Zvířecí návštěva při pozorování

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
johnna

Příspěvek od johnna »

MaG napsal: Nejlepší asi bude pořád ta varianta být zticha a dívat se na oblohu. Když se po spacáku projde pes nebo kolem něco šustí, může to být sice na nervy, ale že bych musel zdrhat do auta? To spíš zdrhne to zvíře. Klidně pozorující astronom těžko vyprovokuje divočáka k útoku.

Jo, ale dřív nebo později mě ten divočák stejně ucítí a, když bude moc blízko tak se "poblázní" a jako naschvál přeběhne zrovna přes mě a já nejsem zrovna člověk , který by to musel nechat dojít až tak daleko. Chci při pozorování přemýšlet o jiných věcech, než jestli tam náhodou nestojí a kam budu utíkat... ;)
To platí i o srnkách, jelenech, muflonech a jiné zvěři :)
Není tak špatné knihy, aby alespoň v něčem nebyla prospěšná(Nullus est liber tam malus, ut non aliqua parte prosit)
grajda

Příspěvek od grajda »

Chtělo by to možná, místo špekulování, jak nerozčílit divočáka (já nevím, co se mu v hlavě honí :o), aby někdo navrhnul jednoduchý výkonový obdélníkový oscilátor na 12V, řekněme 30kHz, a je vymalováno. Já to ale nebudu, aspoň teť, protože nemám čas a není to můj akutní problém... Navíc by mě asi už nechodil navštěvovat kocour Mikroobluda... ::)

PS: Součástky na takovou věcičku, nepočítám- li spešl vejškáč, by se mohly vmněstnat i do 50Kč. A můstek do 80? A odběr? Proč pískat pořád- stačí třeba sekundu pištět a pět mlčet, né? :P
SW planetary 58°-2,5/400/8,7 (f/zv/zp')
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
KEnik

Příspěvek od KEnik »

johnna napsal:

Chci při pozorování přemýšlet o jiných věcech, než jestli tam náhodou nestojí a kam budu utíkat... ;)
To platí i o srnkách, jelenech, muflonech a jiné zvěři  :)
OT:V Southparku mají jedno heslo "Řítí se přímo na nás" Pak následuje výstřel.
Proto ńavrhuji přidat se k myslivcum:) Laserové ukazovatko na dvojku a jen at prijde:)
Myslím že drahé polovičky by to uvítaly..
TSC/GSO-200C DOBSON 8” 200/1200mm f/6 CRAYFORD
Odpovědět