Saturn
Saturn 2008
rick01: super snimek 

Saturn 2008
2x v zivote som sa pokusal fotit saturn....
a v oboch pripadoch fotil v ten den aj rick....
a mne sa moje fotky zrazu znepacili....
PROSTE SUPER FOTKA!!! ale ked budem mat pohon, idem po tebe
mitovka
a v oboch pripadoch fotil v ten den aj rick....
a mne sa moje fotky zrazu znepacili....
PROSTE SUPER FOTKA!!! ale ked budem mat pohon, idem po tebe
mitovka
mitovka
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2008
Heh, no máš pech ;D. Ale to určite nie je dôvod na to, aby si sem nedal tvoje fotky, sem s nimi
.

Saturn 2008
ok
ale nevysmejte ma, som zaciatocnik.
mal som na chystanie dalekohladu a fotenie len asi 10min lebo by som nestihol do roboty (aj nad tym som uvazoval ;D) ale uz aj tak svitalo.
http://kepfeltolto.hu/i/?284249
mitovka
ale nevysmejte ma, som zaciatocnik.
mal som na chystanie dalekohladu a fotenie len asi 10min lebo by som nestihol do roboty (aj nad tym som uvazoval ;D) ale uz aj tak svitalo.
http://kepfeltolto.hu/i/?284249
mitovka
mitovka
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2008
No, veď je to fajn fotka. To bol nasnímaný jeden prechod cez zorné pole?
PS: pohon bude poncetka či paralaktika? To sa budem mať na čo tešiť, podľa toho, čo som videl u "singláčoch" s Jupiterom. ;D
PS: pohon bude poncetka či paralaktika? To sa budem mať na čo tešiť, podľa toho, čo som videl u "singláčoch" s Jupiterom. ;D
Saturn 2008
rick01 napsal: Saturn dnes o štvrtej ráno:
8" Newton, 6mm vixen, Panasonic fz-18, 10x zoom, stacked 1536 fr., seeing 5/10.
To je prozatím nejkrásnější fotka Saturna po konjunkci. Je opravdu neuvěřitelné, jakou rychlostí se prstence uzavřely.
Počasí mi stále nepřeje v Jeseníkách a tak nemám možnost jej shlédnout, natož fotit .
8" Newton, 6mm vixen, Panasonic fz-18, 10x zoom, stacked 1536 fr., seeing 5/10.
To je prozatím nejkrásnější fotka Saturna po konjunkci. Je opravdu neuvěřitelné, jakou rychlostí se prstence uzavřely.
Počasí mi stále nepřeje v Jeseníkách a tak nemám možnost jej shlédnout, natož fotit .
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40
Saturn 2008
to rick:
bude to aquariusov stolík s minimálnymi úpravami. mám už "hrubú stavbu", tento víkend ho snád už vážne dorobím.
fotil som aj dnes rano, ale este horsie vysledky ako vcera.
preto mam jednu otazku (aj ked asi v zlom vlakne) - moze byt taky seeing, ze vidim dvojito? myslim normalne pri vizualnom pozorovani. normalne som nevedel zaostrit. alebo mam daco s dalekohladom?
mitovka
bude to aquariusov stolík s minimálnymi úpravami. mám už "hrubú stavbu", tento víkend ho snád už vážne dorobím.
fotil som aj dnes rano, ale este horsie vysledky ako vcera.
preto mam jednu otazku (aj ked asi v zlom vlakne) - moze byt taky seeing, ze vidim dvojito? myslim normalne pri vizualnom pozorovani. normalne som nevedel zaostrit. alebo mam daco s dalekohladom?
mitovka
mitovka
Saturn 2008
Parkrát jsem takový seeing zažil, když jsem se vracel ze společenské akce. ::)
Saturn 2008
to mitovka: ano, seeing může být tak divoký, že se obraz může rozdvojovat. Několikrát jsem zažil především u Marsu takový seeing, že se mi kotouček dvojil, trojil ... na všechny strany. Většinou se taky jedná o turbulence vznikající nedostatečným vychlazením dalekohledu. V takovém případě se to postupem času uklidňuje.
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2008
mitovka: ešte sa skús pre istotu pozrieť, či je ďalekohľad dobre skolimovaný, môže to byť aj kôli seeingu ale zároveň aj kôli nie úplne presne skolimovanému ďalekohľadu.
Saturn 2008
Pani, dovolim si vas upozornit na tieto fotky
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/ ... ll/fpart/1
proste parada
mitovka
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/ ... ll/fpart/1
proste parada
mitovka
mitovka
Saturn 2008
To je hodně vysoko nasazená laťka
!!

EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Saturn 2008
tiez si myslim,
sice som to este nikdy zamerne nehladal, ale myslim si ze nie je vela amaterskych fotiek z povrche zemegule ktore zachytavaju prechody tienov na saturne.....
mitovka
sice som to este nikdy zamerne nehladal, ale myslim si ze nie je vela amaterskych fotiek z povrche zemegule ktore zachytavaju prechody tienov na saturne.....
mitovka
mitovka
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2008
Fuu, tak to je fakt parádny snímok, ale tá technika...
Na druhej strane, možnosti má dokonca aj tu na fóre zopár ľudí... Newtonov s priemerom 300mm a viac tu má určite niekoľko ľudí, taktiež kvalitnú záznamovú techniku - stačí už len spojiť to najlepšie z oboch
Na druhej strane, možnosti má dokonca aj tu na fóre zopár ľudí... Newtonov s priemerom 300mm a viac tu má určite niekoľko ľudí, taktiež kvalitnú záznamovú techniku - stačí už len spojiť to najlepšie z oboch

Saturn 2008
Ano to hej, este pocasie a hlavne cas. Niekedy si tazko clovek najde cas aby sa mohol tomu venovat dokonca aj ked je jasno (castokrat aspon moj pripad, ale ja nemam 300 Newtona ;D)
A skoda, ze aj za podmienkami treba utekat prec :-/
A skoda, ze aj za podmienkami treba utekat prec :-/
http://astrofotografia.sk/
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)