Hodkovice 2008
Hodkovice 2008
To Zakov : Určitě to s Naglerem na tvém dalekohledu vyzkoušíme .Já jsem s Naglerem fotit ještě nezkoušel . Zkoušel jsem to ale s mnoha jinými a nejlépe mi to šlo s plossl 40 mm . Mám foťák Panasonic DMC-FZ30 .Zajímalo by mě jestli má někdo zkušenost s projekčními okuláry William optics které má v nabídce třeba pan Zahajský v rubrice speciální okuláry .
Televue Genesis 101/500 ,Takahashi Mewlon 210 , Orion optics newton 350 ,H-alfa teleskop Comes 90/2600 filtr Lunt 0,7A ,achromát 127/1200 , triedr Canon 10x42 L IS
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
Hodkovice 2008
Vzhledem k tomu, ze se akce blizi, tak se blizi take uzaverka prihlasek, kterou jsem stanovil na tuto stredu v 17:00. Tem, kteri se stihnou prihlasit do tohoto terminu, jsem schopen garantovat vyse uvedene sluzby. Pokud se vsak nekdo prihlasi po tomto terminu, nemusi se obavat, ze by se nemohl zucastnit. Jeste stale mame volna mista na spani a jidla bude take dost, nebot vzdy pocitame s vetsim poctem hladovych krku, nez kolik je oficialne prihlasenych 
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Hodkovice 2008
Pocitajte so mnou. Poslal som zavaznu prihlasku.
Hodkovice 2008
Pokud bude šance na dobré počasí, přivezu svou pětačtyřicítku, pokud bude spíš vyhlídka na mizerné počasí, přivezu ukázat a polaskat Pentaxe 100 SDUF II.
Pokud máte nějaké přání co s sebou, dejte mi vědět na mejl.
Pokud máte nějaké přání co s sebou, dejte mi vědět na mejl.
Refraktor Baader 95/580mm CaF2, LZOS 180/1260mm, Celestron C-9.25/C-14 Hyperstar, 10Micron AZ-2000, Dobson LZOS 457/2025mm a spousta železářství.
Hodkovice 2008
Jeden maly dotaz:
Nejak se mi nedari vyvazat se na cely vikend.
Samozrejme svou ucast nerusim ale jen bych potreboval mit nejakou predstavu casoveho programu.
Pocitam ze prijedu az v sobotu podvecer a odjizdet budu nejpozdeji v nedeli v poledne, prijdu o neco?
diky,
Nejak se mi nedari vyvazat se na cely vikend.
Samozrejme svou ucast nerusim ale jen bych potreboval mit nejakou predstavu casoveho programu.
Pocitam ze prijedu az v sobotu podvecer a odjizdet budu nejpozdeji v nedeli v poledne, prijdu o neco?
diky,
Pavel Vabrousek
Hodkovice 2008
O nic důležitého by jsi neměl přijít. Na programu je pár přednášek, tak ty můžem přesunout na večer, až dorazí většina účastníků.
Jinak pokud bude jasno, tak se bude určitě pozorovat, takže i podle toho upravíme program...
Jinak pokud bude jasno, tak se bude určitě pozorovat, takže i podle toho upravíme program...
Objevy planetek (2): 2002 EL163 and 2002 GX187.
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Hodkovice 2008
Cassi napsal: O nic důležitého by jsi neměl přijít. Na programu je pár přednášek, tak ty můžem přesunout na večer, až dorazí většina účastníků.
Jinak pokud bude jasno, tak se bude určitě pozorovat, takže i podle toho upravíme program... Pár přednášek? To jsou dvě, ne? Já jen, že by mělo taky důrazně zaznít, že přednášky budou asi to poslední, kvůli čemu tam jedu ;D A to říkám s plným vědomím toho, že bude-li mít někdo chuť, mohu něco odprezentovat.. budu to tam mít připraveno.
