Jupiter
- KpS
- Věk: 79
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jupiter 2017
BH: Když se sejde seeing s průměrem optiky a k tomu i kvalita zpracování, výsledek nemůže být jiný. Vynikající snímek!
Dobycz1: Jakube, myslím si, že nová C11 posunula kvalitu Vašich snímků kupředu. Těším se na další.
Dobycz1: Jakube, myslím si, že nová C11 posunula kvalitu Vašich snímků kupředu. Těším se na další.
Karel
….tak ešte dopĺňam foto z 30.3.
Derot z 5 snímkov + Jupiterovské mesiace : vľavo hore Ganymede, dole Callisto, vpravo hore Io, dole Europa.
Samozrejme, nejde o skutočné postavenie mesiacov v danej chvíli, ale o koláž.
Derot z 5 snímkov + Jupiterovské mesiace : vľavo hore Ganymede, dole Callisto, vpravo hore Io, dole Europa.
Samozrejme, nejde o skutočné postavenie mesiacov v danej chvíli, ale o koláž.
- Přílohy
-
- 2017-03-30-2148_1-5 derotreg.tif (242.85 KiB) Zobrazeno 2266 x
BH jak už tu psal Karel (KpS) Parádně zpracované i barevně. Vynikající snímek..
Jakube totéž. Moc pěkný snímek a opravdu velký posun.
Martine s tím zdvojením hran máš možná pravdu. Faktem je, že tomu poslednímu snímku jsem nevěnoval moc času. Dal jsem ho sem spíš na ukázku že po dlouhé době zase vyšel seeing. U toho předposledního snímku jsem měl špatně doostřeno.
Jakube totéž. Moc pěkný snímek a opravdu velký posun.
Martine s tím zdvojením hran máš možná pravdu. Faktem je, že tomu poslednímu snímku jsem nevěnoval moc času. Dal jsem ho sem spíš na ukázku že po dlouhé době zase vyšel seeing. U toho předposledního snímku jsem měl špatně doostřeno.
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
Děkuji, je to o seeingu a počtu snímání... ono když se člověk k dalekohledu dostane 12 x za rok a nebo 12x za měsíc je rozdíl 
Proky a BH už začali dávat snímky ze 30-31.3. kdy byl excelentní seeing, tak přidávám taky jednu ochutnávku, jedná se o jedno náhodně vybrané video bez derotace. Seeing byl opravdu super.

Proky a BH už začali dávat snímky ze 30-31.3. kdy byl excelentní seeing, tak přidávám taky jednu ochutnávku, jedná se o jedno náhodně vybrané video bez derotace. Seeing byl opravdu super.

SW 250/1200, Celestron 6 SE, C11, EQ6
To vypadá moc dobře, už bych na to asi nesahal 
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Je tu spousta moc pěkných Jupiterů. Dobycz hodně pokročil s tou C11. Přidám další Refraktorový pokus - nyní už černobíle, barevně to nepůjde...
Foceno z Pá na So v 1,40hod, bohužel bez GRS...

Foceno z Pá na So v 1,40hod, bohužel bez GRS...

EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Dobycz1: Jakube, pokud tam budeš mít pro WinJupos takovýchto deset Jupiterů, tak to bude bomba! Už se těším na výsledek.
hamr: Hezký výsledek.
hamr: Hezký výsledek.
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
Luďku pěkný snímek asi pro tebe bude nejlepší snímat v ir oblasti. Jinak ohledně toho SCT co plánuješ zakoupit, šel bych alespoň do 9.25. Na druhou stranu pokud jsi měl mizerný seeing s tím newtonem, tak SCT to nevyřeší.
Hokle, dobrá zpráva, vypadá to na obdobnou kvalitu u cca 40 snímků po sobě, tak že i animace bude super!
Hokle, dobrá zpráva, vypadá to na obdobnou kvalitu u cca 40 snímků po sobě, tak že i animace bude super!
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
No tak to je hezká práce teda!
já jsem si tu noc zrovna dal oraz, protože jsem byl po všech těch nepříliš úspěšných pěkně unavenej. Chyba. A s tím počtem pozorování máš pravdu, ostatně jak jsme to tady již dříve rozebírali. Já mám ten druhý případ - horší, snímám tak max. 20x do roka
zbytek jen koukám. Ikdyž jsem teď trošku víc zapojil refrák.
Lectorem iustus...
- SIRIUS_758
Luďku,
na tou barvou z refráku bych nelámal hůl... Chce to vyzkoušet pár dostupných editorů, kde to půjde vykorigovat. Já taky nepoužívám žádné drahé programy na úpravu fotek a dá se to :
1. Nejprve je potřeba vyvážit bílou... Ruku v ruce s tím se srovnává fialová vs. zelená :
2. Potom dle typu editoru lze barvy, které převládají díky barevné vadě achromátu, odfiltrovat :
Stejným způsobem lze aspoň do nějaké podoby srovnat i Prokyho Jupiter :
na tou barvou z refráku bych nelámal hůl... Chce to vyzkoušet pár dostupných editorů, kde to půjde vykorigovat. Já taky nepoužívám žádné drahé programy na úpravu fotek a dá se to :
1. Nejprve je potřeba vyvážit bílou... Ruku v ruce s tím se srovnává fialová vs. zelená :
2. Potom dle typu editoru lze barvy, které převládají díky barevné vadě achromátu, odfiltrovat :
Stejným způsobem lze aspoň do nějaké podoby srovnat i Prokyho Jupiter :
- SIRIUS_758
Tato jednoduchá úprava v Corelu není samozřejmě dokonalá, ale vede k aspoň koukatelným výsledkům. Dražší grafické editory mají sofistikovanější funkce, kdy lze úroveň potřebného odstínu posuvníkem upravovat dle libosti, což povede k nejlepším výsledkům.
Jupiter Bezovec 2017
Tu je moja najnovšia fotografia Jupitera z Bezovca, 31.3.2017, 21:39 SEČ. Bol odfotený Celestronom C9.25 od Karla Petríka z firmy Astronyx a kamerou Zwo ASI224MC. Neďaleko Jupitera je viditeľný mesiac Ganymedes. Spracovanie: Registax 6, PS CC

Celestron C9.25 XLT, HEQ-5 Pro GoTo, ASI224MC, Canon 6D nemod., Triopo ME-3228X8C + Genesis Base BH-40 Green
Planetárna, krajinkárska a solárna astrofotografia
Jastrab
zkus zarovnat RGB kanály a hlavně použij "trošku" méně vavletů v Registaxu! Máš to hrozně přeostřený a vyhlazený.
zkus zarovnat RGB kanály a hlavně použij "trošku" méně vavletů v Registaxu! Máš to hrozně přeostřený a vyhlazený.
Dobre, poučím sa. Ďakujem za rady.Dobycz1 píše:Jastrab
Celestron C9.25 XLT, HEQ-5 Pro GoTo, ASI224MC, Canon 6D nemod., Triopo ME-3228X8C + Genesis Base BH-40 Green
Možná by u tvých několikaslovných příspěvků prospělo, kdyby pod každým nebylo to Slunce. Je to dost otravné, zvláště, když to nesouvisí s vláknem.
lepší rada žádná než špatná