Zatmění měsíce 3.-4.3.2007

Pozvánky na star-party, zážitky, pozorování.
Odpovědět
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Zatím pořád nevím, zda budu moct nebo ne. Upřesním snad do pátku. Kdybych přijel nenahlášeně, vzdávám se nároku na pečínku ;)
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Mlicko

Příspěvek od Mlicko »

Nazdárek lidičky, taxe mi původní předpoklad, že pojedu sám, případně s 2 dětma, dost vymknul. ;)

Přijede nás dohromady osm. 4 dospělí a 4 děti. Posílám mejla.

Jirka alias Mlicko
TH

Příspěvek od TH »

Zdravím všechny. Nějak jsem zapoměl věnovat pozornost tomuto setkání, ale protože bydlím asi 5 km od Hodkovic, mám trochu nutkání se přijet podívat. Když bude trochu slibné počasí, tak se asi objevím. Viděl bych to tak 50/50.
TH
Dalekohled + bino Baader = obraz viděný oběma očima současně, je fakt lepší ...
LbA

Příspěvek od LbA »

Martin Vyskocil napsal: Bohuzel se omluvil Lba kvuli nahlym komplikacim...

Snih jsem zakazal.väčšina komplikácií sa vyriešila.Takže na zatmenie môžem ísť.Ale trochu sa mi skomplikovala doprava.Nemôžem vyraziť v sobotu ráno ale až na obed z Brna.Preto by som sa chcel spýtať má niekto cestu cez HK,Jičín prípadne Turnov?By ste ma mohli zobrať.Budem len ja a taška s notebookom :-)
ozvite sa mi na súkromnú správu alebo via icq.Nemám totiž net jediné spojenie zo svetom je len cez mobil.A neviem sa dostať na svoj mail :-(
Miloš Žák
Věk: 45

Příspěvek od Miloš Žák »

Pokud nekdo neprijde s lepsi alternativou, sveze se LbA se mnou z Havlickova Brodu.
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
MIZ

Příspěvek od MIZ »

OT:
Uklízím si trochu disk a mám tu tak na 1 DVD směs filmečků o kosmonautice - mise raketoplánů a sond [starty], sonda na Titanu, něco málo o Marsu apod. Vše je postahované z webů NASA apod., taky od lidí, co to nagrabovali z NASA TV. Nemám to nijak moc upořádané. Často jsou ve vyšším rozlišení, soubory desítky i stovky MB až i 1 GB.
Asi ne každý má možnost toto stahovat. Pokud by tedy někdo na akci měl zájem o takové DVD, můžu mu přivézt kopii.
Pro zaryté obchodníky: Zn. "Piva moc nevypiju, ale došly mi průhledné slim krabičky na CD"... ;D
Mé distribuované výpočty: BOINC, nonBOINC
Martin Vyskočil
Věk: 44

Příspěvek od Martin Vyskočil »

Par poznamek:

Mate vsichni zajistenej odvoz? Vim akorat o jednom ucastnikovi, pro kteryho bude potreba dojet na nadrazi, coz nebude problem.

Dale me jeste napadla takova prima soutez, ve ktery by se urcilo, ci manzelka/pritelkyne/maminka/babicka/mistni pekar pece nejlepsi babovku nebo kolace ci buchty. Degustaci bychom mohli provyst rano u nejaky snidane. Ale je to jen napad. Trochu se obavam, ze budem vsichni snidat jeste maso a pivo od vecera. Proto toto nechavam na dobrovolnym rozhodnuti ucastniku (hlavne to neprehanejte).

V baru budou jeste neslazeny mineralky pro ty, kteri neholduji zlatavemu moku (doufam, ze jich moc nebude).

Grilovat se zacne v 19:00 SEC (myslim tim roztopeni grilu).

Se zacatkem grilovani udelame na Cassiho prani i nejaky oficialni zahajeni (dlouho mluvit nebudem).

