Viděl jsem neidentifikovaný úkaz na obloze (UFO)

Pozorovací techniky, odkazy na stránky s pozorováním, umělé družice, ufo a vůbec veškerá pozorování, která se jinam nehodí
Odpovědět
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Viděl jsem nevysvětlitelný úkaz na obloze (UFO)

Příspěvek od Cztwerec »

Já jsem si tohle vlákno prošel a je to docela zábava, když takhle sněží to pročítat...

Hele ten hmyz to je dobrej nápad, já jsem tuhle viděl v létě před dvěma lety něco podobného, a nakonec mi šlehnul přímo do objektivové objímky velkej Roháč, takhle mi vlasy na hlavě nestáli snad nikdy, mám i fotografie, bylo to jak přistání letadla ;)
Lectorem iustus...
strejda

Příspěvek od strejda »

no kdyz si peclive prectete muj prispevek, tak jsem nepsal nic o mimozemstanech ale jinak..jo..chtel bych slyset ze jsou to mimozemstani...:) ale primarne mi slo o to, abych zjistil nazor lidi, ktery oblohu pravidelne pozorujou, jestli uz jste nekdo neco podobnyho videli. hmyz asi pripada v uvahu.
denis.marc

Příspěvek od denis.marc »

Tak se nám to na Nový rok pěkně rojilo nějakými UFO:

Tady jich je hned pět najednou i s prolétající kulovou pumou ráže 7,5 cm. :D
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cztwerec »

V Praze cestou do jednoho pochybného podniku na Vyšehradě jsem včera viděl několik lampionů štěstí. Zastavila mě nějaká starší paní a ptala se mě jestli to taky vidím :). Když se takhle podivovali i další a další zástupy lidí co to vlastně je, rozsek to jeden rusák úplně "na plech" kterej jim to UFO ukázal i se svými podobně upravenými kolegy v několika kouscích.

Doufejme, že po téhle osvětě od kolegů z východu na delší dobu ubyde lidí, kteří to budou označovat jako mimozemské civilizace na úsvitu roku nového ;D ;D ;D

Pěkná fotka ;)
Lectorem iustus...
gunaroid

Příspěvek od gunaroid »

Zdravím vespolek, dnes v 20:46 jsme s mimaskou pozorovali průlet čehosi kolem hvězdy Capella ve Vozkovi. Zajímavé bylo, že objekt nebyl vidět stále, ale jen jako dva "záblesky", jasnost odhadem tak 2 mag. Není úplně jisté že oba "záblesky" byly od stejného objektu, ale byly jen několik stupňů od sebe a jen pár vteřin po sobě.
UFO to asi nebude, ale netušíte někdo co to mohlo být? Ve stellariu jsme žádný objekt v tom místě a čase neobjevili..
Díky ::)
SW MAK 180/2700 na NEQ-5, SW ED80/600, FirstScope 76/300, Binokulár TS 20x80 UHC, Triedr BPC 8x30
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Mohlo jít o blikající Iridium - zkuste dohledat na Calsky.com
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
gunaroid

Příspěvek od gunaroid »

Zkoušel jsem všechny možné objekty co tam jsou v nabídce, ale tak vysoko (cca 78°) a s takovou magnitudou tam nic není plusmínus pár hodin..
SW MAK 180/2700 na NEQ-5, SW ED80/600, FirstScope 76/300, Binokulár TS 20x80 UHC, Triedr BPC 8x30
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

I jiné družice blikají, chce to vyjet si co tam bylo v uvedeném čase na uvedeném místě. Některá z družic se prostě vhodně natočila.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
denis.marc

Příspěvek od denis.marc »

Taky sem dnes přidám jedno pozorování. Dnes večer jsem si přes okno v díře v oblačnosti všiml jasného objektu na jihu, nejdřív jsem tomu nevěnoval příliš pozornosti, ale když jsem odcházel, tak mi došlo, že Jupiter ani Sirius by se tam v tu dobu nacházet neměl. Tak jsem se vrátil a chvíli objekt pozoroval, byl v Eridanu, měl asi -2mag a zdálo se, že se po obloze zdánlivě buď nepohybuje nebo jen hodně pomalu. Došel jsem pro foťák a stativ a udělal jsem 15 s expozici, během ní však objekt začal slábnout a prakticky s koncem expozice zmizel. Takže triedr už sem nedonesl. Podle fotky myslím, že se pravděpodobně jednalo o další akci "malobalonářů" s lampionem, který zhasl právě během mojí expozice, ale přímo během pozorování bych si s tím lampionem vůbec nebyl jistý, za těch 15 sekund urazil na obloze přibližně jen 2,5 až 3°. Přidávám foto s popisky, vyfoceno v 18:49 SEČ. Myslíte, že to bude opravdu jen další létající lampion nebo to může být i něco jiného?

MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Zkoušel jsem všechny možné objekty co tam jsou v nabídce, ale tak vysoko (cca 78°) a s takovou magnitudou tam nic není plusmínus pár hodin..Uvedené poloze a času by odpovídala družice HOPE 1,(2009-072-B) což je ale minidružice.Leda že by se v blízkosti nacházela její raketa, i když to po roce je problém i při výšce družice nad 1200 km. Moc možností tu nebude, protože v nižších polohách je stín Země.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Bresser-maxi

Příspěvek od Bresser-maxi »

[quote author=04050E09134E0D011203600 link=1128924338/480#480 date=1297551550]Taky sem dnes přidám jedno pozorování. Dnes večer jsem si přes okno v díře v oblačnosti všiml jasného objektu na jihu, nejdřív jsem tomu nevěnoval příliš pozornosti, ale když jsem odcházel, tak mi došlo, že Jupiter ani Sirius by se tam v tu dobu nacházet neměl. Tak jsem se vrátil a chvíli objekt pozoroval, byl v Eridanu, měl asi -2mag a zdálo se, že se po obloze zdánlivě buď nepohybuje nebo jen hodně pomalu. Došel jsem pro foťák a stativ a udělal jsem 15 s expozici, během ní však objekt začal slábnout a prakticky s koncem expozice zmizel. Takže triedr už sem nedonesl. Podle fotky myslím, že se pravděpodobně jednalo o další akci "malobalonářů" s lampionem, který zhasl právě během mojí expozice, ale přímo během pozorování bych si s tím lampionem vůbec nebyl jistý, za těch 15 sekund urazil na obloze přibližně jen 2,5 až 3°. Přidávám foto s popisky, vyfoceno v 18:49 SEČ. Myslíte, že to bude opravdu jen další létající lampion nebo to může být i něco jiného?

To je ten pásik medzi tími 3 menovanými???
ak ano tak to neni meteorid (padajuca hviezda)
Algol77 (Jakub Koukal)
Věk: 48
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Algol77 (Jakub Koukal) »

Meteoroid to není zcela určitě, protože pak bychom ho nemohli vidět:-)
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Prosím, jste v sekci pozorování, pište sem co jste pozorovali a ne tyhle odkazy a vaše názory na ně, obojí ničím nepodložené. Nic víc neš spekulativní spamován í a chatování !!!!!!! Dejte si to jinam, ne do AF
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Radofun

Příspěvek od Radofun »

Zdravím, ja môj zážitok siaha do môjho detstva, pred 12 rokmi, jednu zimu sme boli na chate pod chlebom v Malej Fatre, kde som bol na izbe s bratrancom a dlho do noci sme sa rozprávali . Ja som mal hlavu rovno na čele chaty pri malom okienku. Už sme zaspávali, keď mi otvorila oči nejaká žiara z vonka. Keď som sa pozrel z toho okna von, tak som neveril vlastným očiam: na oblohe bolo zoskupených tak cca150 "hviezd" do elipsy sirokej tak 10° a vysokej tak 7°, možno to bol kruh, ale bolo to nad horizontom. Myslím si, že sa to odohrávalo niekde na orbite. Hneď som zobudil bratranca, nech nie som jediný, kto to vidí a tak vyšiel ku mne k oknu a zízali sme na to, jak bager na tvrdú hlinu spolu pár sekúnd, až kým v okamžiku nezmizli všetky smerom od stredu toho zoskupenia. maličké čiarky a zrazu nič. Nechali sme si to pre seba. Doteraz nemáme ani jeden poňatia, čo to mohlo byť. Zážitok ale určite.
SW - Dobson 8"/1200 ok. výtah Crayford 2", hladáčik 9x50, okuláre Super Plössl 52° 1,25" 25mm a 10mm, Celeston X-Cel 5mm, GSO moon filter
alex.sky

Příspěvek od alex.sky »

..., ale bolo to nad horizontom.
Zdravím!

Nechcem spochybňovať Tvoje informácie, len mi napadla jedna myšlienka:
mám stanovište na dne takej plytkej kotlinke na nížine. Okolité kopce sú proste len asi o 50-100 m vyššie v pár kilometrovej vzdialenosti. Na jednej strane, vyššie ako je myslený horizont, teda vyššie od mojej nadmorskej výšky, jazdia vlaky. V noci, zakaždým keď prechádza súprava, by som prisahal, že jazdí o 10-15 stupňov nižšie ako by mala. Dokonca ako keby nižšie aj odomňa. Proste neuveriteľne nízko!
Či preto, že ju vidím v korunách vysokých stromov a mne sa zdá, že tie stromy sú nízko, alebo preto, že opačná strana doliny ja vyššia a ja ten "sklon" narovnám a potom vidím takúto totálne skreslenú vodorovnosť ::)

V tom okamihu proste nechcem veriť vlastným očiam, musím sa normálne zorientovať, porovnávať objekty v teréne... proste uvažovať logicky, inak by to nevychádzalo :o

To len na margo tých tvrdení, keď niekto videl "lietať niečo medzi stromami" ;)
Celestron NW 254/1200 na EQ-6 PRO, Canon EOS 400Dm, http://www.gymnz.sk/ameleg
Odpovědět