ToupTek - StellaVita
-
RomanHujer
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Re: ToupTek - StellaVita
Nevi jaký maš problém USB porty je to uplně stejné jako u AA tam zase do USB3.0 pripojuješ externí disk , přeci není žádný problém pripojit externí USB HUB pokud ti porty nestačí. Pokud máš problém s WIFi tak si kup toto propoj přes ethnet achytej signlá i na druhém koci vesnice.
Celestron Edge HD 9.25", Hyperstar V4, TS Optics 76EDPH F/4.5, Samyang 135ED ...
ZWO AM5N - ASiair-Plus, EQ5 OnStep - ASiair-Pro, HrEM OnStep - ASiair
ZWO ASI2600MM/MC-Pro,ASI294MC-Pro,ASI1600MM-Cool,ASI178MC,ASI224MC,ASI290MM,ASI120MM...
Hujer.Net
ZWO ASI2600MM/MC-Pro,ASI294MC-Pro,ASI1600MM-Cool,ASI178MC,ASI224MC,ASI290MM,ASI120MM...
Hujer.Net
Romane, tohle je přece principielní problém. Pokud vyrábím a prodávám produkt na stejném HW jako konkurence a za stejné peníze, měl by nabízet i stejné možnosti. Já nechci všechno hned, ale chci, aby fungovaly alespoň ty základní věci, protože není důvod, aby tomu bylo jinak. Proč mít dvě wifiny, když stačí jedna, která je správně SW obsloužená? Interní wifi má kvalitní 2.5dB anténu, ten špunt má 2cm meandr na plošňáku. Jen idiot odpojí lepší wifi a vnutí zákazníkovi externí špunt. Když bude možnost připojit OnStep s fokusérem přes wifi, stačí mi dva USB porty na kamery, případně v budoucnu třetí na filtr kolo. Přesně takhle to má konkurence. Je to optimální a pro uživatele pohodlné. Nechci nic nemožného. Jen to, co na stejném HW funguje jinde. K čemu je proklamovaná kompatibilita s čímkoli, co umí Indi, když zmastěj apku tak, že půlka zařízení nefunguje? Kdybys byl v situaci, že ti ze tří zařízení funguje v SV jedno, mluvil bys jinak.
-
RomanHujer
- Kontaktovat uživatele:
No nevím režim WiFI client (hybridní mod ) na AA není žádná výhra je to pěkná konfiguračnmí - nestabilní prasárna běží to pouze v pásmu 2.4GHz tak, že ve většině případu je to nepoužitelné. Vyrazně to zpomaluje přenos obrázku např: u ASI26000 čas ze 3sec naroste na 15 i více sec protože se deaktivu 5GHz pásmo. Navic AA v raních verzích teno Hybrdní režim vůbec nemělo.
Stále tu máš mo6nost pripojet přes ethern extrní výkonou WiFi a uvoní se ti ten obsazený USB port
Stále tu máš mo6nost pripojet přes ethern extrní výkonou WiFi a uvoní se ti ten obsazený USB port
Celestron Edge HD 9.25", Hyperstar V4, TS Optics 76EDPH F/4.5, Samyang 135ED ...
Hujer.Net
Hujer.Net
Je zajímavé, že u Seestar station naopak běží na 5GHz, takže problém HW to asi nebude.
Jinak jsem se rozhodl trochu se v tom pošťourat a stáhnul jsem si obsah EMC a vyrobil z něj IMG, kterej v pohodě nabootuju na zkušební RPi4. Mají tam pár zásadních chyb, který jsem musel pořešit, abych to nabootoval a všechno chodilo, nicméně jsem na originálu přepnul v config.txt tu externí wifinu a fakt do chodí o dost líp. Mají to zkrátka blbě, protože netuší, že u RPi CM4 je ten anténní switch. Wifi teď mají stejný dosah na RPi4 i na SV.
Výsledek je ten, že SV můžu provozovat na libovolném PRi4, pětku jsem zatím nezkusil, ale asi to pojede taky. Žádný CPU S.N. licence tu naštěstí nejsou, v tomhle směru jsou u ToupTeku rozumější. Teď si s tím můžu hrát bez obav, že z toho udělám těžítko, nebo další AA. Korektor mi pošta nepřivezla, tak trávím čas alespoň oblíbeným hackingem. U toho se člověk nenadře.
Na fotce je vidět rozkuchaná SV a vedle RPi4 vesele nakonektovalo kameru ve SV.
Pozn.
Zkusil jsem je rozjet obě najednou, jen jsem přejmenoval wifi, abych je rozlišil a jede to v pohodě. Jedna na iOs, druhá na Androidu. Je zajímavé, že na iOs ten most už funguje, na Androidu je to nějaký plesnivý.Někdy ty sítě najde, někdy se mele 10 minut a nic.
Dá se nabootovat i přes USB a je zajímavé, že boot skončí na hezké grafické obrazovce s nápisem DEBIAN, kdežto z SD karty skončí na chybě připojení na VNC. Musím se podívat,co to tam provádějí.
