Obecně k moderátorům
Obecně k moderátorům
Protože mi to nebylo zakázáno, uvádím zde mail, týkající se mého příspěvku z 11.5.
To, co jste napsal, přinejmenším není pravda. Byl jsem členem 2 občanských sdružení (astronomických společností) a 2 spolků, které existovaly jen de facto. Ani jeden z nich jsem nerozložil, ani z jednoho mě nevyhodili. Nevím, odkud máte svoji informaci.
Nevím také, jak by bylo možné kazit si zdraví kvůli mé povaze. Moje povaha je - pokud vím - zcela normální.
V každém případě Vás žádám, abyste svoje tvrzení smazal, protože 1. toto tvrzení je nepravdivé, 2. mě může poškodit u lidí, kteří mě neznají, 3. já ani nemohu přímo na Astronomickém fóru na Vaše tvrzení reagovat.
Kdo Vám řekl, že si o sobě myslím, že jsem astrodisident? Já jsem Vám to neřekl. Navíc není tragédií, když si to o sobě někdo myslí. Víte vůbec, co znamená slovo "disident"? Z toho, co jste napsal, a jak jste to napsal, mám dojem, že to nevíte.
Vladimír Kocour
Možná, že jsem opravdu nepochopil správně smysl termínu astrodisident, ale protože podle VK jsou dvě skupiny astronomů, tak alespoň vím, kam se sám řadí .........
To, co jste napsal, přinejmenším není pravda. Byl jsem členem 2 občanských sdružení (astronomických společností) a 2 spolků, které existovaly jen de facto. Ani jeden z nich jsem nerozložil, ani z jednoho mě nevyhodili. Nevím, odkud máte svoji informaci.
Nevím také, jak by bylo možné kazit si zdraví kvůli mé povaze. Moje povaha je - pokud vím - zcela normální.
V každém případě Vás žádám, abyste svoje tvrzení smazal, protože 1. toto tvrzení je nepravdivé, 2. mě může poškodit u lidí, kteří mě neznají, 3. já ani nemohu přímo na Astronomickém fóru na Vaše tvrzení reagovat.
Kdo Vám řekl, že si o sobě myslím, že jsem astrodisident? Já jsem Vám to neřekl. Navíc není tragédií, když si to o sobě někdo myslí. Víte vůbec, co znamená slovo "disident"? Z toho, co jste napsal, a jak jste to napsal, mám dojem, že to nevíte.
Vladimír Kocour
Možná, že jsem opravdu nepochopil správně smysl termínu astrodisident, ale protože podle VK jsou dvě skupiny astronomů, tak alespoň vím, kam se sám řadí .........
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Obecně k moderátorům
Mám dotaz/prosbu: proč není na astrofóru přípustné poděkování za odpověď a pomoc, nebylo by možné stručné jednořádkové poděkování ponechat? Když už smolím dlouhé odpovědi do fóra pro začátečníky, tak by mě potěšilo dovědět se, že adresát odpověď četl, něco se z ní dozvěděl, a byla pro něj užitečná - to mě pak motivuje odpovídat i ostatním.
Stalo se mi dvakrát, že bylo poděkování smazáno, jednou mi tazatel pak poděkoval SZ s tím, že mu poděkování napsané do dotazu opakovaně někdo maže, dnes ráno jsem si pak jedno jednořádkové poděkování přečetl v tom těsném intervalu mezi jeho napsáním a smazáním.
Myslím, že by tyto jedno nebo dvouřádkové zprávičky toto fórum až tak neznepřehlednily a mohly by být tolerovány, já vím že to tu není chat, ale když už tazatel projeví elementární slušnost a poděkuje tak proč s tím zacházet jako by napsal něco sprostého...
Stalo se mi dvakrát, že bylo poděkování smazáno, jednou mi tazatel pak poděkoval SZ s tím, že mu poděkování napsané do dotazu opakovaně někdo maže, dnes ráno jsem si pak jedno jednořádkové poděkování přečetl v tom těsném intervalu mezi jeho napsáním a smazáním.
