NGC 281 Pacman
Re: NGC 281 Pacman
Ahoj,
velmi pěkný Pacman plný detailů
David
velmi pěkný Pacman plný detailů
David
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, Pegasus Falcon Rotator v2, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
Parádní Pacman
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Borci ,díky za komentář.
Těd jak na to koukám s odstupem času,tak bych ubral saturaci.Deformace po dlouhém koukání na to samé
No už tak nechám.
Těd jak na to koukám s odstupem času,tak bych ubral saturaci.Deformace po dlouhém koukání na to samé
No už tak nechám.
Ahoj,
Foceno ze Strakonic v průběhu 7 nocí od 9.9., takže většinou za svitu Měsíce kolem úplňku
TS130/910, Riccardi 0,75x, Antlia 2,5nm, Zwo asi 2600MM
65x900s Ha, 43x900 SII, 10x900s OIII - 29,5 hodiny
Plné rozlišení: https://i.ibb.co/KDczhQc/SHO2.jpg
Foceno ze Strakonic v průběhu 7 nocí od 9.9., takže většinou za svitu Měsíce kolem úplňku
TS130/910, Riccardi 0,75x, Antlia 2,5nm, Zwo asi 2600MM
65x900s Ha, 43x900 SII, 10x900s OIII - 29,5 hodiny
Plné rozlišení: https://i.ibb.co/KDczhQc/SHO2.jpg
TS 130/910, Riccardi 0.75x, Zwo Asi 2600mm, Pegasus Falcon V2, Zwo EAF 12V, Antlia LRGBSHO, SW AZ6-EQ, SW 50ED, Zwo Asi 178mm
Nevím jestli se poštěstí ještě letos dofotit něco na Newton 300, tak jsem se hrabal ve starých datech když prší a objevil jsem 10h SHO Pacmana foceného v 2023 na LZOS 123 F4,5 (4h Ha) a 2x3h S2 a OIII na Newton200 F3, tak jsem to přepracoval, neb to původní zpracování se mi nelíbilo.. Ne že by to bylo dokonalé, ale určit je to lepší než jak jsem to dělal před 2ma roky..
- Přílohy
-
- NGC281_SHO_GOn3.jpg (1.12 MiB) Zobrazeno 662 x
N300, Vixen R200SS, Takahashi FSQ86 a FC60, FMA180, EQ-HD-II a III, ASI294M, ASI2600M, ASI120MM, 2x AsiAir
Ahoj,
celkem pěkný SHO Pacman...osobně by se mi líbilo, kdyby ty hvězdy měly trochu barvu, ale fakterm je, že tady u SHO to pro někoho stejně nedává smysl
Je to jen osobní preference.
David
celkem pěkný SHO Pacman...osobně by se mi líbilo, kdyby ty hvězdy měly trochu barvu, ale fakterm je, že tady u SHO to pro někoho stejně nedává smysl
David
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, Pegasus Falcon Rotator v2, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
Díky Davide, zkusím ještě vylepšit hvězdy (hlavně pro Bicolor verzi) a tu žluto-oranžovou (která se nelíbí Milanovi
) , možná zkusím přidat barvu hvězd i do toho SHO.. Jen co dodělám Pickeringa a Vrtuli..
Martin
Martin
N300, Vixen R200SS, Takahashi FSQ86 a FC60, FMA180, EQ-HD-II a III, ASI294M, ASI2600M, ASI120MM, 2x AsiAir
Objevil jsem v Siril skript OSC_ExtractHaOIII , tak jsem přes něj zkusil prohnat Pacmana, ale 2/3 snímků to vyházelo na chybu, takže to zpracovalo jen 9x180s z jedné série. Nicméně myslím, že tudy povede cesta ke zpracování bicoloru z OSC kamery.
- Přílohy
-
- C11+HS,ASI533MC,IDAS NBZII
- result kopie.jpg (2.4 MiB) Zobrazeno 435 x
Zkusil jsem dvě metody zpracování dvoukanálového OSC v Siril, DSA-Hublematic a OSC ExtractHaOIII. Výsledky jsou docela rozdílné.
DSA-Hublematic se aplikuje na složený RGB snímek a překonvertuje ho do HOO. OSC ExtractHaOIII vyžaduje několik adresářů pro kalibrační snímky a po složení vytvoří dva snímky Ha a OIII, které pak třeba přes Pixel math složit do RGB. Je to o dost náročnější a delší proces, přičemž výsledek není nijak ohromující.
N300/F3, ASI585, IDAS NBZIII. 42 x 180s.
DSA-Hublematic se aplikuje na složený RGB snímek a překonvertuje ho do HOO. OSC ExtractHaOIII vyžaduje několik adresářů pro kalibrační snímky a po složení vytvoří dva snímky Ha a OIII, které pak třeba přes Pixel math složit do RGB. Je to o dost náročnější a delší proces, přičemž výsledek není nijak ohromující.
N300/F3, ASI585, IDAS NBZIII. 42 x 180s.
- Přílohy
-
- DSA-Hublematic
- NGC281b kopie.jpg (658.59 KiB) Zobrazeno 383 x
-
- OSC Extract
- NGC281a kopie.jpg (946.98 KiB) Zobrazeno 383 x
Prosím tě, co děláš za kejkle s těmi hvězdami ?
Pomíjím to, že sem dáváš celý obraz horizontálně zrcadlově převrácený .
Co už ale ne, je to, že do něj vkopíruješ hvězdy, které máš dále zrcadlově vertiikálně převrácené a navíc, ani do jednoho z obrázků je nemáš vertikálně správně umístěné a dokonce tak, že je máš v každém obrázku jinde.
Pomíjím to, že sem dáváš celý obraz horizontálně zrcadlově převrácený .
Co už ale ne, je to, že do něj vkopíruješ hvězdy, které máš dále zrcadlově vertiikálně převrácené a navíc, ani do jednoho z obrázků je nemáš vertikálně správně umístěné a dokonce tak, že je máš v každém obrázku jinde.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Ty hvězdy mi převrací Siril. Mlhovinu zpracovávám dvakrát, tak je proti hvězdám otočená. Já na to někdy zapomenu, že je musím taky otočit. Pozice bude způsobená tím, že jsem vzal hvězdy z toho druhého snímku. To je stejně jen pro srovnání dvou metod zpracování, tak to snad přežiješ. Já sem tam původně ty hvězdy nechtěl dávat vůbec, aby to bylo lépe vidět. Mám jen jedno zrcadlo, tak je to stranově převrácené.
Stejné věci jsem si všiml u tvé fotky NGC6888, tam taky hvězdy neodpovídají realitě.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
No jo, ono to chvíli trvá, než si toho člověk všimne, nebo ho na to někdo upozorní. Já se soustředím na mlhovinu a hvězdy neřeším. To převracení v SIRIL chápu kvůli astrometrice, pokud je orientace špatně, ale ona to převrací i když je to správně, pak to dělá tenhle bordel. Musím to hlídat.