Jinak jsem se rozhodl trochu se v tom pošťourat a stáhnul jsem si obsah EMC a vyrobil z něj IMG, kterej v pohodě nabootuju na zkušební RPi4. Mají tam pár zásadních chyb, který jsem musel pořešit, abych to nabootoval a všechno chodilo, nicméně jsem na originálu přepnul v config.txt tu externí wifinu a fakt do chodí o dost líp. Mají to zkrátka blbě, protože netuší, že u RPi CM4 je ten anténní switch. Wifi teď mají stejný dosah na RPi4 i na SV.
Výsledek je ten, že SV můžu provozovat na libovolném PRi4, pětku jsem zatím nezkusil, ale asi to pojede taky. Žádný CPU S.N. licence tu naštěstí nejsou, v tomhle směru jsou u ToupTeku rozumější. Teď si s tím můžu hrát bez obav, že z toho udělám těžítko, nebo další AA. Korektor mi pošta nepřivezla, tak trávím čas alespoň oblíbeným hackingem. U toho se člověk nenadře.
Na fotce je vidět rozkuchaná SV a vedle RPi4 vesele nakonektovalo kameru ve SV.
Pozn.
Zkusil jsem je rozjet obě najednou, jen jsem přejmenoval wifi, abych je rozlišil a jede to v pohodě. Jedna na iOs, druhá na Androidu. Je zajímavé, že na iOs ten most už funguje, na Androidu je to nějaký plesnivý.Někdy ty sítě najde, někdy se mele 10 minut a nic.
Dá se nabootovat i přes USB a je zajímavé, že boot skončí na hezké grafické obrazovce s nápisem DEBIAN, kdežto z SD karty skončí na chybě připojení na VNC. Musím se podívat,co to tam provádějí.
- Přílohy
-
- paralelní běh
- stellavita2.jpg (451.07 KiB) Zobrazeno 1474 x
-
- stellavita.jpg (539.06 KiB) Zobrazeno 1490 x
-
RomanHujer
- Kontaktovat uživatele:
Z USB to bootuje přimo nebo musíš spojit ten jumper na desce ?
Hujer.Net
Hujer.Net
Ten jumper na desce je USB-C boot. RPI CM4 s EMC z ničeho jiného než z USB-C nenabootuje.
-
RomanHujer
- Kontaktovat uživatele:
Tak tomůžes nabootovat Asiair
Hujer.Net
Hujer.Net
Já jsem se blbě vyjádřil. To neni boot, ale proces zavedení FW do EMC, takže ano, přes USB-C je možné do EMC nahrát FW z AA, ale to bych si moc nepomohl.
Mě jde o to, abych si předělal tu wifinu tak, jak to chodí v AA, což by mělo jít, protože to je všechno psané ve skriptech. Musím se tím napřed prokousat, protože tohle není moje parketa. Proto jsem to naklonoval, abych si mohl dělat úpravy bez rizika, že zmrším originál. Teď ta interní wifi chodí líp, než ten špunt, takže zbyvá jen na ní aplikovat ten režim stanice a pak ještě chci nahrávat data na USB Flash, což asi taky neude složité.
Mě jde o to, abych si předělal tu wifinu tak, jak to chodí v AA, což by mělo jít, protože to je všechno psané ve skriptech. Musím se tím napřed prokousat, protože tohle není moje parketa. Proto jsem to naklonoval, abych si mohl dělat úpravy bez rizika, že zmrším originál. Teď ta interní wifi chodí líp, než ten špunt, takže zbyvá jen na ní aplikovat ten režim stanice a pak ještě chci nahrávat data na USB Flash, což asi taky neude složité.
-
RomanHujer
- Kontaktovat uživatele:
OK tak někdě nasdílej ten Image pro RPi4 at se stím člověk nemusí patlat klidně pres SZ
A pokud tomu rozumí boot jumer namapuje eMMC k USB-C jako exsterní flashdisk. Pokud ano tak neni co řešit na Linuxu s ext3 fs pohodlě připojím jako další disk mohu tam dělat co mě napadne a přes dd mohu celou eMMC zalohovat
A pokud tomu rozumí boot jumer namapuje eMMC k USB-C jako exsterní flashdisk. Pokud ano tak neni co řešit na Linuxu s ext3 fs pohodlě připojím jako další disk mohu tam dělat co mě napadne a přes dd mohu celou eMMC zalohovat
Hujer.Net
Hujer.Net
Sorry, ale to udělat nehodlám.To si každej musí udělat sám. Pro odborníka tvého kalibru to bude hračka, když to zvládne linuxová lama jako já. Sem choděj i právníci a já nehodlám riskovat, že mě nějakej "uvědomělej českej človíček" vybonzuje, že porušuju zákony.Jakmile to někde nasdílím, tak je to ložený a nechci, aby to cestovalo po netu už kvůli firmě, která to vyvíjí. Nebylo by to ode mne slušné.