Myslím, že by tyto jedno nebo dvouřádkové zprávičky toto fórum až tak neznepřehlednily a mohly by být tolerovány, já vím že to tu není chat, ale když už tazatel projeví elementární slušnost a poděkuje tak proč s tím zacházet jako by napsal něco sprostého...
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Sám si odpovídáš....je přece to nejjednodušší, potřebuji-li někomu poděkovat, napsat mu soukromou zprávu. Sám jsem to tak dělal nesčíslněkrát. Kdybychom tady ta poděkování neodstraňovali, bylo by AF mnohokrát nepřehlednější, než je teď. V některých případech by po jednom, maximálně dvou příspěvcích, následovalo poděkování. To by se, zcela určitě, nelíbilo ani tobě.
Edit: a ano, týká se to především vláken pro začátečníky, které máš i ty na mysli, nechat tam poděkování, bylo by to pro další osvětu nepoužitelné. Něco jiného jsou pak třeba takováto vlákna s odkázaným příspěvkem: http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 017265/5#5, protože práce autora má mnohem širší přínos než jen jedna jediná konkrétní odpověď jednomu začátečníkovi.
Edit: a ano, týká se to především vláken pro začátečníky, které máš i ty na mysli, nechat tam poděkování, bylo by to pro další osvětu nepoužitelné. Něco jiného jsou pak třeba takováto vlákna s odkázaným příspěvkem: http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 017265/5#5, protože práce autora má mnohem širší přínos než jen jedna jediná konkrétní odpověď jednomu začátečníkovi.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Na druhou stranu svého času, když jsem měl čas, tak jsem to vždy nejdřív autorovi smazané zprávy vysvětlil. Nejsem si jist, že by zde nějaké vysvětlení šlo. I na to by stačila krátká SZ.
Tolik ke kritice do vlastních řad. Faktem je, že bez Karla by tu byl asi už pěkný zmatek. Jsem rád, že to řeší.
Tolik ke kritice do vlastních řad. Faktem je, že bez Karla by tu byl asi už pěkný zmatek. Jsem rád, že to řeší.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
Obecně k moderátorům
Práce moderátorů si vážím, vynikne ve srovnání zejména se zahraničními fóry, kde často dohledám téma co mne zajímá, tři stránky "odpovědí" ze kterých se vyklubou hlášky "taky nevim" nebo "taky by mne to zajímalo" a chaotické spekulace a nakonec se nedozvím nic. Odstaraňovat podobné příspěvky, různé pubertální výlevy, přesunovat dotazy do správných témat a podobně je práce záslužná, náročná na čas a nedoceněná.
Kdybychom tady ta poděkování neodstraňovali, bylo by AF mnohokrát nepřehlednější, než je teď. V některých případech by po jednom, maximálně dvou příspěvcích, následovalo poděkování. To by se, zcela určitě, nelíbilo ani tobě.
Viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Falešné_dilema - možností je víc, nárůst počtu příspěvků v pár vláknech o max. 20-30% nikoho nezabije. Nemyslím si, že kdyby rytmus příspěvků dotaz-odpověď-doplňující-dotaz-odpověď byl nahrazen verzí dotaz-odpověď-doplňující-dotaz-odpověď-poděkování, že by přehlednost zásadně utrpěla, naopak je to jasný signál, že tazatel porozuměl a záležitost je uzavřená. Tohle je zcela něco jiného, než tapetování fóra nesmyslnými příspěvky. Pokud veřejně poprosím o pomoc, a někdo veřejně pomůže /poradí, tak i veřejně poděkuji. Pokud poprosím o pomoc soukromě, tak děkuji soukromě. A poděkuji i za drobnost. To je prostě elementární slušnost, které se pokud možno snažím držet, naučit jí moje děti, a jejímu potírání nerozumím. Stejně tak tomu, že by se měla v této souvislosti nějak rozlišovat "hodnotnost" příspěvků.
Pro moje ego ty poděkování nepotřebuju, ale jenom si představuju, jak to asi musí připadat těm nově příchozím, když jim (ať už s vysvětlením nebo dokonce bez) neškodné příspěvky mizí.
