Šumava Star Party 2009
Šumava Star Party 2009
pokud vám tam nebude vadit má maličkost přidávám se k této taškařici a už teď se těším.
do té doby bych dovezl z chaty snad i svoje fotonádobíčko.
do té doby bych dovezl z chaty snad i svoje fotonádobíčko.
bóbiká dobson 250, triedr 10x50, CG5, equinox ED 80, lídlskop 70/700, Canon D350 a nějaké ty fíčury
&&http://picasaweb.google.cz/bartaj007
Šumava Star Party 2009
abych se take vyjadril k "problematice", zvlast, kdyz uz jsem tuto diskuzi castecne inicioval, bohuzel mam v tu nedeli zapas a nehrajeme bohuzel ani na zapade ani na jihu Cech (no vlastne stejne se mi do kufru auta vejde bud hokejova taska, nebo astrovybava, ale rozhodne ne oboji), takze ma ucast je ve hvezdach az do ctvrtku pred vikendem. No nechme se prekvapit. Pokud by mi to nevyslo, tak mate alespon zarucenou dobrou oblohu 
Šumava Star Party 2009
Jelikož jsem za svých, už skoro 5 let amatérské astropraxe, nikde nebyl a Šumava je pro mě docela blízko, rád bych se zúčastnil (viz. přihlášení). Doufám, že mi do toho nevletí nějaká choroba
. Prostě už někam musím zajet a poznat ty doufám "úžasné lidi" z AF
. Prohlíd jsem si všechny galerie z letošních Hodkovic a i kdyby mělo být zataženo, určitě bude stát za to se konečně osobně setkat
. Tak doufám, že mi to vyjde a těším se na osobní setkání!
P.S. Moje dalekohledy zatím nebyly dál než na dvoře, tak si Dobson snad taky užije ;D ;D ;D.
P.S. Moje dalekohledy zatím nebyly dál než na dvoře, tak si Dobson snad taky užije ;D ;D ;D.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Šumava Star Party 2009
Jsem moc rád za tak velký celkový zájem, samozřejmě předčil očekávání
. Začnu teď akci plně řešit, a tak budu pouštět ven podstatně víc informací a ozývat se - nechtěl jsem tak činit před Hodkovicemi, aby se to v hlavě nepletlo.
Mám rovnou první, velmi důležitou informaci... Zájem je opravdu veliký a v současné době je i s těmi "+1 osoba" apod. v poznámkách potenciálně 44 účastníků (!). Což se do té chatky opravdu nevejde... Bohužel není příliš nafukovací, jsou tam i palandy, byl by problém i kam dát všechny lidi bez postele do spacáků na zem (po zemi budou všude věci, ta chatka je opravdu pro těch 35 lidí, už to je na hraně). Zítra začnu pátrat po případné další ubytovací kapacitě přímo ve Filipově Huti a také zveřejním seznam, jak se má situace i se všemi "+1 osoba" lidmi a s aktuálním stavem závaznosti jejich účasti.
Pevně doufám, že se v nějakém šikovném penzionu v okolí najde dost místa pro hromadnější ubytování zbytku účastníků, ale kdyby náhodou ne... 35 lidí do té chatky je skutečně na hranici maxima. Bavil jsem se o tom i s provozovateli chatky a i ti mě nabádali, ať tu kapacitu v našem vlastním zájmu nepřekračujeme... Proto v nejhorší možné variantě budou muset být někteří odkázáni na bydlení svépomocí. Neměl by to být až takový problém, již je po jarních prázdninách a ubytovací kapacity v okolí by měly být dostatečné.
Zítra to budu aktivně řešit a vyvěsím zjištěné informace na web akce, sem a i je rozešlu všem registrovaným uživatelům. Nechce se mi kvůli tomu pozastavovat ty registrace nebo tak, ale prosím s případnými dalšími o strpení do toho zítřejšího večera - budu v téhle zásadní věci o dost chytřejší.
Mám rovnou první, velmi důležitou informaci... Zájem je opravdu veliký a v současné době je i s těmi "+1 osoba" apod. v poznámkách potenciálně 44 účastníků (!). Což se do té chatky opravdu nevejde... Bohužel není příliš nafukovací, jsou tam i palandy, byl by problém i kam dát všechny lidi bez postele do spacáků na zem (po zemi budou všude věci, ta chatka je opravdu pro těch 35 lidí, už to je na hraně). Zítra začnu pátrat po případné další ubytovací kapacitě přímo ve Filipově Huti a také zveřejním seznam, jak se má situace i se všemi "+1 osoba" lidmi a s aktuálním stavem závaznosti jejich účasti.