-
RomanHujer
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem image eMMC jsem si pomocí rpiboot a dd za zálohoval když není zamčená.
Vypadá to, že je to udělané dost amatérsky - neobtěžovali se ani změnit defaultní hostname
Nevím proč tam běží VNC server když tam není žádný Xwindows manager?
Každopádně je velká školácká chyba je že v /boot/config.txt schází
dtparam=ant2
Pro přepnutí na externí anténu - to bude zatím hodně lidí brečet že nemají wifi signál
Dále SV a AA HW není asi záměrně stejný GPIO porty pro ovládání napájecích portu jsou jiné jediná shoda je PowerPort4 na AA na SV mu říká PowerPort1 indi driver asipower pro ovládaní výkonu je tedy nepoužitelný
Vypadá to, že je to udělané dost amatérsky - neobtěžovali se ani změnit defaultní hostname
Nevím proč tam běží VNC server když tam není žádný Xwindows manager?
Každopádně je velká školácká chyba je že v /boot/config.txt schází
dtparam=ant2
Pro přepnutí na externí anténu - to bude zatím hodně lidí brečet že nemají wifi signál
Dále SV a AA HW není asi záměrně stejný GPIO porty pro ovládání napájecích portu jsou jiné jediná shoda je PowerPort4 na AA na SV mu říká PowerPort1 indi driver asipower pro ovládaní výkonu je tedy nepoužitelný
Hujer.Net
Hujer.Net
Tak si přečti, co mi odpověděli, když jsem jim poslal návod, jak tu externí anténu zprovoznit.
https://www.jeffgeerling.com/blog/2022/ ... -module-45
-----
Thank you very much for sharing your config.txt suggestion and for explaining how to switch to the external antenna with dtparam=ant2. Over the past few days our R&D team has carried out comprehensive tests following your instructions, but unfortunately we did not observe a significant improvement in WiFi range or throughput.
We have confirmed that the metal enclosure does indeed shield most of the onboard radio signal. Please rest assured that we are actively evaluating both hardware and firmware strategies to mitigate this limitation, and we’ll keep you updated on any progress.
Thank you for your patience and understanding as we work toward a more robust solution.
----
Člověk žasne, kdo se pouští do vývoje, když nemá ani elementární znalosti z fyziky a nechápe, že ta externí anténa je tam právě pro ten případ, že to někdo zabuduje do kovové krabičky. U mě se dosah té interní wifi po přepnutí zlepšil na 10m.
Je s nima dost těžká domluva.
Škoda, že usnul QUARCS od QHY. Kdyby se to dotáhlo do konce, byl by to skvělý projekt, ale asi nejsou peníze, nebo energie na pokračování. Jsou k tomu komplet zdrojáky jak pro FW tak pro APKu.
https://www.jeffgeerling.com/blog/2022/ ... -module-45
-----
Thank you very much for sharing your config.txt suggestion and for explaining how to switch to the external antenna with dtparam=ant2. Over the past few days our R&D team has carried out comprehensive tests following your instructions, but unfortunately we did not observe a significant improvement in WiFi range or throughput.
We have confirmed that the metal enclosure does indeed shield most of the onboard radio signal. Please rest assured that we are actively evaluating both hardware and firmware strategies to mitigate this limitation, and we’ll keep you updated on any progress.
Thank you for your patience and understanding as we work toward a more robust solution.
----
Člověk žasne, kdo se pouští do vývoje, když nemá ani elementární znalosti z fyziky a nechápe, že ta externí anténa je tam právě pro ten případ, že to někdo zabuduje do kovové krabičky. U mě se dosah té interní wifi po přepnutí zlepšil na 10m.
Je s nima dost těžká domluva.
Škoda, že usnul QUARCS od QHY. Kdyby se to dotáhlo do konce, byl by to skvělý projekt, ale asi nejsou peníze, nebo energie na pokračování. Jsou k tomu komplet zdrojáky jak pro FW tak pro APKu.
-
RomanHujer
- Kontaktovat uživatele:
Pokud testují 10cm vedle krabičky s SV tak žádný rozdíl nepoznají - psala jsem to také na support žádná odezva.
Hujer.Net
Hujer.Net
Věnoval jsem dnes asi 2 hodiny pokusu o rozchození AP/Station na interní wifi, ale na to můj lamí mozek už asi nemá. Když se mi to připojovalo do domácí sítě, tak se zase nepřipojila SV. Kdyby ses náhodou nudil a chtěl udělat dobrej skutek, byl bych ti vděčný. Teď když ta interní wifina chodí dobře, je to hřích, tam cpát ten špunt.
-
RomanHujer
- Kontaktovat uživatele:
Po. doplnění dtparam=ant2 do config.txt to již funguje skvěle už na samotě u lesa mám dostatečný signál i uvnitř auta.
Větší priorita je aby rozchodily DSLR a abych to mohl používat jako pátou paralelní sestavu
Větší priorita je aby rozchodily DSLR a abych to mohl používat jako pátou paralelní sestavu
Hujer.Net
Hujer.Net