Astromapa ČR
Re: Astromapa ČR
Teď jsem na toto vlákno narazil a podíval se na své okolí. Mapa má skutečně k aktuálnosti a úplnosti hodně daleko. Ale kritizovat záměr jako takový nechci. Zlepšení, kterého je třeba jako soli, záleží na dvou podmínkách. Předně aby se našlo dost ochotných, kteří zašlou autorovi údaje o svém okolí. ev. i o sobě ( předpokládám, že většina z nás má o svém okolí dostatečné povědomí a ví, kde se nachází kolega, hvězdárna atd. ) a pak na autorovi, aby došlé údaje do mapy průběžně vkládal, případně opravoval dle upozornění chyby. Časem by to mohl být dobrý informační nástroj, kterým v tuto chvíli je jen velmi omezeně.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Tak z reakcí petra Bartoše je jasné, že to záleží jen na nás, protože on doplňuje údaje a reaguje okamžitě. Chceme mít alespoň takovou mapu, když němáme nikoho, kdo by naprogramoval lepší? Já říkám ano a je na nás, jestli bude lepší.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jestli to je tady je foru (nenasel jsem), ale ve stare verzi byla mapka CR a v ni body podle adresy (mesta) co kazdy uvedl ve svem profilu. Tohle bylo moc fajn.
Naposledy upravil(a) biker.fm dne 17. 10. 2025, 09:34, celkem upraveno 1 x.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- Tomáš Grygarčík
- Věk: 37
- Kontaktovat uživatele:
Mapa míst byla součástí funkcionality předchozího systému a při přechodu na nový (současný) bylo jasné, že o ni přijdeme.
SW 200/1000, SW 200/800, SW130/650PDS, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
Abychom nezaměňovali 2 věci. Jedna mapa byla součástí AF a byla to mapa členů s adresami, a druhá mapa byla součást ASTRO = ČASu, a ta obsahovala hvězdárny a pozorovatelny a významná místa i s dalšími údaji. Ta současná je proti tomu jen omalovánka.
...........
Mnoho lidí se nebude chtít podělit o svoji adresu ani o vybavení a tam mám obavy, že kolega, který ty údaje shání, s tím bude mít velký problém a vznikne mu opět jen něco dost neodpovídajícího skutečnosti. Pokud se podívám na současnou mapu , tak vidím, že většina soukromých ( a někdy velmi velkých) pozorovatelen, které znám, tu není a z pochopitelných důvodů asi i v budoucnu uvedena nebude.
...........
Mnoho lidí se nebude chtít podělit o svoji adresu ani o vybavení a tam mám obavy, že kolega, který ty údaje shání, s tím bude mít velký problém a vznikne mu opět jen něco dost neodpovídajícího skutečnosti. Pokud se podívám na současnou mapu , tak vidím, že většina soukromých ( a někdy velmi velkých) pozorovatelen, které znám, tu není a z pochopitelných důvodů asi i v budoucnu uvedena nebude.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz