Úklid a slučování témat

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
MilAN
Věk: 76

Re: Úklid a slučování témat

Příspěvek od MilAN »

Jenže existuje x individuálních hledisek, která výběr každého z těch navržených dalekohledů dovedou zvrátit. Jenže bez jakýchkoliv zkušeností ta hlediska nedovedu formulovat :)
Proto si myslím, že individuální dotaz zde na fóru a kolektivní vyjádření názorů ostatních, včetně otázek na tazatele, je to nejlepší řešení, které odstraní to, že mu bude na základěš nějakých kritérií/názorů vybráno jedno řešení. Těch řešení je vždy celá řada a vůbec to nemusí být obecně uznávané to "ideální". Zapojením AI se ochuzuji o jiná možná řešení.
Naposledy upravil(a) MilAN dne 05. 11. 2024, 13:21, celkem upraveno 1 x.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Alfis

Příspěvek od Alfis »

jedná se o sumář vyhledávání. Aby bylo jasno. Není to chatbot. Abychom si na začátku rozuměli.
jinak s tebou souhlasím. Ale zároveň je to pro vyhledávání ve vláknu. Tak že pokud se odpověď opakuje, tak je vyhodnocena a dostane se do výsledku.
Osobně nasazení AI na fórech vnímám spíše lepší vyhledávač. Bohužel záleží na tom kdo jakou blbost napsal :)

pepa217
Tady bych viděl spíše dva problémy.
1. implementace
2. OpenAI API je většinou zpoplatněno a tady to asi nebude výjimkou

To už by bylo lepší investovat do AIchatbota a pak je druhá otázka... kdo to zaplatí :D

ale vypadá to celkem slušně ;)
Pepa217
Věk: 39

Příspěvek od Pepa217 »

Já neměl v úmyslu řešit integraci AI, spíš vytvořit řekněme "aktuální sumář" pro lidi, co se přijdou ptát na základě toho, na co se lidi ptají :)
Alfis

Příspěvek od Alfis »

škoda, integrace by byla lepší ;)
Gretas

Příspěvek od Gretas »

Neviem ci som v spravnej teme, kazdopadne nerozumiem preco mi bola tema, ktoru som vytvoril vcera vecer o vybere zostavy (viacmenej hlavne dalekohladu) na fotenie galaxii/mensich DSO presunuta zo samostatnej temy do "Astrofotografie - dotazy začínajících" kde za prce nepatri, ked uz tak do "vyber dalekoheldu" a za druhe ja som tu temu vytvaral s ucelom diskusie o roznych dalekohladoch s dlhsim ohniskom povedzme meter a viac. Takto je to len jeden prispevok v za mna neadekvatnom fore, kde nedostanem ziadnu odpoved a zaroven sa tam ziadna diskusia neudeje, kedze medzi odpovedami budu nasledne problemi ludi s inymi vecami. Uprimne som sa snazil vysvetlit v teme moje pohlady na dalekohlady a co hladam pomerne jasne. Tym presunutim doslo k tomu, ze mi nikto neodpovie. To ma akurat motivuje opustit toto forum a presunut sa primarne na anglicke/nemecke, kde sa diskutuje povedzme o nieco priatelskejsim stylom. Co sa tam stane prinajhorsom bude, ze tema zostane bez zaujmu ked nezaujme sirsie publikum, co mi pride relevantnejsie ako presunutie bez toho, aby som ako uzivatel dostal akekolvek upozornenie preco a kym to bolo presunute. Ak som opat neni v spravnej teme, verim, ze ma niekto bez upozornenia opat presunie inam, kde nasledne nedostanem ani upozornenie ked niekto v danej teme zareaguje :)
hades
Věk: 43

Příspěvek od hades »

Oddělil jsem ti to do samostatného tématu. To sloučení provedl jiný moderátor, nebudu jmenovat. Uvidíme, zda si tvá otázka zaslouží samostatné téma nebo zapadne.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Odpovědět