Jinak pokud bude jasno, tak se bude určitě pozorovat, takže i podle toho upravíme program... Pár přednášek? To jsou dvě, ne? Já jen, že by mělo taky důrazně zaznít, že přednášky budou asi to poslední, kvůli čemu tam jedu ;D A to říkám s plným vědomím toho, že bude-li mít někdo chuť, mohu něco odprezentovat.. budu to tam mít připraveno.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Hodkovice 2008
MaG napsal:
Pár přednášek? To jsou dvě, ne? Já jen, že by mělo taky důrazně zaznít, že přednášky budou asi to poslední, kvůli čemu tam jedu ;D A to říkám s plným vědomím toho, že bude-li mít někdo chuť, mohu něco odprezentovat.. budu to tam mít připraveno.
Víc lidí se nabídlo, že by mohlo udělat nějakou přednášku
Ale jinak máš pravdu, u mě taky platí to, že přednáška je asi to poslední kvůli čemu tam jedu.
Pár přednášek? To jsou dvě, ne? Já jen, že by mělo taky důrazně zaznít, že přednášky budou asi to poslední, kvůli čemu tam jedu ;D A to říkám s plným vědomím toho, že bude-li mít někdo chuť, mohu něco odprezentovat.. budu to tam mít připraveno.
Víc lidí se nabídlo, že by mohlo udělat nějakou přednášku
Ale jinak máš pravdu, u mě taky platí to, že přednáška je asi to poslední kvůli čemu tam jedu.
Objevy planetek (2): 2002 EL163 and 2002 GX187.
- Martin Vyskočil
Hodkovice 2008
Tak ja osobne jako organizator vim pouze o prednaskach MaGa a Cassiho. Pokud nekdo jeste nejakou chysta, tak mi prosim poslete mail. Casovy rozvrh jsem zatim nezverejnoval a timto se omlouvam vsem zucastnenym. Ja sam dorazim na letiste nejak po obede, nejdele snad ve 14-15h. Vase prijezdy budu ocekavat od 16h. Oficialni zahajeni akce neplanuju, se zvysujicim se poctem dorazvsich se vse zahaji samo Myslim ale, ze kolem 19h tam asi budou vsichni. Rovnez prednasky bych nechal na momentalni situaci a pocasi.
- Martin Vyskočil
Hodkovice 2008
Vyhledal jsem si tady na foru lonskou akci a okopiroval jsem a doplnil pro vas vyber z nekolika informaci:
1. Tak predevsim, jak se dostat na letiste. At uz prijedete po dalnici od Prahy nebo od Liberce, tak po sjezdu z dalnice prijedete ke kruhovymu objezdu. Jedna z odbocek vede k pumpe, ale tam odbocovat nebudete ("liberecaci" od ni prijedou). Odbocite az na ty dalsi, ktera vede nejvic do kopce. Proste "liberecaci" odboci doprava a "prazaci" druhou doprava (nebo jakoby rovne). Pojedete rovne do kopce az k dalsimu kruhovymu objezdu. Tam zas odbocite druhou odbockou doprava (da se projet pres kostky i primo rovne ) jako na Cesky dub a hned za kruhacem je odbocka doleva, tusim na Petrasovice. Vyrazite na Petrasovice a asi po 300-400 metrech je odbocka doleva. Tak tam odbocite a pojedete zas do kopce kolem stavenist rodinnych domku. Cesta vas bude vracet zpatky dolu a asi si budete myslet, ze vas taham po vsech certech a oklikach. Tak trochu. Ale vyhnete se centru a spletitejsim ulickam. Navic tusim, ze po tyhle trase jsou i cedule "Airport". Na dalsi krizovatce odbocite doprava a pojedete do toho strasnyho kopce nahoru (bacha nahore v zatacce je po pravy strane takova nenapadna dira, jeden znamej v ni ohnul plechovej disk u oktavky). Silnicka je klikata a je potreba se vyhejbat protijedoucim autum. Je to tam trochu neprehledny, tak jedte opatrne. Na kopci se silnicka narovna a po pravy strane je letiste. Na konci rovinky odbocite doprava a prijedete primo na letiste.
