Bílé Karpaty II.
Bílé Karpaty II.
Předem se to asi domluvit nedá,protože by s největší pravděpodobností nebylo jasno ;)Domlouval bych to asi ten den kdy to bude vypadat nadějně.
pro moonulku: máš pravdu že to tu nějak mrzne :-/
doufam že se pozorovat bude.
pro moonulku: máš pravdu že to tu nějak mrzne :-/
doufam že se pozorovat bude.
dobson 300/1500,bino 20*60,10*50 a nějaké rozebrané refraktory
Bílé Karpaty II.
Dopředu domlouvat pozorování kvůli aktuálnímu počasí fakt nemá cenu, prostě sledovat diskusi a jak bude hezky, volno, domluvíme se a vyrazíme. Moonulko, s odvozem si nedělej starost, ještě nikdy v historii se nestalo, aby cokoliv nějak nedopadlo. Jestli budu mít volno, vyzvednu Tě. Teď si jen můžeme přát, aby nám ježíšek přinesl bezoblačné nebe. 

TAL 100/1000
Bílé Karpaty II.
A co to třeba spáchat zitra (tj. sobota 27.12.2008 ) to pozorování? většina modelů vypadá nadejně. Celou noc určitě úplné jasno nebude, ale co taky bysme chtěli uprostřed zimy. Sněhu zatím néni a Měsíc je v novu.
Taaaakže? Co na to říkáte? :)
P.S. Možná by se aj hodilo, abysme se domluvili konkrétně už na pozorovacím místě... Mě je to fuk
Taaaakže? Co na to říkáte? :)
P.S. Možná by se aj hodilo, abysme se domluvili konkrétně už na pozorovacím místě... Mě je to fuk

Bílé Karpaty II.
předběžně jsem se s moonulkou domluvil a jsem v zásadě pro...z pozorovacích míst mi vyhovuje Bunč a Kykula
TAL 100/1000
Bílé Karpaty II.
Tak jo zitra to možeme zkusit,akorát doufám že bude jasno.A kde pojedem bunč nebo kykula? Mě osobně to víc láká na tu kykulu,ale klidně pojedu i na bunč.zítra přes den se ještě domluvíme 

Bílé Karpaty II.
Zitra to domluvíme a nikdo nic nedomlouvá Pokáď se už tu nikdo neukáže, zkusila bych nejdřív Bunč... Pro nás ( já, mortendo, juraxj - nikdo jiný nereaguje) je to blíž.
tu juraxj: Vzal bys tvojeho dobsona 300?
tu juraxj: Vzal bys tvojeho dobsona 300?
- marshalx
- Věk: 44
- Kontaktovat uživatele:
Bílé Karpaty II.
Pokud to bude na Bunči, dojel bych se také podívat. Čas přesně nevím, protože mám návštěvu.
Celestron XLT Newton 150/750mm / CG-4 s pohonem / Hyperion 25, 17, 8, 5 / UHC profi Astronomik / GSO moon filtr / Solar filtr
Bílé Karpaty II.
marshalx: Nevadí, my tam budem s mortendem asi už docela brzo, chcem ještě mrknout na Merkur. Takže nás tam najdeš 

Bílé Karpaty II.
Jasné veznu,ale budu potřebovat pomoct ho narvat do auta, teď pujdu poměřat auto ale vlést tam mosí,moonulko ty vezneš tvojeho dobsona?
Bílé Karpaty II.
A jak brzo tam pojedete?
Bílé Karpaty II.
pro marshal: mohl by ses ke mě stavit mě pomoct naložit tu moju obludu?Ale budu moct až t jestli jak v 6 jestli dřív tak bych ti brnkl na mobila jo 

Bílé Karpaty II.
juraxj: Pokáď ty vezmeš dobsona, tak už ho brat nebudu, to by bylo zbytečné. A jak už jsem psala, tak já pojedu autem s mortendem a chcem kuknout na Merkura a tak podobně, takže už před 4 abysme tam byli...
Bílé Karpaty II.
tak jsem to poměřál a teoreticky by to tam vlést mělo 
a dojel bych tam až v tych šest nebo nějak tak.

a dojel bych tam až v tych šest nebo nějak tak.
Bílé Karpaty II.
Tak fajn, my už tam budem. A už tu na foru psát nic nebudu, mosím ještě uklízet. Tak se těším na vás na všecky 

Bílé Karpaty II.
Tak domluveno já už taky mosím valit