Samozřejmě budu akceptovat, že tak to prostě je, i bez toho, že bych to pochopil - jen jsem chtěl, aby jste se nad tím aspoň zamysleli.
EDIT: třeba by stačilo pročistit to vždy až po týdnu, vlk by se nažral a AF zůstalo celé, nebýhoda je, že by to bylo o něco víc práce
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Vybral sis jednu jedinou věc, která se tě nějakým způsobem dotkla a podle ní usuzuješ, že o tom nepřemýšlíme. Přitom pokud čteš AF pozorně, musí ti být jasné, že to lavírování mezi tím, co ještě je v rámci pravidel a co už ne, je strašně velké. Dokonce tak velké, že někteří moderátoři po určitých zkušenostech z minulosti na moderování radši zcela rezignovali, jiný třeba úplně odešel. Ku škodě AF. Není příliš vzdálená doba, kdy by na to tvoje " aby jste " přišlo nejméně jedno upozornění, že není v souladu s pravidly a abych ho odstranil. Pak bys teprve nechápal...
Obecně k moderátorům
odpověď-doplňující-dotaz-odpověď-poděkování
tak třeba můžu v doplňujícím dotazu rovnou poděkovat za případnou odpověď ne ?
Členové AF, kteří aktivně využívají toto forum a taky přispívají si samozřejmě svůj komunikační jazyk vytvoří, znají se osobně a pod. .. Ale když příjde někdo poprvé, aby se na něco zeptal tak se bude neustále opakovat podobný dotaz a k tomu desítka dodatečných dotazů co příspěvek to jedna věta .. s tím se asi těžko něco nadělá, respektive - těžko přizpůsobovat AF takovým počinům.
Mě by spíš zajímalo (jen tak hypoteticky), jestli člověk, který sem vloží svůj prní a zároveň poslední dotaz ohledně výběru dalekohledu (jako dárku) vůbec někdy najde odpověď i svůj příspěvek, když je to pak přesměrováno do jiného vlákna. Samozřejmě by asi měl, ale kdo ví, když takoví uživatelé ani často nechtějí cokoliv hledat nebo si problematiku z vláken nastudovat ..
tak třeba můžu v doplňujícím dotazu rovnou poděkovat za případnou odpověď ne ?
Členové AF, kteří aktivně využívají toto forum a taky přispívají si samozřejmě svůj komunikační jazyk vytvoří, znají se osobně a pod. .. Ale když příjde někdo poprvé, aby se na něco zeptal tak se bude neustále opakovat podobný dotaz a k tomu desítka dodatečných dotazů co příspěvek to jedna věta .. s tím se asi těžko něco nadělá, respektive - těžko přizpůsobovat AF takovým počinům.
Mě by spíš zajímalo (jen tak hypoteticky), jestli člověk, který sem vloží svůj prní a zároveň poslední dotaz ohledně výběru dalekohledu (jako dárku) vůbec někdy najde odpověď i svůj příspěvek, když je to pak přesměrováno do jiného vlákna. Samozřejmě by asi měl, ale kdo ví, když takoví uživatelé ani často nechtějí cokoliv hledat nebo si problematiku z vláken nastudovat ..
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Sám za sebe ti odpovím, že původní vlákno s takovým dotazem odstraním až když vidím, že tazatel přesměrování pochopil a ptá se dále a nebo když to vlákno tady "visí" už dost dlouho ( cca měsíc ) a je zjevné, že už se tazatel o jeho obsah dále nezajímá. A moje zkušenost je taková, že v drtivé většině případů přesměrování pochopí. Naprosto opačná zkušenost je ale v souladu s tím, co uvádíš, a tím je snaha číst tady mnohokrát zodpovězené dotazy a nebo se před založením vlákna podívat, jestli už tady stejné téma není otevřené. A to samozřejmě nehovořím o některých málo frekventovaných tématech, která mám i já problém dohledávat, ale o nejčastějším nešvaru ve vláknu pro začátečníky " pomoc s výběrem dalekohledu " 

Obecně k moderátorům
mna najviac zaujima, preco moderatori NEDOKAZU rozlisit, co je OT a co nie je..
elementarna znalost a chapanie pisaneho textu, rozlisovacie schopnosti a nadpriemerne intelektove schopnosti by mal mat kazdy admin.......
ako som uz pisal: v stovke for na internete, kde chodim, som este nezazil taketo premazavanie prispevkov........
elementarna znalost a chapanie pisaneho textu, rozlisovacie schopnosti a nadpriemerne intelektove schopnosti by mal mat kazdy admin.......
ako som uz pisal: v stovke for na internete, kde chodim, som este nezazil taketo premazavanie prispevkov........
