No ja si myslim, ze slecny vzdy leteli a letia na astronomiu
[media]http://www.youtube.com/watch?v=fqNyyIneFXs[/media]
Presvedci vas (mozno) toto vychytane video. Je z roku 1966(!). Sutaz slecien v bikinach. Moderuje uz nebohy Julo Satinsky. A druha slecna "... si nasla cas aj na dialkove studium astronomie v Kosiciach..."
No, moje manželka se mnou občas zajde pozorovat, je to náročný divák, nějaká mlhavá skvrna ji neuchvátí, ale Jupiter, Saturn a Měsíc zachraňují situaci. Ale teď mi koupila k narozeninám LX200. Dcera studuje astrofyziku a dělá na hvězdárně demonstrátora. Ptal jsem se jí o dvojicích na jaře - prý jich je opravdu na hvězdárně výrazně více, ale nejvíce v křoví pod hvězdárnou...
MAK 127, ETX 70, 8" LX 200ACF, ES APO 80/480, EOS 4OD
To já občas u sebe (v pokojíčku, sem ještě "teenejdžr" nebo jak se to píše ;D ) pořádám párty. A většinou mě už samy kámošky říkaj jestli jím můžu ukázat něco v dalekohledu. Já jim řikám že se mi nechce a pořád se na něco vymlouvám, ale to lžu, jen je chci pořádně nažhavit... Tak když všichni vyjdem ven, tak chvíli točim s dalekohledem (někdy po pár pivech točí on se mnou... ;D ) a oni se mě pořád ptaj kdy už tam něco bude... A pak se skoro perou o místo u dalekohledu... Takže mám asi výjmečný kamarádky... A taky tak nepřímo machruju . A to tak že se mě pořád ptaj kolik to stálo a já jen odpovím, že míň než si myslí. A dokonce odhadujou i 50.000kč A při tom to je "obyčejnej dobson za 8.000kč.
Leti, ale neni jich moc a ani se tim moc nechlubi. Rekl bych ze v tomto ohledu to mivaji s reakci sveho okoli podstatne horsi nez muzi, u kterych podobne uchylky zas tak moc neprekvapi ;D
Leti, ale neni jich moc a ani se tim moc nechlubi. Rekl bych ze v tomto ohledu to mivaji s reakci sveho okoli podstatne horsi nez muzi, u kterych podobne uchylky zas tak moc neprekvapi ;D
(tak a ted to schytam)Neschytas
Kdyz jsem kdysi patrala po tom, proc se tak malo holek zajima o astronomii, tak mi bylo z nekolika stran receno, ze astronomie je pry "moc neprakticka"... zavery z tohohle oduvodneni necht si kazdy vyvodi sam
Ale treba na petrinske hvezdarne je mezi demonstratory o hodne vetsi procento devcat nez v ciste amaterske pozorovaci astronomii.
Sandwort: No spíš bych řekla, že astronomie je považována za čistě technický koníček, něco jakdyby sa člověk měl rýpat v motorkách :) Jenomže první pohled klame, na ten druhý to až tak technický koníček néni, čehož (ne enem) já su živoucí důkaz :D
Nevím jestli letí holky na astronomii, ale jedna určite.
Svojí ženu bych definoval jako asto-manželku, tedy, za normálních okolností by o oblohu ani nezavadila. Láska je ale mocný čaroděj, takže...když sem tuhle přišel domů tak na mě vychrlila 10 nejjasnějších hvězd severní polokoule, jindy zas 7 nejjasněších hvězd Orionu a tuhle 5 úhlově největších Messierů. Nedávno sem jí načapal jak se učí nějáké souhvězdí latinsky... A není super, když vám přinese teplou termosku s kafem na zahradu, když už přez mráz ani necejtíte prsty?
Takže až si bude vybírat svojí životní družku (nemyslím dalekohled), tak si udělejte výlet do Berouna, tam se totiž rodí ty nejlepčí astro-holky.
305/1500 Dobson autotrack "flexka" - dárek od ženy,SW 114/1000 na fakt zlý montáži + Yukon scout 30x50, TS 25x100, Astronomic UHC profi, Nagler 7,13,22, Omegon 5, Power Tank SW