) a nahledy a vstupem do galerie a uz to konecne dava nejaky vystup i pro neregistrovane navstevniky... takze prvni vlastovka je na svete !

ad OT: jsem perfekcionista (v tom, cemu rozumim) a protoze proste jsou lide co MSIE pouzivaji, nemuzu je implicitne odriznout ci vyhodit. Jen jim budu oznamovat nejakou vhodnou formou, ktera funkce (z tech pokrocilych grafickych operaci) nefunguje a co si maji jak nastavit a povolit, aby jim vse chodilo na 100%. Uz takhle jsem udelal nekolik kompromisu ze sve strany a stalo me to miliony nervovych bunek...

nejtezsi bude pro vsechny naucit se galerii ovladat, i kdyz Ti co znaji ACDSee nebo IrfanView to budou mit snazsi - momentalne je totiz ovladani pouze z klavesnice, napr. PgDn a space - dalsi fotka, PgUp a backspace - predchozi fotka, ENTER - fit to window, F1 help apod...

Jeste tak 20hodin prace a muzu to spustit :-)
grajda

Příspěvek od grajda »

Jeste tak 20hodin prace a muzu to spustit :-)
Dávej si bacha, ať Tě někde nezajede auto... Aspoň těch příštích 20 hodin. [smiley=laugh.gif]

Rád by jsem okomentoval i ty Tvoje na odborný termíny bohatý popisy toho, co děláš, ale bohužel tomu nerozumím, takže nemůžu naplno napsat to, co tuším- dobrý. Dost dobrý. Žádná zívačka a vopruz to asi nebude. :D
SW planetary 58°-2,5/400/8,7 (f/zv/zp')
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

dneska jsem chtel skoncit drive nez obvykle (coz tedy cinim, ale ne o tolik o kolik bych chtel), ale zas to nejak nevyslo. Duvodem je, ze citim, ze svetlo na konci tunelu se blizi a chci to uz mit hotove - tedy spusteni hodné.

Dnes jsem udelal nejake strohe menu, aby se dalo trosku navigovat mezi strankami, pridal podporu PNG pro resize operace (vystup posilam prohlizeci ale v JPEGu a zjistil jsem, ze je obcas ten JPEG pri kvalite 90% vetsi nez puvodni PNG). Taky jsem otestoval MMysovo viteznou fotogravii z AAM za listopad a Milosovo Hrochovo z CAM za leden a zjisitl, ze by jeste stalo za to, kdyz porovnavam na obrazovce prepinanim dva obrazky stejneho objektu, pridat moznost rotace, protoze kazdy to ma otocene jinak. No ale moznosti by bylo tolik, ze by me z toho brzy "jeblo" ;D

Je proste treba s tim prijit mezi Vas a pockat si na zpetnou vazbu - komentare.

Pokud si prejete byti mezi prvnimi, koho budu o spusteni informovat, napiste mi svoji e-mailovou adresu pres SZ.

Jo a kdyz to testuji na Vasich super obrazkach, tak je to opravdu nadhera ja tam totiz nemam zadny webdesign ani styly (CSS pro MSIE je, jak jsem zjistil, taky perlicka a navic ja s CSS uplne kamarad nejsem - nemuzu znat a umet vsechno) a vse mam naprosto strohe a chude na grafiku - od te tam totiz jsou/budou ty fotografie...

grajda: zitra mam nejaky jezdeni po Praze a pak presun z mista A do mista B a mam opet (po dvou mesicich) praskle celni sklo u auta a kazdou jizdou se prasklina zdvojnasobuje... ale pry by se to vysypat nemelo (snad to tedy na dalnici preziju)... konec OT hlaseni
vlastofka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlastofka »

Cim dyl ctu tohle vlakno, tim vic se nemuzu dockat az tvoje dilo uvidim, podle popisu to vypada hodne dobre. Samozrejmne ze pokud bude cim, taky rad prispeju nejakou tou grafikou v podobe fotek :]

