M45

Astronomické snímky pořízené členy našeho fóra, upozornění na nové snímky objektů, odkazy...
Odpovědět
FunTomas

M45

Příspěvek od FunTomas »

Veľmi pekná fotka. Konečne na jednej z tunajších fotiek vidieť náznaky toho prachu v okolí.
Už som myslel, že napíšeš "fotené z okraja Brna" alebo podobného mesta. Potom som pozrel kde je tá Ratiboř a upokojil som sa. Už som bol takmer rozhodnutý predať kameru a dať sa na fotografovanie aktov.
;D
mail to:fun2mas(at)gmail.com
MilAN
Věk: 76

M45

Příspěvek od MilAN »

Pořád se mi zamlouvá ta poznámka, že fotoaparát je nemodifikovaný.Pokud nebudeš fotit emisní nebo planetární mlhoviny, tak rozdíl prakticky nepoznáš. Zrovna u reflexních a temných mlhovin není žádná modifikace DSLR potřebná
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

M45

Příspěvek od Psion »

K tomu jenom dodam, ze filtr na cipu snizuje mirne jeho rozliseni, coz je podstatou AA filtru.
GaP

M45

Příspěvek od GaP »

Kdyby tam byl smajlík a v popisu chyběla ta zahrádka rodinného domku tak bych to bral smrtelně vážně, jako další snímek z Chile, s kterými se roztrhl pytel. Našly by se tam drobné chybky, ale ten snímek mně tak očaroval, že musím ještě jednou zdůraznit - v životě jsem se s autorem (asi - špatná paměť) nesetkal a nechválím ho z kamarádství..

Tohle jsou nejlepší širokoúhlé Plejády z ČR. Nemusíte souhlasit, ale to je asi tak vše, co s tím můžete dělat (já vím, už nudím) ;)
Já musím poděkovat za tento skvělý sníkem, protože téměř stejný mám doma, a již 3 den nevím co s ním protože jej mám stejně modrý. Tak jsem si ten Vlastův stáhnul a hodil vedle toho mého a našel jsem v něm pouze naprosto stejné reflexe, určitě ho sem nakonec hodím, ale nebýt této ukázky asi bych si s ním ještě dlouho hrál a pořád bych měl pocit že to co tam mám není reálné a proto bych měl nutkání ho stále předělávat.
VELKÉ DÍKY Vlasto.

Pavel.
http://gaugg.astronomy.cz
Montáže: EQ6 SS, EQ5.   Foto: EOS 300D ATC-CL1.
Objektivy: 50mm f/1,8 a 200mm f/2,8.   Dalekohledy: N 200/1000mm, R 80/600mm.
Vabra

M45

Příspěvek od Vabra »

Našly by se tam drobné chybky, ale ten snímek mně tak očaroval, že musím ještě jednou zdůraznit - v životě jsem se s autorem (asi - špatná paměť) nesetkal a nechválím ho z kamarádství..
;D ;D ;D
Takze ostatni snimky chvalis/kritizujes z kamaradstvi a tohle je vyjimka ?

Snimek je opravdu super i kdyz mam take pocit ze by si zaslouzil jeste trochu poladit (ale ja jsem ten posledni co do toho nejak moc mluvit)...Sam mam ve zpracovani znacne rezervy...
Pavel Vabrousek
MaG
Kontaktovat uživatele:

M45

Příspěvek od MaG »

Já mám občas pocit, že chválím až moc, tak jsem měl strach, aby si to už někdo nevyložil jinak. Tobě to Vabro klidně zkritizuju, ale musím najít odvahu to udělat veřejně :D
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
Vlam

M45

Příspěvek od Vlam »

Díky moc všem za hodnocení, jsem rád, že se snímek líbí.Měl jsem trochu strach, tak jak Pavel Gaugg, že tam mám něco nereálného.

MaG: paměť je vpořádku nikdy jsme se nesetkali. Prosím tě, můžeš mi napsat jaké jsou tam chyby? Zajímá mě to, abych věděl na co si dát pozor.

GaP:není za co. Já tobě děkuji,byl jsi jeden z mých prvních inspirací co se týká astrofota.

Vabra: můžeš být konkrétnější co bys ještě poladil? Já nemám moc zkušeností tak mě zajímá jak co upravit líp.  

Ještě jednou dík
Vlastimil Musil
Sky-Watcher Newton 8'',SW ED-80,SW 80/400mm,EQ6 SS PRO,Canon EOS 450 mod.,QHY5,Astronomik IR PRO 742,Baader RGB,Astronomik CLS,Baader CaK
ski

M45

Příspěvek od ski »

Kdyby tam byl smajlík a v popisu chyběla ta zahrádka rodinného domku tak bych to bral smrtelně vážně, jako další snímek z Chile, s kterými se roztrhl pytel. Našly by se tam drobné chybky, ale ten snímek mně tak očaroval, že musím ještě jednou zdůraznit - v životě jsem se s autorem (asi - špatná paměť) nesetkal a nechválím ho z kamarádství..

