10P/Tempel 2
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Re: 10P/Tempel 2
To mě přišlo více, na první fotce jsou tři hvězdy v trojúhelníku u spodního okraje a kometa uprostřed a u druhé fotky jsou hvězdy u horního okraje a kometa uprostřed. Teď vidím, že FOV senzoru na delší straně je 1,3° a já myslel že kolem 2°.
Kometa ze včerejška přes S50. Je to jen 10 minut, nedaří se mi složit snímky na kometu.
- Přílohy
-
- DSO_Stacked_60_10PTempel_10.0s_20260721_091053.jpg (1.14 MiB) Zobrazeno 140 x
Dobsony (16",10"), malokuky (3",4",5", 6"), SC 6" ,a nějaká drobotina.
Původně jsem to sem ani nechtěl dávat, ale nakonec jen tak pro ilustraci...
Souběžně s vizuálním pozorováním Saturnu jsem jsem spustil focení s Dwarfem. Kometa má aktuálně jasnost cca. 8 mag a dnes v noci procházela pouhé dva stupně od kulovky M30 v Kozorohu. Řekl jsem si, že zkusím mozaiku s širším zorným polem, abych měl oba objekty na fotce. Nebyl to nakonec moc šťastný nápad, trpaslík to ve finále nezvládl a po seskládání mozaiky je tam kometa třikrát
Takže jen dokumentační foto, jak to asi vypadalo...

Souběžně s vizuálním pozorováním Saturnu jsem jsem spustil focení s Dwarfem. Kometa má aktuálně jasnost cca. 8 mag a dnes v noci procházela pouhé dva stupně od kulovky M30 v Kozorohu. Řekl jsem si, že zkusím mozaiku s širším zorným polem, abych měl oba objekty na fotce. Nebyl to nakonec moc šťastný nápad, trpaslík to ve finále nezvládl a po seskládání mozaiky je tam kometa třikrát
Takže jen dokumentační foto, jak to asi vypadalo...

Vizualista Dobson ES 12" f5, SW Skymax 150/1800 f12, EQ5, Rysova AZ-dvojmontáž, Dwarf 3
-----------------------------
Ten pohled nahoru se nikdy neomrzí!
-----------------------------
Ten pohled nahoru se nikdy neomrzí!