2. Na konci silnicky je parkoviste. Bylo by dobry si vsechny auta nechat tam a nejezdit po plose. Samozrejme i v AK plati pravidlo, ze vsichni jsou si rovni, ale nekteri si jsou rovnejsi. Proto uvidite auta i u baraku (mozna i to moje). Dohodnem se tak, ze na vylozeni techniky, spacaku, zavazadel, pritelkyn a ostatnich veci si normalne prijedete k baraku (od parkoviste), at se s tim vsim nemusite tahat pesky a pak si auto odvezete zpatky na parkoviste. Kapacita nam bude stacit a nekrade se tu.
3. Kdyby se nekdo chtel podivat do hangaru na letadla, tak to bude urcite mozne, staci se u me prihlasit. Zde bych chtel durazne upozornit na to, ze do zadnych trubicek se nefouka a rovnez letadlo je z hlediska konstrukce mene odolne, nez napriklad traktor.
4. Pro prednasejici bude k dispozici projektor a stribrne platno na klubovne.
5. Kdyby nekdo cestoval hromadnou dopravou, tak at se ozve a nekoho pro nej poslem dolu, protoze letiste je trochu z ruky. Telefon na me je 776 744 076.
6. Predpokladane ukonceni akce je v nedeli dopoledne.
7. Je zajimave, ze uzaverka misto ukonceni prihlasek spise spustila lavinu zmen mezi ucastniky. Zatim se nastesti pocet odpadliku priblizne rovna poctu pozdne prihlasenych, takze na uroven sluzeb by to nemelo mit vliv. Zustala rezerva v ubytovacich kapacitach, takze kdyby se pak nekomu nechtelo v noci domu, muze prespat.
8. Uderem dnesni 14. hodiny uz nebudu dostupny na internetu ani mailem, proto veskerou komunikaci se mnou muzete vest po telefonu na vyse uvedenem cisle.
Zhava informace:
Na letisti je jedna, maximalne dve prodluzovacky. Pokud tedy budete chtit nabijet/napajet, tak si radeji pribalte vlastni rozdvojky a prodluzovacky.
1. Tak predevsim, jak se dostat na letiste. At uz prijedete po dalnici od Prahy nebo od Liberce, tak po sjezdu z dalnice prijedete ke kruhovymu objezdu. Jedna z odbocek vede k pumpe, ale tam odbocovat nebudete ("liberecaci" od ni prijedou). Odbocite az na ty dalsi, ktera vede nejvic do kopce. Proste "liberecaci" odboci doprava a "prazaci" druhou doprava (nebo jakoby rovne). Pojedete rovne do kopce az k dalsimu kruhovymu objezdu. Tam zas odbocite druhou odbockou doprava (da se projet pres kostky i primo rovne ) jako na Cesky dub a hned za kruhacem je odbocka doleva, tusim na Petrasovice. Vyrazite na Petrasovice a asi po 300-400 metrech je odbocka doleva. Tak tam odbocite a pojedete zas do kopce kolem stavenist rodinnych domku. Cesta vas bude vracet zpatky dolu a asi si budete myslet, ze vas taham po vsech certech a oklikach. Tak trochu. Ale vyhnete se centru a spletitejsim ulickam. Navic tusim, ze po tyhle trase jsou i cedule "Airport". Na dalsi krizovatce odbocite doprava a pojedete do toho strasnyho kopce nahoru (bacha nahore v zatacce je po pravy strane takova nenapadna dira, jeden znamej v ni ohnul plechovej disk u oktavky). Silnicka je klikata a je potreba se vyhejbat protijedoucim autum. Je to tam trochu neprehledny, tak jedte opatrne. Na kopci se silnicka narovna a po pravy strane je letiste. Na konci rovinky odbocite doprava a prijedete primo na letiste.
