Je podzim, doba pousteni draku. Co to prubnout na drakovi? Nikam ti neulitne, a kdyz budes mit dost dlouho snuru, tak muze byt i dost vysoko... Jinak poutovy balonek si muzes koupit taky. To, ze ti "nahodou" ulitene se nemusi nikam hlasit a trestne?
Jsem rad, ze te uz pustil vesmir, protoze to je nerealne. Ty nejposlednejsi "cile" uz vypadaji realneji.
ale preco nerealne, ked to robia stovky ludi aj s kamerami?
Ještě aby tě viktore chytil ten nejdůležitější cíl, kterým je třeba začít. Něco si přečíst a ne jen čekat, co ti tu místní borci poradí. Zatím ti poradili dost a ty si jim odpověděl, aby se nepovyšovali Jsem zvědav na výsledky tvých reálných pokusů.
pokial nebudu financie, nic nebude.. vsetko ma cas, este si asi pockas par mesiacov
ale preco nerealne, ked to robia stovky ludi aj s kamerami?
Nekdo dosahl balonkem vesmiru? Tak proc porad letaji do kosmu drahe rakety, kdyz by se dalo pracovat s timto pohonem?
Myslis, ze ty lide to proste jen zkusili? Ze to nemeli nastudovane? Na draka taky muzes prichytit kameru, ne?Nemusis u nej resit GPS. Protoze zkratka drak je uvazany na provazku. Vyuzijes termiky a vysledek bude mozna lepsi nez s poutovym balonkem.
Newton 203/1200, dobson
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
Nekdo dosahl balonkem vesmiru? Tak proc porad letaji do kosmu drahe rakety, kdyz by se dalo pracovat s timto pohonem?
Myslis, ze ty lide to proste jen zkusili? Ze to nemeli nastudovane? Na draka taky muzes prichytit kameru, ne?Nemusis u nej resit GPS. Protoze zkratka drak je uvazany na provazku. Vyuzijes termiky a vysledek bude mozna lepsi nez s poutovym balonkem.
tak pardon.. hranica blizko vesmiru - cca 30km.. ano, dosiahlo to kopec ludi a to len pre zabavu, balon s gps a kamerou a maju fantasticke zabery zaoblenej planety..
Hranice vesmiru je jen ve 30 km? To jeste 3x pridej clovece. Pak uz muzes mluvit o tom, ze jsi na prahu. Koukam ale, ze uz tvoje cile zase maji stoupajici tendenci. Nu, ja myslis. Kup si na pouti balonky, uvaz knim kameru a GPS a uvidis co to udela.
Newton 203/1200, dobson
Hranice vesmiru je jen ve 30 km?
co som sa docital, tak max vyska doletu je tych 25-35 km, priemerne tych 30 (pri takychto 'amaterskych' pokusoch jednotlivcov).
Hranice vesmiru je jen ve 30 km? To jeste 3x pridej clovece. Pak uz muzes mluvit o tom, ze jsi na prahu. Koukam ale, ze uz tvoje cile zase maji stoupajici tendenci. Nu, ja myslis. Kup si na pouti balonky, uvaz knim kameru a GPS a uvidis co to udela.
pozri si na yotube videa, je ich tam kopec..
Na youtube je veci... Ja ti verim, ze tam jsou, ale neverim tomu, ze to nekdo zvladnul s poutovym balonkem a tvymi dosavadnimi znalostmi. A taky neverim, ze nekdo dosahl hranice vesmiru.
Mimochovem ani na tom videu ta vyska nebude 30 000 m, mozna tak stop.
Newton 203/1200, dobson
Na youtube je veci... Ja ti verim, ze tam jsou, ale neverim tomu, ze to nekdo zvladnul s poutovym balonkem a tvymi dosavadnimi znalostmi. A taky neverim, ze nekdo dosahl hranice vesmiru.
pardon, teraz sa nebavime o putovych balonkoch a bavime sa o vyske 30km - near space
Aha...hele, je videt, ze za svym "snem" jdes pres veskere argumenty a ze cile modifikujes, jak zrovna uznas za vhodne. Kup si potrebne vybaveni a tesim se na tvoje vysledky. Nastudovano uz mas ocividne spousty a spousty informaci. Nevim proc se tu vlastne vubec zdrzujes, kdyz uz vse vis. Prevazne z youtube.
Newton 203/1200, dobson
Aha...hele, je videt, ze za svym "snem" jdes pres veskere argumenty a ze cile modifikujes, jak zrovna uznas za vhodne. Kup si potrebne vybaveni a tesim se na tvoje vysledky. Nastudovano uz mas ocividne spousty a spousty informaci. Nevim proc se tu vlastne vubec zdrzujes, kdyz uz vse vis. Prevazne z youtube.
ved to nie je ziadna veda.. kupis helium, balon,kameru, gps, vyhrievanie.. balon vyleti, praskne, spadne na padaku 50-300km daleko.. najdes ho..
aky problem? jedine vo financiach
vsak ja uz nic nerikam. Nechapu, proc to jeste nedelaji deti na prvnim stupni zakladnich skol o pracovni vychove...
Newton 203/1200, dobson
vsak ja uz nic nerikam. Nechapu, proc to jeste nedelaji deti na prvnim stupni zakladnich skol o pracovni vychove...
no tak to neries a neposmievaj sa.. aj na prvom stupni zakladnej skoly sa takto posmievaju
Viktore, plácáš tady nesmysly, motáš všechno dohromady, pleteš si naprosto základní pojmy. To nepíšu proto, abych tebe urazil, ale proto, že se obávám, že tady někdo může hledat informace o podobných projektech a ty tvoje příspěvky jsou naprosto mylné, zcestné, špatné a je potřeba to napsat. A přestože jsou tady moderátoři, kteří podobné zplošťování astrofóra podporují, já s tím nesouhlasím a prosím některého z nich o promazání těch nesmyslných blábolů. A s tím můžete vzít i tento můj příspěvek.
Viktore, plácáš tady nesmysly, motáš všechno dohromady, pleteš si naprosto základní pojmy. To nepíšu proto, abych tebe urazil, ale proto, že se obávám, že tady někdo může hledat informace o podobných projektech a ty tvoje příspěvky jsou naprosto mylné, zcestné, špatné a je potřeba to napsat. A přestože jsou tady moderátoři, kteří podobné zplošťování astrofóra podporují, já s tím nesouhlasím a prosím některého z nich o promazání těch nesmyslných blábolů. A s tím můžete vzít i tento můj příspěvek.
takze to napravim.. motaju to tu ludia, ktori reaguju na to, co pisem..
-najprv som chcel meteo balon, 30km - odhovorili ma
-cize som chcel aspon mini test s balonkami - odhovorili ma
-tak rovno idem na meteo balon, gps, ohrievanie, kamera
co je na tom popletene?
ludia ma odhovaraju preto, lebo neveria tomu, ze normalni smrtelni ludia vypustaju balony s kamerami do vysok 30km..