uff...no - nevím, jestli je nějaká velká výhra přijít na to, že to bude za dvě hodiny (což se mi povedlo, ale předcházely tomu čtyři minuty vzrůstajícího neklidu, že neumím matematicky myslet), ale tak nějak nemohu přijít na to, jak odvodit tu funkci té řady (ty čtyři minuty jsem se o to pokoušel, pak sem to vzdal), natož pak, abych věděl, jak to pak sečíst... ???
...aneb nejsem si jist, jestli takovýto logický chytáčky dokáží odhalit talent...
...krom toho.... p.Grygar měl taky z matiky čtyřky a jak jednou v TV říkal, musel matiku na vejšce dřít...
Taky hodně lidí říká, že se lze správnému matematickému, potažmo fyzikálnímu myšlení do určité míry naučit. Např. pokud člověk prostě udělá inventuru informací, který má a co všechno zná (a to se může udělat mechanicky), tak se problém zpřehlední a pak už je to jasné. Vsadím se, že problém u Eryn a jiných byl v tom, že se prostě chytla té jedné metody (spočíst to brutální silou) a taky se vsadím, že někteří, matematicky více nadaní jedinci než já, nad brutální silou vůbec neuvažovali a prostě to viděli.
MilAN napsal:
No, přeci nemůžeš od psychologa chtít, aby věděl, co je to matematika ;D
no ten asi ne...jenže oni na to maj tabulky a postupy, jak vyhodnocovat. Já byl taky u psychologa, aby zjistil, na co mám buňky (protože rodičové neustále chtějí, abych byl doktorem). Více méně jsem dělal test osobnosti a pak něco na styl IQ testu. Bohužel patřím k těm, kteří mají talent na všechno a na nic ;D ...nicméně přeci jenom nakonec (nevím proč, ale) doporučil na prvním místě VUT na druhém místě MatFyz (kam chci jít) a žádnýho doktora
...každopádně já bych psychologovi celkem věřil...
a ty známky...
...určití jedinci (např. já) neustále zapomínají psát u slovních příkladů odpovědi, dělat zkoušky, psát podmínky, numerický chyby typu 2x2=5
aneb na známky prostě nevěřím
takže doporučuju jít za svým snem...a dyštak ....no tak v nejhorším prostě vyletím....
aneb:
Má milá rozmilá, neplakej !
Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí
na naší bílé posteli !
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví.
Zejtra si lehneme do rakví. :D

(Gelner)