Stal jsem se také novým majitelem Lidlskopu tedy konkrétně refraktoru BRESSER Skylux 70/700 za 1990,- Kč koupeného na Proseku v Praze. Jelikož jsem nadšenec do pozorování vesmíru neodolal jsem a po pár hodinách na tomto fóru jsem doufal že ho ještě seženu. Je pravda, že jsem měl vybrané podobné dalekohledy (spíše ve stejné cenové relaci), ale tento je opravdu nejlepší v porovnání cena/výkon aspoň podle toho co se píše zde.
Zatím jsem měl pouze dnešní možnost vyzkoušet dalekohled na noční oblohu bez mraků. Zkusil jsem pozorování z půdy s otevřeným oknem ve Vysočanech-Praha. Bohužel, ale viděl jsem pouze něco barevného co se dost třepalo a nedalo se to vůbec zaostřit. Může mi někdo poslat info o lepším místu na pozorování v oblasti Vysočan ? Uvažoval jsem o Kobylisích, ale budou trochu z ruky.
Jelikož jsem se na základě Vašich zkušeností dověděl hodně informací, chtěl bych také něco přihodit. Chystám se také vylepšit dalekohled vylepením vnitřního tubusu a výtahu matnou semišovou tapetou.
Tady je odkaz na foto album, kde jsem uložil pár fotek ohledně složení tohoto dalekohledu a pokusil se nafotit odlesk uvnitř tubusu a výtahu.
http://picasaweb.google.com/pulpy007/BR ... uxLidlskop
U každé fotky je nějaký popisek, snad to pomůže každému kdo se chystá na nějaké ty úpravy.
Ještě den dotaz mám a to ohledně focení z dalekohledu existuje nějaký držáček pro foťáky, který se připevní přímo na dalekohled ? Nebo zkoušel někdo fotit třeba pomocí web kamery? Chtěl bych vyzkoušet nějakou levnou ale osvědčenou díky za radu.
A pak jak si mohu vyzkoušet dalekohled,že mi bude ukazovat dobře ? Myslím si že výtah mám trošičku vyosený proti středu objektivu, nevím zda je to problém, jsem v tomto začátečník. Díky za radu či odkaz na tento návod.