Připomínky k verzi fóra z r. 2009
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Jeden z místních členů vytvořil web, kde je vše co může nejen nováček potřebovat, zbytečné dělat FAQ.
http://www.obloha.webzdarma.cz/
http://www.obloha.webzdarma.cz/
proč je tu najednou tolik bývalých členů?
http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Je to nějaká chyba, aktuálně ale nevím přesně, pátrám, ale tady asi nepomůže ani MMys. Počkám co Shodam.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Ne, opravdu, mě nepište. Jako globální moderátor s tím neudělám nic. Maily stejně přeposílám Shodamovi.
Zřejmě se ztratili někteří uživatelé.
Zřejmě se ztratili někteří uživatelé.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
toto forum bezi na YaBB 2.3.1
kedze kazdy priemerny clovek ma tendenciu napredovat, resp. kazdy spravca fora, svojho webu ma zaujem mat najaktualnejsi softver, mohlo by sa forum aktualizovat na najnovsiu verziu - tam prinasa kopec noviniek, zjednoduseni, zrychlenia, atd..
kedze kazdy priemerny clovek ma tendenciu napredovat, resp. kazdy spravca fora, svojho webu ma zaujem mat najaktualnejsi softver, mohlo by sa forum aktualizovat na najnovsiu verziu - tam prinasa kopec noviniek, zjednoduseni, zrychlenia, atd..
No vyhledávání je dost slabé. A když nemohu použít "/" tak je to v troubě.
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
No vyhledávání je dost slabé. A když nemohu použít "/" tak je to v troubě.
Použij vyhledávání přes google. Už je to obecně vžité a funguje to na všech webech.
Použij vyhledávání přes google. Už je to obecně vžité a funguje to na všech webech.
Použij vyhledávání přes google Já měl na mysly tu skutečnost, že pokud jsem zde na foru a chtěl bych si najít např. něco o Newtonu 150/750, tak to napíši v pravém horním rohu a najde mi to vlákna, kde se o tom diskutovalo. Jde mi o konkrétní zkušenosti. Odkazy na Seznamu/Google najdu, už jsem velký kluk :)
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Pak ovšem nerozumím tvému příspěvku č. 470. Pokud mně, naprosto výjimečně, především pro řetězec vyhledávaného, selže vyhledávání tady na AF, použiji příkaz site:.... pro google a to je 100% úspěšné.
Pokud mně, naprosto výjimečně, především pro řetězec vyhledávaného, selže vyhledávání tady na AFTy nejsi normální uživatel (prosím bez urážky). Obyčejný uživatel si chce vyhledat zde např Newton 150/750. Zkus to zadat a uvidíš. Zkus i jiné varianty, to co ti ukáže je nicotné proti množství konkrétních informací na tomto fóru.
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
já bych to tak tragicky neviděl, vyhledávání sice není zdaleka dokonalé, ale když nejde 150/750 a napíšeš tam místo toho 150 750, tak stejně vše, co mi to našlo, se týká N150/750 
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Napsal. Napiš si to a uvidíš. Např. je tu vlákno vhodné okulár k 150/750 http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 1358794421 a to je velmi důležitá informace a nenajde ho.
Proto se tu opakují dokola stejné otazky nováčku. Museli by se prokopat množstvím vláken, kde jsou uloženy i v těch, které to nemají v názvu. Já tu trpělivost měl a našel jsem hodně kvalitních rad. Jenom to chce velikou trpělivost.
Je to jediná slabina jinak vinikajícího fóra. Jde o software, nikoliv o lidi.
Byl to jen takový povzdech.
Proto se tu opakují dokola stejné otazky nováčku. Museli by se prokopat množstvím vláken, kde jsou uloženy i v těch, které to nemají v názvu. Já tu trpělivost měl a našel jsem hodně kvalitních rad. Jenom to chce velikou trpělivost.
Je to jediná slabina jinak vinikajícího fóra. Jde o software, nikoliv o lidi.
Byl to jen takový povzdech.
Napiš si to a uvidíš. Např. je tu vlákno vhodné okulár k 150/750 http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 1358794421 a to je velmi důležitá informace a nenajde ho.