Tohle jsou nejlepší širokoúhlé Plejády z ČR. Nemusíte souhlasit, ale to je asi tak vše, co s tím můžete dělat (já vím, už nudím) ;)Pro mě též nejlepší. Zdravím ::)
MaG
Kontaktovat uživatele:

M45

Příspěvek od MaG »

za hodnocení, jsem rád, že se snímek líbí.
MaG: paměť je vpořádku nikdy jsme se nesetkali. Prosím tě, můžeš mi napsat jaké jsou tam chyby? Zajímá mě to, abych věděl na co si dát pozor.
Rád bych se tedy setkal. Ta poznámka o nemodifikovaném těle byla fakt zbytečná. Plejády se s tím fotí moc hezky, což říkal už Milan ale ještě před ním si to svým snímkem řekl ty sám. Chce to prostě jen solidní podmínky a expoziční čas jaký já běžně ani nepožizuji, protože málokdy mi vyšel na jeden objekt.

Chybky, nikoli chyby budou jen u okrajů snímku a možná i kolem Plejád. Kolem nich máš cosi jako tmavší nebo chceš-li kontrastnější oblasat, než třeba v levé části snímku blízko středu. Jakobys pracně odstraňoval nějaký gradient, ale moc vysvětlení pro to nemám, protože z tohoto bych gradient odstraňovat nechtěl Mlhoviny tam jsou kam se podívám. Reálné mlhoviny mají modrou, posléze modravě hnědou až hnědou barvu úměrně tomu jak daleko od Plejád jsi. Podobně to najdeš i na zahraničních fotkách (resp. fotkách dovezených z Chile ) Podle toho např. pravý horní roh by měl být OK neboť tam začíná jedna z nejjasnějších mlhovin jižně od Plejád, kterou zachytíš i na kratších expozicích. Já ji mám např. i na těch s Calif+Plejádami. Naopak levý horní roh a okraj vypadá ujetý nereálně domodra. Dále dolní levý roh a kus okraje zhruba pod Plejádami je malinko ujetý (asi moc tmavý)

Nemusíš si dělat hlavu. Muselo to být obtížně zpracovatelné a popasoval jsi se s tím celkově skvěle. Já mít takový snímek... no třeba se někdy dočkám.
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
Vlam

M45

Příspěvek od Vlam »

Mag:díky za odpoveď.

No snad bude někdy příležitost k setkání, taky tě rád poznám.
A k té poslední větě-myslím,že máš spoustu krasných fotek.
Vlastimil Musil
Sky-Watcher Newton 8'',SW ED-80,SW 80/400mm,EQ6 SS PRO,Canon EOS 450 mod.,QHY5,Astronomik IR PRO 742,Baader RGB,Astronomik CLS,Baader CaK
GaP

M45

Příspěvek od GaP »

Zdravím,
tak konečně jsem dokončil aktualizaci a můžu sem dát slibovaný záběr

Pavel.
http://gaugg.astronomy.cz
Montáže: EQ6 SS, EQ5.   Foto: EOS 300D ATC-CL1.
Objektivy: 50mm f/1,8 a 200mm f/2,8.   Dalekohledy: N 200/1000mm, R 80/600mm.
Ondra.P

M45

Příspěvek od Ondra.P »

GaP:
Parada  [smiley=thumbsup.gif]
Sice Ti brzo nekdo napise, ze to mas spatne, protoze nemas neutralni pozadi, ale mne se to takhle libi, ja na neutralni pozadi kaslu  ;) ;D
Dobson 400/2000, Borg 101ED F4, Walimex 90/500, EQ6, MII G2-8300, Watec 120n+, TV Guider
http://astrofotky.cz/~Ondra.P/
MaG
Kontaktovat uživatele:

M45

Příspěvek od MaG »

Podívej, ten snímek je vážně nádherně provedený, ale nemůžeš se divit, že Pavlovi někdo fakt vyčte že je modrý. Mně to třeba opravdu praštilo do očí a nechápu to. Tam žádná modrá není, mám dost širokoúhlých fotek na kvalitní obloze abych věděl, jak vypadá barevně okolí Plejád a rozhodně takhle daleko není modré.

Nabízím svou úpravu, nesnažil jsem se to úplně neutralizovat kapátkem, to to dopadlo ještě hněději, ale udělal jsem kompromisní návrh, kdy jsem trochu odstranil zároveň i gradient zleva doprava a zároveň malinko zachoval namodralost, když se GaPovi líbí.

V případě výzvy to hned smažu, ale tohle je podle mně lepší verze.
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

M45

Příspěvek od MMys »

Tohle je vynikající, ten původní snímek je fakt moc modrý.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
FunTomas

M45

Příspěvek od FunTomas »

GaP:
Parada  [smiley=thumbsup.gif]
Sice Ti brzo nekdo napise, ze to mas spatne, protoze nemas neutralni pozadi...Ale načo? Veď autor sám vie, že to pozadia má farebný posun. ;)
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Odpovědět