Pevně doufám, že se v nějakém šikovném penzionu v okolí najde dost místa pro hromadnější ubytování zbytku účastníků, ale kdyby náhodou ne... 35 lidí do té chatky je skutečně na hranici maxima. Bavil jsem se o tom i s provozovateli chatky a i ti mě nabádali, ať tu kapacitu v našem vlastním zájmu nepřekračujeme... Proto v nejhorší možné variantě budou muset být někteří odkázáni na bydlení svépomocí. Neměl by to být až takový problém, již je po jarních prázdninách a ubytovací kapacity v okolí by měly být dostatečné.
Zítra to budu aktivně řešit a vyvěsím zjištěné informace na web akce, sem a i je rozešlu všem registrovaným uživatelům. Nechce se mi kvůli tomu pozastavovat ty registrace nebo tak, ale prosím s případnými dalšími o strpení do toho zítřejšího večera - budu v téhle zásadní věci o dost chytřejší.
Šumava Star Party 2009
Původně jsem myslel přijet jen na jednu noc v sobotu a zase v noci odjet, ale pak jsem si řekl, že zkusím to přespání. Ono dost lidí se přihlásilo, ale polovina tam má uvedeno účast nejistá. Já v případě velkého zájmu to udělám klidně s tou jednonoční návštěvou bez nároku na nocleh
. No uvidí se jak se to bude vyvíjet. To přespání jsem volil, abych si tam moh dát aspoň pivko [smiley=beer.gif]!
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Šumava Star Party 2009
Bude-li problem s ubytovanim, muzu bez problemu prespat v aute. Jen budu potrebovat nekam schovat techniku. S tou bych se do auta nevesel
.
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
Šumava Star Party 2009
Slíbil jsem na dnešní večer další informace, ale bohužel ve vytipovaném penzionu (prakticky pár metrů od chaty LLM) nejsou tak operativní jako my a při každém telefonátu mi připadalo, že mluvím s kuchařem, který zrovna něco vaří a ještě komunikuje s dalšími pěti lidmi zároveň
. Ale poslal jsem jim i maila, a tak doufám, že se během zítřka vyjádří.
Díky moc za vstřícnost. Když ji vidím, tak si myslím, že to nakonec bude v pohodě zvládnutelné i v tak velkém počtu.
Díky moc za vstřícnost. Když ji vidím, tak si myslím, že to nakonec bude v pohodě zvládnutelné i v tak velkém počtu.
- Honza Ebr (honza42)
Šumava Star Party 2009
Já se přidávám s tím, že kdyby nebylo místo, tak prostě vybalím spacák vedle chaty a není co řešit. Bude hezky, že! (Na druhou stranu do žádného místního "penzionu" mě nedostanete ani heverem )
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Šumava Star Party 2009
No já zatím předběžně plánuju, že bych přijel právě do toho penzionu, chtěl bych vzít sebou dceru (8let), ale ještě jsem k nim nevolal. Vyzkouším uvidím.
Šumava Star Party 2009
Mně zatím z toho penzionu nedepsali. A nechce se mi jim tam už potřetí volat, mám kdyžtak vytipované další penziony (spousta je jich na Modravě, což je asi 1300 metrů chůze). Dávám tomtu rozjednanému ještě tak den dva, jinak mají smůlu. Jsme v konkurenčním prostředí, jejich chyba kdyžtak
.
Jinak zvláště pro ty početnější rodinky si myslím, že by penzion byl celkově lepší. Jinak, jak už jsem naznačil, během následujících tak maximálně dvou třech dnů chci ten výběr penzionu uzavřít. Ubytovacích kapacit v okolí je naštěstí poměrně dost a naštěstí už ani nejsou v žádném regionu jarní prázdniny, ale myslím si, že by bylo fajn, kdybychom byli třeba pouze na dvou místech (chatka plus nějaký ten penzion).
Až budu definitivně vědět, kde by měli dostatek místa, sepíšu o tom nějaké informace a zároveň vyvěsím ten přesný, aktuální seznam účasníků i s hrubým roztříděním podle kapacitních možností.