2. Na konci silnicky je parkoviste. Bylo by dobry si vsechny auta nechat tam a nejezdit po plose. Samozrejme i v AK plati pravidlo, ze vsichni jsou si rovni, ale nekteri si jsou rovnejsi. Proto uvidite auta i u baraku (mozna i to moje). Dohodnem se tak, ze na vylozeni techniky, spacaku, zavazadel, pritelkyn a ostatnich veci si normalne prijedete k baraku (od parkoviste), at se s tim vsim nemusite tahat pesky a pak si auto odvezete zpatky na parkoviste. Kapacita nam bude stacit a nekrade se tu.
3. Kdyby se nekdo chtel podivat do hangaru na letadla, tak to bude urcite mozne, staci se u me prihlasit. Zde bych chtel durazne upozornit na to, ze do zadnych trubicek se nefouka a rovnez letadlo je z hlediska konstrukce mene odolne, nez napriklad traktor.
4. Pro prednasejici bude k dispozici projektor a stribrne platno na klubovne.
5. Kdyby nekdo cestoval hromadnou dopravou, tak at se ozve a nekoho pro nej poslem dolu, protoze letiste je trochu z ruky. Telefon na me je 776 744 076.
6. Predpokladane ukonceni akce je v nedeli dopoledne.
7. Je zajimave, ze uzaverka misto ukonceni prihlasek spise spustila lavinu zmen mezi ucastniky. Zatim se nastesti pocet odpadliku priblizne rovna poctu pozdne prihlasenych, takze na uroven sluzeb by to nemelo mit vliv. Zustala rezerva v ubytovacich kapacitach, takze kdyby se pak nekomu nechtelo v noci domu, muze prespat.
8. Uderem dnesni 14. hodiny uz nebudu dostupny na internetu ani mailem, proto veskerou komunikaci se mnou muzete vest po telefonu na vyse uvedenem cisle.
Zhava informace:
Na letisti je jedna, maximalne dve prodluzovacky. Pokud tedy budete chtit nabijet/napajet, tak si radeji pribalte vlastni rozdvojky a prodluzovacky.
Hodkovice 2008
Kluci (a doufam i holky ), ackoliv se kvuli zdravotnim problemum nemuzu zucastnit, preju vam pohodovou akci, pruzracne nebe, dobre jidlo a piti a predevsim skvele prozity vikend v Hodkovicich!

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
-
3J
Hodkovice 2008
ladis napsal: Kluci (a doufam i holky ), ackoliv se kvuli zdravotnim problemum nemuzu zucastnit, preju vam pohodovou akci, pruzracne nebe, dobre jidlo a piti a predevsim skvele prozity vikend v Hodkovicich!
Přidám se k přání ,
ať se letošní akce vydaří alespoň tak, jako loňská
a ať máte jasno, tedy na obloze. ;D
Přidám se k přání ,
a ať máte jasno, tedy na obloze. ;D
Hodkovice 2008
Přidám se k přání ,
a ať máte jasno, tedy na obloze. ;DTy letos taky nejedeš. A Já myslel, že jsem jedinej hříšník, kterému i přes snahu to letos nevyšlo.
Kluci držím palce s počasím, těším se, že se snad letos ještě na nějaké té akci potkáme a pokecáme....
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
Hodkovice 2008
Tak zdravím z Hodkovic.
právě jsem se pomalu ale jistě přesunul z venku do budovy a vyměnil okuláry za výborné stejky a pivko. Obloha byla z počátku nadějná ale zákon schválnosti byl zase silnější. Těd tu je celooblohová mlhovina. :'(.
Hodkovice 2008
Ahoj, právě jsem se vrátil z Hodkovic. Tam je bohužel oblačnost, která nám nedovolila víc se dívat na oblohu. Tady v Jičíně je teď překrásná obloha, jasno - posílám to do Hodkovic na letiště