... takze prvni vlastovka je na svete !nene, prvni vlastofka jsem tu byl ja :]]
NWT SW Quattro-250P, SW HelioStar 100 H-alpha
SW CQ350-PRO
ZWO ASI 294 MM Pro, ZWO ASI 432 MM, ZWO ASI 585 MC, ZWO ASI 174 MM mini
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

vlastofka: jenze ja psal vlastovka s 'v' nikoli 'f' ale i tak budu za kazdou lastofku rad BTW jak je to slovensky? lastovicka? ;D ;D ;D

dnes jsem dodelal jednoduche hledani (zatim jen jednoduche, na ukazku moznosti) a par dalsich drobnosti. Chybi jeste napsat dokumentaci, resp. navod jak co pouzivat a pak pripadne se pokusit o pridani ovladani galerie i mysi (zatim je vse jen na klavesnici a klikat se neda), abych uspokojil i "mysoidni" uzivatele/navstevniky... ETA tedy jeste tak 15hodin prace, tj. o Valentynu na tom pracovat nemuzu, by me pritelkyne zabila, takze v NE/PO to muzeme spustit doufam, ze to dobre dopadne az tam dame spolecne alespon 100 fotek (ale kvalitnich) otviram sampanske!

P.S.: zitra/dnes budu pracovat offline nebot budu cely den out of internet access. Taky musim odpocivat, mam cerveny oci jako kralik jak furt cumim do monitoru...

pocasi zdar! at se dobre foti a je kvalitni material na prezentaci ;-)
grajda

Příspěvek od grajda »

:D
SW 2''-80°-20/50/96
vlastofka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlastofka »

BTW jak je to slovensky? lastovicka?lastovicka obycajna, vic najdes tady, ale to uz jsme tezce mimo tema :]
http://www.ceeege.com/Birds/Birds_HirsS ... wallow.php

Slibuju, ze pokud budu posilat do galerie nejaky fotky, tak jenom s astrotematikou :]
NWT SW Quattro-250P, SW HelioStar 100 H-alpha
SW CQ350-PRO
ZWO ASI 294 MM Pro, ZWO ASI 432 MM, ZWO ASI 585 MC, ZWO ASI 174 MM mini
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

jsem debil a magor. Dneska jsem na to nemel vubec hrabat :-(

Jelikoz jsem obcas prilisny puntickar a perfekcionista, snazil jsem se osetrit vsechny mozne chybove stavy a zajistit, aby vsechny promenne byly nastaveny spravne pri pristupu na kazdou jednotlivou stranku bez znalosti historie dane session (pripojeni ke strance). Jenze to bych nesmel psat prilis skriptovane - po kouskach, kdy jeden skript vklada do sebe druhy, ten parsuje tamto, ten vklada tohle a promenne se predavaji sem a tam... pri tom velkem stupni rekurze, kterou jsem dosahnul se prestavam v tom svem dile orientovat (tedy castecne).

Takze rano moudrejsi vecera a asi se to spusteni mirne posune ja to proste byt s jednou malou chybickou z ruky nepustim, dokud jadro samo o sobe nebude 100% ni a bez chyb.

Jo a jeste jsem si smazal vcerejsi zalohu a mam jen predevcerejsi a ty rozdily uz jsou znacny, takze od vseho ted merguji neco a mam v tom gulas ale maximalni...

takze prosim o trpelivost, diky
grajda

Příspěvek od grajda »

Není kam spěchat ;)
SW 2''-80°-20/50/96
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

abych si tedy jeste ulevil a vypovidal se tak: nejdrive jsem mel hotove prochazeni uzivatelovo fotografii, s nahledy a po strankach a osetril situace, kdy by to mohl nekdo "hacknout" z venci, nastavenim promennych pres URL mimo rozsah. Pak jsem udelal jednoduche hledani a prochazeni vysledku s nahledy a po strankach, coz jsem zalozil na kodu z uzivatelskych fotek. Jenze pak jsem pridelal dalsi osetreni resize okna a vlozil spolecne hlavicky - inicializacni skript a pak jsem jeste odhalil dalsi drobnustku. No a gulas vznikl, kdyz jsem tyto nove zmeny z noveho skriptu chtel prenest do uzivatelskych fotek...

