Ahoj kolegove,
uz hodne dlouho pozoruju jednotliva reseni ohledne motoroveho ostreni a uprimne obdivuju kazdeho, kdo si to umi poskladat doma. Pokousel jsem se dat dohoromady svuj vlastni projekt s Arduinem a musim rict, ze jsem byl uspesny jen castecne. Pri hledani isnpirace na internetu jsem objevil reseni od polskeho fotografa a nadsence Lukasze Sochy, ktere tu zminoval pred casem taky Kojaro. Zde je link
http://astrojolo.blogspot.cz/2013/12/ar ... r-kit.html
Zajistoval vetsi akci na jejich astro foru.
Je to na principu arduina (nebo klonu), ktere ma vlastni program (Luskaz ho poskytl). Cele se to ovlada pres usb a ma to i vlastni Ascom driver (taky od Lukasze), ktery mam taky k dispozici. Krabicka je urcena pro pouziti s bipolarnim krokovym 12v motorem, je k tomu i zvlast rucni ovladani a kompenzace teploty, kterou zajistuje teplotni cislo.
V zasade je to mozne napojit na jakykoli SW a vsechno to ovladat z pc.
Lukasz mi poskytl hodne informaci a hlavne konstrukci + vsechny ovladace.
A ted ta podstatna vec. Poptal jsem vyrobu zarizeni v CR s tim, ze arduino nebo klon je mozne sehnat za 4 USD a to dodame zvlast. Priprava yyroby, vyroba, osazeni desky, oziveni, otestovani a osetreni pro venkovni vyuziti vyjde u 20 kusu na 564 Kc/kus a u 50 kusu 401 Kc/kus. K tomu arduino nebo klon za cca 4 USD, krokovy motor za max 12 USD + ozubena kolecka nebo remenicky pro mensi krok. Muj odhad nahrubo dalsich cca 400 Kc. Dohromady je tedy mozne mit fokuser za 1000 Kc.
Chci se zeptat, jestli by byl zajem o toto zarizeni. Chapu, ze hodne kolegu si to umi udelat doma a navrhnout mozna i jine reseni. Tohle ja neumim a proto rozjizdim tuhle akci. Dejte vedet, jestli dame alespon tech 20 kusu.
Ohledne dodavatele se mi nejvic libila nabidka jedne spolecnosti z Jablonce. Pripadne detaily rad nasdilim mailem nebo v SZ, abych nedelal reklamu. Konkurencnim nabidkam se taky nebranim
Zatim to vidim na 3 zajemce Co vy na to?