Obecně k moderátorům
mna najviac zaujima, preco moderatori NEDOKAZU rozlisit, co je OT a co nie je..
Nemyslím si, že by moderátor nedokázal rozlišit co je nebo není OT. (na druhou stranu někdy ty zdánlivě snadné věci bývají dosti komplikované a člověk by stejnou situaci/konflikt řešil jinak před 10 lety než po těch deseti letech zkušeností atd ....)
K čemu ti bude dokonalý a neomylný moderátor se svým bezchybným rozhodováním, když tvoje rozlišovací schopnosti stran OT příspěvků budou hluboko pod touto úrovní ? stejně ti bude připadat, že všichni ostatní to dělaj špatně. Tady teď nemám na mysli konkrétního člověka - ale spíše princip chápání toho co je a co není spravedlivé ..
Nezaručuji úspěch, ale určitě pomůže občas se taky projít po venku nebo do přírody - to chození na stovku for na internetě to totiž zní docela strašidelně .. jo a taky dost pomáhá k pochopení - znát ty lidi osobně ..
Nemyslím si, že by moderátor nedokázal rozlišit co je nebo není OT. (na druhou stranu někdy ty zdánlivě snadné věci bývají dosti komplikované a člověk by stejnou situaci/konflikt řešil jinak před 10 lety než po těch deseti letech zkušeností atd ....)
K čemu ti bude dokonalý a neomylný moderátor se svým bezchybným rozhodováním, když tvoje rozlišovací schopnosti stran OT příspěvků budou hluboko pod touto úrovní ? stejně ti bude připadat, že všichni ostatní to dělaj špatně. Tady teď nemám na mysli konkrétního člověka - ale spíše princip chápání toho co je a co není spravedlivé ..
Nezaručuji úspěch, ale určitě pomůže občas se taky projít po venku nebo do přírody - to chození na stovku for na internetě to totiž zní docela strašidelně .. jo a taky dost pomáhá k pochopení - znát ty lidi osobně ..

Obecně k moderátorům
No, v češtině to zní : drž hubu a krok.
Zkus psát příspěvky s astronomickou tématikou, pak tu budou k něčemu. Zatím tu chceš jen poučovat- tak se nediv.
Zkus psát příspěvky s astronomickou tématikou, pak tu budou k něčemu. Zatím tu chceš jen poučovat- tak se nediv.
lepší rada žádná než špatná
Obecně k moderátorům
opakujem sa
neoponuj, nekaz mi, co mam robit
ale vnimaj a citaj to, co pisem.......
#578 - vytlacit a ucit sa dokola
neoponuj, nekaz mi, co mam robit
ale vnimaj a citaj to, co pisem.......
#578 - vytlacit a ucit sa dokola
Obecně k moderátorům
ten je husty..
nemaju YABB nejaky THANK YOU button resp. listu na podakovanie ku prispevku? tymto by to bolo podla mna vyriesene
nemaju YABB nejaky THANK YOU button resp. listu na podakovanie ku prispevku? tymto by to bolo podla mna vyriesene
SkyWatcher 150/750 mm
SkyWatcher HEQ-5
Hladacik 9x50 + QHY5
Nikon D3100 + 18-55mm + 55-200mm
SkyWatcher HEQ-5
Hladacik 9x50 + QHY5
Nikon D3100 + 18-55mm + 55-200mm
Obecně k moderátorům
..aj to som kedysi navrhoval - zamietnute:)
vitaj v roku 1993
vitaj v roku 1993