to: denis.marc
tak gratulujem, aj ja už chcem konečne vidieť tornádo na vlastné oči.U nás pozorujem búrkovú oblačnosť dosť dlho a je fakt, že za posledné roky to zopár krát vyzeralo nádejne, ale lievik sa tu ešte nikdy nevytvoril.
Ci pána! ČR druhé USA!? Vysvetlími prečo mi na juhu nemáme toľko šťastie a nič podobné nezažijeme!? Napr. v USA je najviac tornád práve na juhu a tu je to opačne Zatiaľ sme chytili iba dve také pieskové víry, cca 2-4 metre široké a tak do 5-8 metrov vysoké
Sky-Watcher 254/1200 dobson, Sky-Watcher 150/750 (black diamond), EQ 3-2, triedre 7x50 a 15x50, SW LET 28mm, SW UWA 6mm, SW SUPER 20mm, SW SUPER 10 mm
Aj u nas je podla mna tolko tromb, ako v cechach, ale ako tvrdim o slovakoch - keby im nad hlavami mesiac vybuchol a oziaril oblohu -500 mag, tak si to proste nevsimnu.. lebo rychlo treba ist do auparku a podobne.
Viktor, máš recht ;D
-500mag -> to si nikto nevšimne lebo musí ísť do auparku
Tak to sa ti podarilo. Len škoda, že je na tom veľký kus pravdy
Ospravedlňujem sa za OT ale nedalo mi to
Ale aby som nebol až tak moc OT, tak aj vás vie vyviesť z miery, keď je jeden deň 16°C, druhý už je teplota 27°C a o dva dni zase 14°C? Na víkend vraj predpovedajú iba 14°C cez deň (aspoň tu na severe SK)
Ale aby som nebol až tak moc OT, tak aj vás vie vyviesť z miery, keď je jeden deň 16°C, druhý už je teplota 27°C a o dva dni zase 14°C? Na víkend vraj predpovedajú iba 14°C cez deň (aspoň tu na severe SK) :-?To je snad normální , že mezi frontami je rozdíl 10-15 °C, ne? Ale jak to souvisí s astronomií, to mi uniká.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Pánové, kdo můžete podívejte se na radary a žhavte foťáky, dnes to bude opravdu pěkná podívaná.
Před chvílí mi tu šel nad severozápadním obzorem bouřkový mrak, byl pořádnej. Teď už začíná to hlavní, ale zatím to vypadá, že elektrická aktivita bouřky klesá.
Před chvílí mi tu šel nad severozápadním obzorem bouřkový mrak, byl pořádnej.Shocked Teď už začíná to hlavní, ale zatím to vypadá, že elektrická aktivita bouřky klesá.Já ho fotil jako blázen... Byl nádherný!
Já ho fotil jako blázen... Byl nádherný!
Jojo, byl výbornej, nejvíc se mi líbil, jak v jednu chvíli byl krásně ostře ohraničen. Taky jsem něco cvaknul, dodám později, teď čekám, jestli dorazí ty blesky blíž.
http://www.youtube.com/watch?v=lMjDt_yv ... ture=share - toto sa včera prehnalo južným Slovenskom, viete mi niekto potvrdiť alebo vyvrátiť že vážne nejde o tornádo alebo o začínajúce tornádo? Pdľa komentov na YT o tornádo nejde ale zaujíma ma váš názor
Sky-Watcher 254/1200 dobson, Sky-Watcher 150/750 (black diamond), EQ 3-2, triedre 7x50 a 15x50, SW LET 28mm, SW UWA 6mm, SW SUPER 20mm, SW SUPER 10 mm