Nákup v zahraničí

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
Dansemacabre

Re: Nákup v zahraničí

Příspěvek od Dansemacabre »

mirkovacik píše: 11. 05. 2025, 20:36 Ahojte, nakup na www.zwoastro.com je v pohode? S preclenim pocitam. Skor mi ide o to, ci mate niekto negativnu skusenost, alebo naopak nejaku pozitivnu pri rieseni problemov?
Samotný nákup je v pohodě, posílají to firmou, která rovnou zajistí i celní řízení a má k tomu všechnu potřebnou dokumentaci. Se zákaznickou podporou je to na delší lokte... Reklamaci filtrů jsem s nimi řešil skoro tři měsíce a nakonec mi místo filtrů poslali jen voucher se slevou na nové, aktuálně s nimi řeším servis kamery a normálně komunikují, byť to vždycky dlouho trvá, než dostanu odpověď (potom mě čeká ještě poslání kamery do Číny, čekání a pak znova celní řízení s dokládáním reklamace, až půjde kamera nazpět). Můžu ti rovnou říct, že úspora pár tisíc oproti nákupu v Evropě za to riziko a případné martirium s reklamací fakt nestojí.
16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
smc

Re: ZWO Seestar S50

Příspěvek od smc »

Zdravím! Chtěl jsem kupovat S50, ale úplně nevím, jestli jsem ochotný za to dát těch 18000 za který se to tady u nás přeprodává. Za těch 11000 přímo od ZWO bych to bral hned, ale nikdy jsem nic moc takhle z Číny neobjednával a netuším jak moc to ovlivní všemožný cla. Máte s tím někdo zkušenost? Na kolik vás to nakonec vyšlo?
Díky :D
fandap

Re: ZWO Seestar S50

Příspěvek od fandap »

Primo od vyrobce si k tomu pripočti CLO+DPH +mozne protahovani na celni poste a zjistis ze si na tom podobne a kdyz bude nahodou problem budes to posilat zpatky do Číny,nedavno asi 3 mesice se dal poridit na Astroshop de za cca 16200 + asi 200 doprava.
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Oni si to clo a DPH strhnou rovnou, zajímavé to bylo když to stálo Číně 400 USD a bylo to bez DPH (plátce) a u nás 19 900 Kč. Teď už to nedává vůbec smysl si to objednávat z venku, případná zásilka do Číny bude stát 15% ceny zařízení. Nebylo málo lidí, kteří to posílali zpět. Astroshop to má stále za 16 000 Kč.
starkx.cz
Věk: 41

Příspěvek od starkx.cz »

Ahoj,
rád bych touto cestou požádal o pomoc někoho, kdo "vládne" němčinou, případně má zkušenosti s nákupem na tržišti https://www.kleinanzeigen.de/.

Pokud by se někdo takový ochotný zde našel, prosím jen o krátkou zprávu do PM (nebo emailem) a už bych se mu poté ozval já.
Díky.
SW ED100/f9 Pro, Celestron CG5, EQStarEQ5
Psion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Pro komunikaci v němčině používám chatGPT. Jen dát pozor na překlad slova dalekohled, často to přeloží jako binokulár, tedy lépe použít refraktor nebo Newton apod.
starkx.cz

Příspěvek od starkx.cz »

Díky za reakci.
S komunikací bych si asi i poradil (GPT, Deepl atd.), ale zatím se mi nepodařilo na ten web zaregistrovat. Zkusil jsem jak "cz" email, tak i google mail, ale zatím mi ani po několika hodinách nepřišel na žádný z emailů potvrzovací odkaz pro dokončení registrace (spam a jiné složky pro "spamový odpad" taky kontroluju).
seestar

Příspěvek od seestar »

Na tohle tržiště si dej majzla. Tam se to hemží podvodníky. Co se nedá koupit osobně, to raději nekupuj. Znám tolik lidí, co si tam naběhli, že to až bolí. Rakouský Willhaben je nemlich to samé. Ani Astropolis není bez rizika. Nejsolidnější je Astronomie.de . Tam nakupuji často a zatím všechno bylo OK.
starkx.cz

Příspěvek od starkx.cz »

Určitě, nemám v plánu a ani nechci tam nakupovat za 10tky tisíc, zaujal mě tam jen stativ za cca 200Euro. Navíc už máme zkušenosti (naštěstí za 0) i se šmejdy/boty z bazoše...

Již se ozval se BertCZ (díky mu), takže se zatím budu domluvouvat s ním.
han-shan
Věk: 51

Příspěvek od han-shan »

starkx.cz píše: 11. 09. 2025, 16:10 Ahoj,
rád bych touto cestou požádal o pomoc někoho, kdo "vládne" němčinou, případně má zkušenosti s nákupem na tržišti https://www.kleinanzeigen.de/.

Pokud by se někdo takový ochotný zde našel, prosím jen o krátkou zprávu do PM (nebo emailem) a už bych se mu poté ozval já.
Díky.
Je odtial kupujem už cca 6 az 7 krat a bez problémov
APM ED Apo 152 f/7.9
Psion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Občas se tam dají sehnat věci, které jinde nejsou a ceny jsou někdy výrazně lepší než na eBay apod.
Odpovědět