Bude tepla voda. K dispozici jsou pansky i damsky sprchy.

Ubytovaci kapacita by mela stacit. Pro pripad, ze by nestacila, jsou k dispozici jeste zalozni lehatka. Plati pravidlo, ze kdo driv prijde, ten driv mele, takze doporucuju si co nejdriv oznacit postel spacakem a doufat, ze vam pak do nej nikdo neulehne ;D Pokoje jsou po nekolika postelich, pak tam jsou asi 3 maly pokojicky pro 2 osoby.

Za pocasi me nekamenujte. I pres predpoved, ktera treba neni uplne optimisticka, se muze udelat krasne. Dnesni noc me o tom presvedcila. Navic mezi plachtarskym lidem se tvrdi, ze pocasi ma na starosti buh Termoska (vyrabi termiku) a pokud chceme mit pekny pocasi, tak mu musime prinest obet v podobe vypityho piva. Uz jsem mel moznost se osobne presvedcit, ze to FUNGUJE!

Jedna pozitivni zprava na zaver: Mistr "X" provedl vypocet nakladu za svoje grandiozni gurmanske dilo a STARTOVNY bude velice nizky :D

DO ZACATKU AKCE ZBYVAJI JEN HODINY. ODPOCET UZ BYL ZAHAJEN 8)
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
3J

Příspěvek od 3J »

Martin Vyskocil napsal: Par poznamek:

DO ZACATKU AKCE ZBYVAJI JEN HODINY. ODPOCET UZ BYL ZAHAJEN  8)

Proboha nestraš mě, ještě dodělávám stativ pod triedr .

Jo pro ty co sebou berou i děti. Náš kluk ( 10 let) prohlásil, že na letišti je supr povrch a chce si sebou mermomocí vzít koloběžku. Já mu vemu Sázky a dostihy.
Je to letiště asfaltové nebo travnaté ?
Martin Vyskočil

Letiste je travnaty, ale prijezdova komunikace je rovnej asfalt a tam se drandit da. Provoz je jen od aut, ktery jedou na letiste a je to tam na ty rovine hodne prehledny.
Martin Vyskočil

Jeste jedna organizacni:
Odpoledne se mozna jeste na chvili ukazu na netu a pak uz budu k zastizeni az do zahajeni akce POUZE NA TELEFONU.
3J

Příspěvek od 3J »

Tak ahoj
a koukej se vyspat ať zítra neodpadneš před půlnocí 8)
Mlicko

Příspěvek od Mlicko »

>V baru budou jeste neslazeny mineralky pro ty, kteri neholduji zlatavemu moku (doufam, ze jich moc nebude).

No to je v pohode, no i tak mlíko beru sebou do zásoby v dostatečném objemu. To se panecku budu oblizovat :P

-M-
Duk

Příspěvek od Duk »

Pro sichr beru nosiče s astro-tématikou :)
pinot

Příspěvek od pinot »

Tahle akce vypadá hodně lákavě. Akorát mám trauma z toho, že tam vůbec nikoho neznám a jsem totální lama. Teda v astronomii. V těch zbylých disciplínách jsem celkem pokročilý. Taky ještě nevím jak se na to bude tvářit manželka.
Bresser 10x50,  TS INED 70/420 ED Carbon
Astro Professional LE 3 a 5, SKY UWA 6, Meade SWA 24
Česká Lípa
MIZ

Příspěvek od MIZ »

pinot napsal: ... Akorát mám trauma z toho, že tam vůbec nikoho neznám a jsem totální lama. Teda v astronomii. V těch zbylých disciplínách jsem celkem pokročilý. Taky ještě nevím jak se na to bude tvářit manželka.
Já jsem dost lama, i v dost oborech, ale zkusím jet - ta moje mě podporuje, abych na chvíli vypadnul... hlavně od PC, aby si mohla hrát... :)
Mé distribuované výpočty: BOINC, nonBOINC
Odpovědět