No, je to naprosto zbytečná informace a je naprosto zbytečné ji najít
K N 150/750 jsou vhodné skoro všechny okuláry, které můžeš koupit a je to stejné tak pro ostatní dalekohledy. Zrovna tak jsou zbytečná vlákna o vhodných okulárech k Firstscope, "malokuku", Dobsonu 200/1200 .......
No, je to naprosto zbytečná informace a je naprosto zbytečné ji najít
K N 150/750 jsou vhodné skoro všechny okuláry, které můžeš koupit a je to stejné tak pro ostatní dalekohledy. Zrovna tak jsou zbytečná vlákna o vhodných okulárech k Firstscope, "malokuku", Dobsonu 200/1200 .......
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Prosím nehledejme prkotinu a na té prkotině nedokazujme nesmyslnost dotazu/názoru.
150/750 byj jenom příklad (jak bylo napsáno).
A zbytečná informace, při vší úctě, to není. Protože je to f/5 a názory na okuláry se různí. Např. habl píše, že do 5mm používá omegon, na větší zvětšení používá barlow, neboť do některých okulárů se špatně dívá při menším ohnisku. Je to jenom příklad a prosím nerozebírej to do šroubečku.
Uznávám že tvoje znalosti jsou obrovské a obdivuhodné. Ale mnozí, zvláště nověpříchozí, hledají odpovědi - jaký teleskop, jaký okulár (právě při tom SKORO každý se může trefit do toho nepravého), montáž, focení... prostě na to, co je pro tebe naprosto triviální.
Na čem se doufám shodneme je- "Současná úrověň software to neumožňuje a je to mimo naše snažení."
Hezký večer.
150/750 byj jenom příklad (jak bylo napsáno).
A zbytečná informace, při vší úctě, to není. Protože je to f/5 a názory na okuláry se různí. Např. habl píše, že do 5mm používá omegon, na větší zvětšení používá barlow, neboť do některých okulárů se špatně dívá při menším ohnisku. Je to jenom příklad a prosím nerozebírej to do šroubečku.
Uznávám že tvoje znalosti jsou obrovské a obdivuhodné. Ale mnozí, zvláště nověpříchozí, hledají odpovědi - jaký teleskop, jaký okulár (právě při tom SKORO každý se může trefit do toho nepravého), montáž, focení... prostě na to, co je pro tebe naprosto triviální.
Na čem se doufám shodneme je- "Současná úrověň software to neumožňuje a je to mimo naše snažení."
Hezký večer.
Určitě se shodneme na tom vyhledávání. ale přes google to najde každý.
Na čem se neshodneme, je vhodnost a užitečnost vláken které jsi uvedl v příkladu. Dají se obecně uvést pod názvem :
"Začátečníkovi radí nezkušený začátečník, který si někde něco přečetl ale nic o tom neví. Ale umí psát"
Kdysi se tady dost zkušených snažilo některé hrůzy korigovat, ale nejde to do nekonečna - každého to jednou přestane bavit. Všechny ty jednoduché otázky tu byly mnohokrát zodpovězeny. . Takže nechce-li se někdo zdržovat hledáním ( "nemám čas to hledat " ) a založí-li si na to znova stejné vlákno, měl by počítat i s tím, jaká kvalita se mu dostane zpět. Prostě - za lenost se platí.
Na čem se neshodneme, je vhodnost a užitečnost vláken které jsi uvedl v příkladu. Dají se obecně uvést pod názvem :
"Začátečníkovi radí nezkušený začátečník, který si někde něco přečetl ale nic o tom neví. Ale umí psát"
Kdysi se tady dost zkušených snažilo některé hrůzy korigovat, ale nejde to do nekonečna - každého to jednou přestane bavit. Všechny ty jednoduché otázky tu byly mnohokrát zodpovězeny. . Takže nechce-li se někdo zdržovat hledáním ( "nemám čas to hledat " ) a založí-li si na to znova stejné vlákno, měl by počítat i s tím, jaká kvalita se mu dostane zpět. Prostě - za lenost se platí.
lepší rada žádná než špatná