Nákup v zahraničí

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
Dansemacabre

Re: Nákup v zahraničí

Příspěvek od Dansemacabre »

mirkovacik píše: 11. 05. 2025, 20:36 Ahojte, nakup na www.zwoastro.com je v pohode? S preclenim pocitam. Skor mi ide o to, ci mate niekto negativnu skusenost, alebo naopak nejaku pozitivnu pri rieseni problemov?
Samotný nákup je v pohodě, posílají to firmou, která rovnou zajistí i celní řízení a má k tomu všechnu potřebnou dokumentaci. Se zákaznickou podporou je to na delší lokte... Reklamaci filtrů jsem s nimi řešil skoro tři měsíce a nakonec mi místo filtrů poslali jen voucher se slevou na nové, aktuálně s nimi řeším servis kamery a normálně komunikují, byť to vždycky dlouho trvá, než dostanu odpověď (potom mě čeká ještě poslání kamery do Číny, čekání a pak znova celní řízení s dokládáním reklamace, až půjde kamera nazpět). Můžu ti rovnou říct, že úspora pár tisíc oproti nákupu v Evropě za to riziko a případné martirium s reklamací fakt nestojí.
16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R
smc

Re: ZWO Seestar S50

Příspěvek od smc »

Zdravím! Chtěl jsem kupovat S50, ale úplně nevím, jestli jsem ochotný za to dát těch 18000 za který se to tady u nás přeprodává. Za těch 11000 přímo od ZWO bych to bral hned, ale nikdy jsem nic moc takhle z Číny neobjednával a netuším jak moc to ovlivní všemožný cla. Máte s tím někdo zkušenost? Na kolik vás to nakonec vyšlo?
Díky :D
fandap

Re: ZWO Seestar S50

Příspěvek od fandap »

Primo od vyrobce si k tomu pripočti CLO+DPH +mozne protahovani na celni poste a zjistis ze si na tom podobne a kdyz bude nahodou problem budes to posilat zpatky do Číny,nedavno asi 3 mesice se dal poridit na Astroshop de za cca 16200 + asi 200 doprava.
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Re: Nákup v zahraničí

Příspěvek od Psion »

Oni si to clo a DPH strhnou rovnou, zajímavé to bylo když to stálo Číně 400 USD a bylo to bez DPH (plátce) a u nás 19 900 Kč. Teď už to nedává vůbec smysl si to objednávat z venku, případná zásilka do Číny bude stát 15% ceny zařízení. Nebylo málo lidí, kteří to posílali zpět. Astroshop to má stále za 16 000 Kč.
Odpovědět