Jinak zvláště pro ty početnější rodinky si myslím, že by penzion byl celkově lepší. Jinak, jak už jsem naznačil, během následujících tak maximálně dvou třech dnů chci ten výběr penzionu uzavřít. Ubytovacích kapacit v okolí je naštěstí poměrně dost a naštěstí už ani nejsou v žádném regionu jarní prázdniny, ale myslím si, že by bylo fajn, kdybychom byli třeba pouze na dvou místech (chatka plus nějaký ten penzion).
Až budu definitivně vědět, kde by měli dostatek místa, sepíšu o tom nějaké informace a zároveň vyvěsím ten přesný, aktuální seznam účasníků i s hrubým roztříděním podle kapacitních možností.
- Martin Vyskočil
- Věk: 45
Šumava Star Party 2009
Na webu me trosku mate, ze neni videt, kolik je se mnou prihlaseno osob. Trochu me desi, jestli jsem nahodou pri prihlasovani nezapomnel na Janu.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Šumava Star Party 2009
Taky mám maličko obavu o Lenku Pokud je potíž s místem, možná by to chtělo nějakou rekapitulaci ... ale na to Tharos určitě myslí 
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
http://astrofotky.cz/~Prazan/
Šumava Star Party 2009
Moje účast padá, řidič odřekl účast. Vlakem takovou štreku nepojedu a řidičák tak rychle nedám. Omlouvám se ... více to okecat nedokážu, mám dneska po dlouhé době opravdu skvělý den, všechno se <>
. Jdu radši dodělat tu budku venku ...
Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Šumava Star Party 2009
Martin a Prazan: Nebojte, vaše drahé polovičky jsou samozřejmě v evidenci
. Nezapomněli jste na ně a u vás dvou bych se na ně skoro pomalu ptal v momentě, kdy byste je nenahlásili
.
Ten přesný seznam mám v Excelu rozpracovaný a chci jen co nejdřív pustit ven, i kvůli tomu, aby se k tomu mohli vyjádřit i Ti, kteří jsou zatím přihlášeni jako nejistí. Chtěl jsem jej publikovat v momentě, kdy budu vědět, jak s tím penzionem, ale oni nám trošku nespolupracují... A tak ho asi hodím do web podoby i bez toho.
Každý tam uvidí, s kolika dalšími osobami se u něj počítá a jak ho zatím alespoň já mám v evidenci co se závaznosti týče. Rovnou už začnu postupně podle toho, jak se kdo přihlásil a podle závaznosti jakoby obsazovat chatku... A pak mi to všechno budete moci reklamovat
.
honza.ho: To je opravdu škoda... Napadá mě snad jenom možnost vyvěsit poptávku do té dopravy. Třeba by se někdo ozval, myslím si, že tam občas někdo hodí pohled... Já si u Tebe zatím udělám poznámku, že bys rád přijel, ale visí to na dopravě.
Ten přesný seznam mám v Excelu rozpracovaný a chci jen co nejdřív pustit ven, i kvůli tomu, aby se k tomu mohli vyjádřit i Ti, kteří jsou zatím přihlášeni jako nejistí. Chtěl jsem jej publikovat v momentě, kdy budu vědět, jak s tím penzionem, ale oni nám trošku nespolupracují... A tak ho asi hodím do web podoby i bez toho.
Každý tam uvidí, s kolika dalšími osobami se u něj počítá a jak ho zatím alespoň já mám v evidenci co se závaznosti týče. Rovnou už začnu postupně podle toho, jak se kdo přihlásil a podle závaznosti jakoby obsazovat chatku... A pak mi to všechno budete moci reklamovat
honza.ho: To je opravdu škoda... Napadá mě snad jenom možnost vyvěsit poptávku do té dopravy. Třeba by se někdo ozval, myslím si, že tam občas někdo hodí pohled... Já si u Tebe zatím udělám poznámku, že bys rád přijel, ale visí to na dopravě.
Šumava Star Party 2009
Ja myslim, ze lidi zavislych na doprave bude asi vic (treba ja). Takze pokud nebudou mista, tak mne jako nejidealnejsi napada, ze bychom nekomu nalozili vuz technikou a pak jeli spolecne busem. S krosnou uz se to da...
Jsem zacatecnik, ale lecim se