NGC 5139 Omega Centauri
NGC 5139 Omega Centauri
Tak ta je teda fakt nádherná! Připojuju se ke gratulaci.
GSO RC 152/1370, TS APO Quadruplet 70/350, Baader Scopos 66/400, montáž CG-5 GT ADV, ASI1600MM-C, ASI462MM, ASI220MM mini, Canon EOS600Dmod., SharpCap, PHD2, triedr Helios 7x50
NGC 5139 Omega Centauri
nadhera, toto musim dakedy videt nazivo 
ES Dobson 300/1500, APO 127 ... Binohlavky, Binokukatka
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Re: NGC 5139 Omega Centauri
Trochu exotiky, keď už je u nás tak krásne daždivo
. Fotené austrálskym polmetrom cez iTelescope.net. 5x1 minúta L, 3x1 minúta RGB.

- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Roman, dobre som nepochopil o aky test ide, vzhladom na fakt ze cele pole sa posuva.(a hodne) Mozes blizsie co sa vlastne testovalo, s akym vysledkom . (mozno internetove pripojenie na vzdialeny teleskop)
Lebo zverejnit fotku "akoze test" (a to nie dobru fotku) je bez vysvetlenia kravina. To snad uznas.
To by sme vsetci mohli sem hadzat nepodarky a nazyvat ich "test" a konihlav by sa zblaznil
Kolec
Ta RGB chcela trosku viac spracovania . Niektore hviezdy su cervebne ,modre aj fialove zaroven
Lebo zverejnit fotku "akoze test" (a to nie dobru fotku) je bez vysvetlenia kravina. To snad uznas.
To by sme vsetci mohli sem hadzat nepodarky a nazyvat ich "test" a konihlav by sa zblaznil
Kolec
Ta RGB chcela trosku viac spracovania . Niektore hviezdy su cervebne ,modre aj fialove zaroven
Pavol Kollárik - kolec
http://astrofotky.cz/~kolec
http://astrofotky.cz/~kolec
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
kolec: bol to test toho, čo čakať od jednej 60 sekundovej expozície touto sveteľnou zostavou a celkovo v rámci zoznámenia sa s technikou a objektami južnej oblohy. 80 percent deepsky objektov čo som sem dával boli vlastne len test. Len pár objektom som venoval toľko času, aby som bol s výsledkom aj ja spokojný
.
Pozeral som na tú predošlú, farebnú verziu a hviezdy, čo spomínaš, som tam nevidel. Ale spracúvam, len an laptope notebooku, takže na iných monitoroch to môže vypadať inak.
Pozeral som na tú predošlú, farebnú verziu a hviezdy, čo spomínaš, som tam nevidel. Ale spracúvam, len an laptope notebooku, takže na iných monitoroch to môže vypadať inak.
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Ešte jedna rýchlovka v rámci obedovej prestávky = taktiež jedna 10 minútová expozícia na každý filter (RGB), dokopy 30 minút dát. RGB som len zložil v PS a zaťahal za krivky. Škoda tých hviezd v hornej časti snímku. Viac info a rozlíšenia na klik.

No a nedá se to reklamovat? Jako když má člověk něco křivého u vlastní sestavy, tak se nad to povznese, nebo to opraví. Ale platit za něco takového?Roman (Rick) píše:Škoda tých hviezd v hornej časti snímku.
M:736 750 113
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Dá sa to reklamovať
. No, mne sa práveže nezdá, že by sa tu ľudia nad takýmto niečim povznášali hlavne, ak je to u ich zostavy, za ktorú si tiež zaplatili nemalé peniaze
. Mne ale stačí aj toto (buď to nafotím znova, alebo si cvaknem niečo iné, nie som žiadny pixel peeper ...). Skôr mi vadí, že farby vyšly dosť oničom. Mne osobne sa páči tá hviezdokopa ako taká, tá grácia toho objektu, to neskutočné množstvo hviezd ... Keď sa ešte pozriem na to, že to vyšlo za tak krátku expozíciu, tak mi padá sánka
. Ešte lepšie to je vidieť vo veľajšom vlákne NGC 5128. Zložiť si do farebného snímku 3 single shoty po 10 minút, to je úplne opačný (extrémny) prístup, ako tunajšie naháňanie desiatok, či stoviek hodín expozícií
. Ale chápem, že za daných podmienok to tu ani inak veľmi nejde. Taktiež, nečakal som, že niekto bude obdivovať, či nebodaj komentovať krásu objektu ako takého.
Ta fotka je samozřejmě úplně boží - bez ohledu na expoziční čas...Roman (Rick) píše:Taktiež, nečakal som, že niekto bude obdivovať, či nebodaj komentovať krásu objektu ako takého.
Ale věřím tomu, že kdybych si ji dal na zeď, tak každý den zkotroluju ty horní hvězdy
Navíc - na mém malém monitoru se otevře levý horní roh
Mi se líbí i ty kulovky, které se dají fotit od nás - je to nádhera jak na pokoukání ve velkém dalekohledu, tak na snímcích. Jednou se mi podařilo vyfotit L od jedné kulovky a barvy od jiné...
No mi naopak připadají super - nemám rád, když fotka vypadá jako novoroční ohňostroj...Roman (Rick) píše:Skôr mi vadí, že farby vyšly dosť oničom.
M:736 750 113
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
No to mi ani nevrav, koľkokrát som mal práve práve ten roh najhoršíBill píše: ...
Navíc - na mém malém monitoru se otevře levý horní roh![]()
...
I když se Omega v Texasu plazila jen pár stupňů nad obzorem výborné podmínky v horách nad Fort Davis (1600m n.m.) mě lákaly ji vyzkoušet. Tentokrát sice jen ohniskem 350mm ale což... velká a jasná je dost
Technicko-taktická data na astrofotky.cz:

Pavel Vabrousek