Jupiter
Re: Jupiter 2017
No nie, stalo sa tu také niečo že mi stránka každú jednu fotku aktualizovala a je na nej najnovšia verzia, ide dve z tých troch nejak odstrániť z fóra?
Celestron C9.25 XLT, HEQ-5 Pro GoTo, ASI224MC, Canon 6D nemod., Triopo ME-3228X8C + Genesis Base BH-40 Green
Planetárna, krajinkárska a solárna astrofotografia
- MayJ
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
hlásím ze Sázavy super seeing.
Klasická sestava SWNewton 203/1000, Barlow 3x, QHY5LII-C, NEQ5-SynScan
5x7000 snímků složeno ve WinJuposu
- Přílohy
-
- nejlepsijupiter_web.jpg (36.59 KiB) Zobrazeno 3811 x
Super výsledok, nezdá sa mi ale super seeing (5/5), to by boli trochu iné výsledkyMayJ píše:Zdravím,

Celestron C9.25 XLT, HEQ-5 Pro GoTo, ASI224MC, Canon 6D nemod., Triopo ME-3228X8C + Genesis Base BH-40 Green
- MayJ
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, opět jsem zpracovával na jiném počítači, takže tady ještě jednou opravená verze:-)
- Přílohy
-
- jupiter-new-verze-jpg.jpg (19.05 KiB) Zobrazeno 3745 x
Prikladám druhý pokus. Jupiter z 8.6.17 21h35m. Tentokrát už spracovaný aj vo WinJUPOSE.
Celestron C11, Takahashi Mewlon 210, Sky-Watcher ED120/900, Celestron CGEM, Celestron AVX, ZWO ASI 678MC.
No toto je krásne, pekne spracované aj odfotené.MayJ píše:Máš pravdu, opět jsem zpracovával na jiném počítači, takže tady ještě jednou opravená verze:-)
Používate barlowku? Prípadne ak áno na akom ohnisku fotíte? Ten Jupiter sa mi zdá dosť malý.Tibor píše:Prikladám druhý pokus. Jupiter z 8.6.17 21h35m. Tentokrát už spracovaný aj vo WinJUPOSE.2017-06-08-2135_3abcd.jpg
Mě přijde velikost objektu jako přiměřená, když 1 mm na monitoru odpovídá rozlišovací schopnosti dalekohled ve { " ].
V mnoha případech si zmenšuji obraz na monitoru -výsledek mi přijde lepší, něž s přehnaným zvětšením .
V mnoha případech si zmenšuji obraz na monitoru -výsledek mi přijde lepší, něž s přehnaným zvětšením .
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Zatiaľ fotím bez barlowej šošovky. Kameru mám zasunutú namiesto okuláru hneď za mikrofokusérom alebo za zenitovým zrkadlom. Mám ju dva týždne a nemám s fotením žiadne skúsenosti. Aj mne sa zdá malý, rád si dám poradiť. Zatiaľ sa učím spracovávať cez AS2, RS6. Toto je druhý pokus cez VinJupos. Ten prvý pokus dopadol zle. Neprepol som si zrkadlové zobrazenie, tak som to mal riadne rozmazané. 

Celestron C11, Takahashi Mewlon 210, Sky-Watcher ED120/900, Celestron CGEM, Celestron AVX, ZWO ASI 678MC.
Včera byl relativně slušný seeing. Bohužel po setmění mám Jupiter nad sousedním domem a jeho rozehřátá střecha již dokáže ovlivnit kvalitu snímání. Přesto doufám že se ještě nejedná o poslední snímky v této sezóně.
C11, ZWO ADC, 2xBarlow, ASI224MC, Praha

C11, ZWO ADC, 2xBarlow, ASI224MC, Praha

Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
Za zlých podmienok je pravdepodobne lepší taký malý Jupiter, keď sú ale dobré podmienky tak to že je tak malý je skôr na príťaž. Môj ďalekohľad má rozl. schopnosť 0.5", za dobrých podmienok je ale táto schopnosť oveľa nižšia, keďže za teoretickým limitom amatérskych ďalekohľadov je aj Enckeho delenie, za dobrých podmienok je ho ale vidieť, ale to len na riadne zväčšenej fotke. Ja by som nechal Prokyho nech v tomto dá definitívnu odpoveď, keďže z nás planetárnikov je tu jednoznačne najlepší, ja patrím medzi tých horších, ak nie najhoršíchTibor píše:Zatiaľ fotím bez barlowej šošovky. Kameru mám zasunutú namiesto okuláru hneď za mikrofokusérom alebo za zenitovým zrkadlom. Mám ju dva týždne a nemám s fotením žiadne skúsenosti. Aj mne sa zdá malý, rád si dám poradiť. Zatiaľ sa učím spracovávať cez AS2, RS6. Toto je druhý pokus cez VinJupos. Ten prvý pokus dopadol zle. Neprepol som si zrkadlové zobrazenie, tak som to mal riadne rozmazané.

Toto sú nádherné snímky, Vy ste jednoducho majster planetárnik 

Tibore když bude slušný seeing neboj se použít barlow. Já osobně používám u C11ky 2xbarlow, ale je možné při opravdu dobrém seeingu použít i větší zvětšení. Bohužel s větším obrázkem přichází ruku v ruce také větší citlivost na možné chyby a také v našich krajinách se vyplatí použít ADC.
Matůši těší mě tvůj názor na mé snímky, ale je tu spousta podobných i lepších snímků. Navíc musíš brát v potaz také techniku jakou byly některé snímky pořízeny. Já jich tu mám možná nejvíc, protože snímám vždy když to podmínky umožňují.
Matůši těší mě tvůj názor na mé snímky, ale je tu spousta podobných i lepších snímků. Navíc musíš brát v potaz také techniku jakou byly některé snímky pořízeny. Já jich tu mám možná nejvíc, protože snímám vždy když to podmínky umožňují.
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
Jastrab: Len sa zlepšuj. Potom ma doškolíš. Bánovce sú kúsok od Prievidze.
proky: Na tie tvoje fotky pozerám z úžasom. Barlow som už skúšal, ale mám zatiaľ len lacný Soligor 2x a nebolo to dobré. Ale robím ešte veľa chýb. Taktiež mi asi nestíha harddisk na notebooku. Niekedy mi namiesto 1 min. nahrá napríklad iba 5 sec. Asi to bude chcieť ssd. Uvažujem správne?
proky: Na tie tvoje fotky pozerám z úžasom. Barlow som už skúšal, ale mám zatiaľ len lacný Soligor 2x a nebolo to dobré. Ale robím ešte veľa chýb. Taktiež mi asi nestíha harddisk na notebooku. Niekedy mi namiesto 1 min. nahrá napríklad iba 5 sec. Asi to bude chcieť ssd. Uvažujem správne?
Áno, mne napríklad už 90 fps na orezaných 640x480 môj nb neutiahne, s plným rozlíšením mi utiahne asi 10 fps. Teraz som mal 90 fps ďalej už nešiel. Takéto veci ako Vám mi ale nerobí.Tibor píše:Jastrab: Len sa zlepšuj. Potom ma doškolíš. Bánovce sú kúsok od Prievidze.