DIGIKOMPAKT-kvalita objektivů,srovnání,výběr...
- Alien_MasterMynd
to uz je za ty prachy lepsi qhy5, ale je jen CB...
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm
http://www.alien-mastermynd.com
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm
http://www.alien-mastermynd.com
mas pravdu vykuchal jsem z naký starý webky s ccd cipem ten IR cut a je ted tak o polovinu citlivější na IR záření, třeba když nahžavim čpendlik tak i potom co uz okem nic nevidim, je na obraze z kamery pořád rozhžavenej doběla
a ještě jsem si na hraní koupil CASIO Exilim HighSpeed EX-FC100
mělo by to zvládat videa až 1200snímků za sekundu, takže budu mit zase novou hračku na vyblbnutí se
mělo by to zvládat videa až 1200snímků za sekundu, takže budu mit zase novou hračku na vyblbnutí se

MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:

Ale tých 1200fps, či koľko, využiješ maximálne tak pri snímaní Slnka!
ja vim, ja to hlavně nemám na astro.
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Aha, lebo ma zarazilo, že si tu spomínal snímanie v IR a potom tu píšeš o digikompakte s 1200 fps. Asi som tie príspevky prečítal príliš rýchlo ::).
to Sirius_758:Neměl jsi možnost otestovat fotoaparáty Fuji řady "J"? eFko se dost blbě shání, koukal jsem tu v shopech a prakticky je k dostání jen F70EXR. Oproti tomu řada "J" je všude a v hojném počtu ;D
Myslím tím modely J27 a J32
Díky
Mojmir
Myslím tím modely J27 a J32
Díky
Mojmir
C6 SCT, CG5-GOTO Adv, okuláry OMNI 32mm, 20mm, 15mm, 9mm a jeden setový E-Lux 25mm... a Lidlskop
Jckove Fujiny se chovaji (sumi) jako jakykoliv jiny kompakt a nemaji konkurencni vyhodu vetsich, neme sumicich snimacu jako maji prave Fka a jen par dalsich take relativne drahych konkurentu (Canon G, Panasonic LX3..).
Podle recenzi by ta F70EXR nevypada spatne, ale i tento uz ma mensi snimac nez predchozi aparaty Fkove rady (zrejme kvuli velkemu rozsahu zoomu, ktery by vetsi snimac nevykreslil)...
Vlastni zkusenost s J redou nemam, ale s par Fky ano (F11, F60)...
Podle recenzi by ta F70EXR nevypada spatne, ale i tento uz ma mensi snimac nez predchozi aparaty Fkove rady (zrejme kvuli velkemu rozsahu zoomu, ktery by vetsi snimac nevykreslil)...
Vlastni zkusenost s J redou nemam, ale s par Fky ano (F11, F60)...
Pavel Vabrousek
Vabro díky, budu shánět to eFko. jen mě mrzí, že budu muset vzít - nejspíš - použitý... >:(
C6 SCT, CG5-GOTO Adv, okuláry OMNI 32mm, 20mm, 15mm, 9mm a jeden setový E-Lux 25mm... a Lidlskop
- scientific
Doteraz mám olympus 725UZ, a odfotiť s ním niečo cez dalekohľad je lotéria, zaostrí,nezaostrí. Takmer rok hľadám náhradu ale je to horšie ako kúpa auta. Vsadil som na novinku Nikon P100, je plne ovládatelný a snáď do týždna príde. Za týžden sa niečo naučím a dám amatérsku recenziu. Pred ním boli v užšom výbere FZ38,SX20IS a G10
Ty ho chceš používat i pro focení za okulárem ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- scientific
Najskôr priamo, mám síce konustart600 ale sa trvale chveje. Mám nejaký objektív 100mm 2,5D skúsim k nemu dorobiť niečo zo zväčšením do 10
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Teď nerozumím, jaký objektiv 100mm 2.5D ? Tedy myslíš jako 2.5 dioptrie, tedy ohnisko 400mm ? To je dublet, nebo jednoduchá čočka ?
Nechci ti brát iluze, ale to bude ještě horší než než ten dalekohled, co máš. Pokud je to jednoduchá čočka, tak to bude prakticky nepoužitelné, a pokud je to tmelený dublet, tak to při světelnosti f/4 bude taky dost bída. Předpokládám, že to chceš ještě s okulárem dát před ten kompakt a fotit afokálně.
A co vlastně chceš fotit ? Kompaktem stejně jdou fotit jen jasné objekty (Měsíc, Slunce přes filtr případně jasnější planety). A na to bude rozhodně lépe fungovat ten Konustart 600 (50mm achromát s f=600mm, pokud jsem dobře hledal).
Nechci ti brát iluze, ale to bude ještě horší než než ten dalekohled, co máš. Pokud je to jednoduchá čočka, tak to bude prakticky nepoužitelné, a pokud je to tmelený dublet, tak to při světelnosti f/4 bude taky dost bída. Předpokládám, že to chceš ještě s okulárem dát před ten kompakt a fotit afokálně.
A co vlastně chceš fotit ? Kompaktem stejně jdou fotit jen jasné objekty (Měsíc, Slunce přes filtr případně jasnější planety). A na to bude rozhodně lépe fungovat ten Konustart 600 (50mm achromát s f=600mm, pokud jsem dobře hledal).
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Ptal jsem se proto, že přizpůsobit superzoom focení za okulárem tak na 90% nepůjde.
- scientific
Ked fotím olympusom, musím si pomôcť aj 2xdigit zoom aby sa obraz roztiahol aspon na 60-70% snímku.
K tým objektívom, prvý bude Epijunktar EP 3,8/400 a druhý skúsim použiť Meopta stigmar TVX 0,75/50 ale iba dve prvé šošovky.Má asi 7,7D. Ak Nikon dá slušných 20x s menšou aberáciou a predtým 3x s uvedenými objektívmi, svetelnosť by nemusela ísť pod 6.
Ked len tak pozerám cez túto zostavu, nevidím farebnú chybu. Mám aj iné objektívy z meotarov, premietačiek, tankový zameriavač. Vyskúšam.
K tým objektívom, prvý bude Epijunktar EP 3,8/400 a druhý skúsim použiť Meopta stigmar TVX 0,75/50 ale iba dve prvé šošovky.Má asi 7,7D. Ak Nikon dá slušných 20x s menšou aberáciou a predtým 3x s uvedenými objektívmi, svetelnosť by nemusela ísť pod 6.
Ked len tak pozerám cez túto zostavu, nevidím farebnú chybu. Mám aj iné objektívy z meotarov, premietačiek, tankový zameriavač. Vyskúšam.
Nějak nechápu.
Co s těmi objektivy budeš stavět a co u toho bude dělat ten Nikon?
A co to zvětšení Nikona - co to znamená ?
Co s těmi objektivy budeš stavět a co u toho bude dělat ten Nikon?
A co to zvětšení Nikona - co to znamená ?