Blesky
-
M.Adamovsky
Blesky
milan1960 napsal: Prosím Tě jak to bylo daleko? Snad jsi nebyl venku??Diky za uznani, potesi 
Byl jsem venku, s autem a plnou vybavou a kdyz to nevypadalo na foceni hvezd, fotil jsem blesky. Na kopci kolem 850m, blesky se stahovaly ze dvou stran a kdyz tenhle uhodil asi 400m daleko ( prave s damou, ktera se zucastnila, odhadujeme na mape misto uderu ) a videli jsme ho jeste asi 5 minut kamkoli jsme se podivali, radeji jsme se sbalili a po te silnici, co je v zaberu, se presunuli do udoli a vychutnavali si 4hodinovou bourku bez foceni
Notebook mi pak hlasil takove veci, jako prepeti na USB portu, ktery byl prazdny
----------------------------------------------------------
Dama ted pise, ze ji vychazi vzdalenost 200m. Mozne to je, ale spis bude pravda nekde uprostred. Strach ma velke oci
Byl jsem venku, s autem a plnou vybavou a kdyz to nevypadalo na foceni hvezd, fotil jsem blesky. Na kopci kolem 850m, blesky se stahovaly ze dvou stran a kdyz tenhle uhodil asi 400m daleko ( prave s damou, ktera se zucastnila, odhadujeme na mape misto uderu ) a videli jsme ho jeste asi 5 minut kamkoli jsme se podivali, radeji jsme se sbalili a po te silnici, co je v zaberu, se presunuli do udoli a vychutnavali si 4hodinovou bourku bez foceni
Notebook mi pak hlasil takove veci, jako prepeti na USB portu, ktery byl prazdny
----------------------------------------------------------
Dama ted pise, ze ji vychazi vzdalenost 200m. Mozne to je, ale spis bude pravda nekde uprostred. Strach ma velke oci
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
Blesky
zach.jiri napsal: Můžeš prosím napsat informace o tomto snímku? (čas, clona, citlivost). Canon EOS 20D na stativu, objektiv Canon EF 24-85mm, f=24mm, clona f/8 ( kvuli ostreni "od oka" ), ISO 200, expozice 15sec. dana frekvenci blesku - uz tak se do jednoho zaberu "trefily" dva. Foceno do RAW, zpracovano zatim jen CameraRaw ve Photoshopu.
Blesky
zach.jiri napsal: Ale přece jenom neměl si ten původní obraz trochu přepálenej? Já sem fotil s podobným nastavením a některý větší blesky udělaly z expozice jen přepálenou oblohu.Ne, to, co je na webu, je prakticky "holy" prevod RAWu bez nejakych slozitych nastaveni, prepalene jsou jen ty blesky, na okolni oblohu moc nemaji vliv. Asi ma ten Canon slusne antireflexni vrstvy a v te nadmorske vysce je take pruzracnejsi vzduch.
-
zach.jiri
Blesky
MP napsal:
Ne, to, co je na webu, je prakticky "holy" prevod RAWu bez nejakych slozitych nastaveni, prepalene jsou jen ty blesky, na okolni oblohu moc nemaji vliv. Asi ma ten Canon slusne antireflexni vrstvy a v te nadmorske vysce je take pruzracnejsi vzduch.
Jo, asi to tak bude, já tam měl totiž nastavenou menší clonu, což se projevilo na těch přepalech. I ta ostrost tvý fotky je pervektní.
Ne, to, co je na webu, je prakticky "holy" prevod RAWu bez nejakych slozitych nastaveni, prepalene jsou jen ty blesky, na okolni oblohu moc nemaji vliv. Asi ma ten Canon slusne antireflexni vrstvy a v te nadmorske vysce je take pruzracnejsi vzduch.
Jo, asi to tak bude, já tam měl totiž nastavenou menší clonu, což se projevilo na těch přepalech. I ta ostrost tvý fotky je pervektní.
Blesky
To: MP
Ufff, to je nádhera. Člověk se proto, aby cítil před Matkou přírodou hlubokou pokoru, nemusí dívat ani příliš hluboko do vesmíru. Naštěstí gradient elektrického pole (a všechny ostatní neznámé i jemné počáteční podmínky, které za tento téměř nevyzpytatelný elektrický turbulentní jev můžou), nutný pro bleskový výboj nevznikl v místě, kde se vyskytoval Tvůj stativ, určitě kovový, ale o kus dál...
Karel
Ufff, to je nádhera. Člověk se proto, aby cítil před Matkou přírodou hlubokou pokoru, nemusí dívat ani příliš hluboko do vesmíru. Naštěstí gradient elektrického pole (a všechny ostatní neznámé i jemné počáteční podmínky, které za tento téměř nevyzpytatelný elektrický turbulentní jev můžou), nutný pro bleskový výboj nevznikl v místě, kde se vyskytoval Tvůj stativ, určitě kovový, ale o kus dál...
Karel
- Alien_MasterMynd
Blesky
Pridam odkaz. Fotka uderu blesku asi 20m daleko 
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm
http://www.alien-mastermynd.com
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm
http://www.alien-mastermynd.com
- Miloš Hroch
Blesky
Při poslední bouřce která se prohnala mezi Hradcem Králové a Pardubicemi 19.7. se mi podařilo také něco nafotit: http://www.fotothing.com/photos/87f/87f ... de_d62.jpg.
Foceno z "bezpečí" balkona ;D Canonem EOS 350D, základní objektiv 18-55 mm, ISO100, clona 10, otevřená závěrka.
Foceno z "bezpečí" balkona ;D Canonem EOS 350D, základní objektiv 18-55 mm, ISO100, clona 10, otevřená závěrka.
Blesky
Konečně mam už vyvolané fotky, tak přidávám taky nejaký ten blesk, ale bouřka bylyä slabá
Praktica, 50mm, 100 ASA, 10s
Praktica, 50mm, 100 ASA, 10s
Kreativec a VJ v Planetáriu Praha (Planetum)
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
https://tomaja.cz
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
https://tomaja.cz
Blesky
Dneska to v okolí Plzně zase pěkně tříská, jsou to blesky bez deště, což je nejlepší varianta, když se může vystrčit foták ven a nezmokne Pár pěkných snímků mi uvízlo ve fotáku, tak až to spracuju, tak to sem hodím.
http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance