Ahoj,
napsal jsem takový jednoduchý generátor skriptů pro program SubRaw. Je určen především pro lidi, kteří si příliš nerozumějí s programováním a rychlým generováním takových skriptů pomocí inteligentních nástrojů. Zkrátka, pokud máte chuť otestujte to
http://5p.me.cz/astro/subraw/
Pár poznámek:
- Není to blbuvzdorné, takže nesmyslná zadání jsem neošetřoval. Primární úkol je urychlení nudného procesu generování skriptu pro více (mnoho) snímků lidmi, kteří si s konzolí netykají.
- Názvy souborů se do formuáře vyplňují bez koncovky DNG
- Uzpůsobil jsem to svému stylu přejmenovávání souborů (light01, light02 ... light50, df, ff ...).
- Pokud chcete skript pro jediný snímek, nevyplňujte do počtu souborů NIC (přestože takový skript má člověk v konzoli napsaný hned, těch pár podmínek jsem tam dopsal).
- Jsem stavař a PHP jsem viděl z rychlíku před mnoha lety, takže programátorsky čisté to nebude - podstatné je, jestli je to funkční a bez chyb.
- Pokud byste narazili na problém, dejte mi, prosím, vědět.
- Alespoň mám možnost otestovat si, jestli jednotlivým parametrům rozumím správně.
- Líbivý kabátek jsem formuláři nedával - nevidím důvod.
Tak snad se bude hodit i jiným než jen mně.
edit: Doprogramoval jsem některé ne úplně běžně používané funkce (mnou) , takže teď je generátor víceméně univerzální. Možná vypadá na první pohled trochu složitě, ale po letmém seznámení se s funkcemi SuBRawu by pocit složitosti měl pominout a tento nástroj by mohl sloužit ke spokojenosti.
Ošetřil jsem některé kombinace přepínačů, které by formulář dělaly nepoužitelným, takže by se snad nemělo podařit vygenerovat naprosto nesmyslný skript. I když ... nikdy neříkej nikdy
Nějaké samostatné rozhraníčko bez nutnosti přístupu na web by možná nebylo zlé, ale na to nemám know-how. Takto je to alespoň platformově nezávislé.