nakonec jsem to vcera dostal do stabilniho stavu jen to ma tu nevyhodu, ze v uzivatelskych fotkach kdyz kliknu na nahled a jsem treba na strane 2 (prohlizim tedy fotky 10-19 pri limitu 10 fotek na stranku) tak po kliknuti na nahled se sice do galerie dostanu, ano, spravne, jenze muzu listovat pouze v ramci tech 10 fotek z dane stranky... to musim dneska opravit. Bud pridanim dalsi promenne, nebo duplikaci nazvu skriptu, kdy pro specialni pripad udela neco jineho. V tom hledani to bylo snadne, protoze tam bud hledam - a vytvorim novy seznam fotek jako vysledek, nebo prochazim. Tudiz mi nevadi, ze skript, ktery to zpracovava se stale jmenuje search.php ;-)

Moznosti reseni: v uzivatelskych fotkach nechodit kliknutim na nahled do galerie, ale pres specialni tlacitko... ale to se mi moc nelibi, takze asi zavedu dalsi promennou...

jinak pardon za nezajimave cteni, ale ja si proste musim ulevit a myslenky utridit. Dam to dnes na papir, stanovim politiku co se kdy bude pri jakem eventu/udalosti delat (mam to totiz moc slozite, napr. kdyz zmensite okno, tak se snizi pocet sloupcu nahledu, podle velikosti, takze horizontalni scroll bar neni treba. Je to sice hezke reseni, ale trosku narocnejsi na implementaci)...

diky za trpelivost
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

tak jsem ted zkontroloval, kde jsem vcera skoncil a s cistou hlavou otestoval funkcnost a vypada to, ze mi to vlastne uz funguje skvele. Jedina vada je, ze v uzivatelskych fotkach se mi pokazde znova nacte cely seznam z DB misto aby si to pamatovalo, ze uz ho nacteny ma. Kvuli tomu tam potrebuji tu promennou navic. Aby to bylo optimalizovane na vykon a zbytecne se neprovadeli duplicitni pristupy do databaze a byl kod hezci a lepsi. Jinak vizualne to funguje koukam uz ted skvele...

kazdopadne jsem jenom clovek a kdyz to delam po nocich, tak obcas proste ujedu a pak se nevyznam v tom co jsem vlastne napsal a co tim chtel basnik rici ;-)

vsem preji hezky vikend (tady je krasne slunecno a snih a misto abych sel ven se proskocit, tak budu busit, ale jen par hodin...).
grajda

Příspěvek od grajda »

Hlavně se nám nezavař a dávej si na sebe bacha a samozřejmě si nezapomeň dál ulevovat- práce půjde líp od ruky a to je to nejdůležitější. [smiley=laugh.gif]
SW 2''-80°-20/50/96
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Konihlave, drž se v pohodě. Jinak jsme samozřejmě zvědaví, ale nedělej na tom na úkor soukromí :)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

vyuzil jsem toho, ze se pritelkyne musi ucit na statnice a od 13hod zhruba dotedka, s mirnou pauzou na jidlo, pracoval na galerii a byl jsem dnes velmi, velmi uspesny. Zaprve jsem poresil vsechny problemy ze vcerejska (nakonec jsem i vcera byl vlastne hodne uspesny, jen jsem si to pak zasmodrchal) a celkem jsem dnes vylepsil asi 40 zdrojovych souboru (kdo by to byl rekl, ze takovy mini-projekt bude mit pres 40 zdrojaku).

takze funguje hlavni stranka, hledani (jednoduche, jen pres jmeno fotky), prochazeni galerie (podle kategorii), prihlasovani, registrace, vkladani a mazani fotek.

Jeste musim zitra updatnout DB model a pridelat pocitadlo pristupu a hlavne napsat nejakou napovedu, jak to ovladat.

Ovladani galerie mysi necham na jindy, zatim to neni uplne to nejdulezitejsi. Na galerii se da inkrementalne pracovat dal i za provozu ;-)

takze kluci (a damo?), uz to brzo bude !!! a doufam, ze jiz zitra vecer budete uploadovat svoje nejlepsi (vyber) fotografie :-)
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

dnes jsem udelal strasne moc prace, vylepsil asi 12 veci a uz jsem to "finalne" i spustil, ale prvni 2 obeti, ktere jsem nalakal na test, nez to zitra oficialne uverejnim mi hned objevili problem - upload fotek z windows nejak nevytvori popisky k fotce takze budu muset najit nekde windows a vyzkouset to z nich... a pak musim napsat fakt velkou dokumentaci, protoze kdo si ji neprecte se nejak neorientuje :-/
Odpovědět