Hrátky s kompaktem
Hrátky s kompaktem
Dík za rady, někde jsem tu našel link na DSS. Je ale bohužel anglicky tak nevím jak se s ním poperu. Jsem z té blbé generace >:(. No uvidím.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Hrátky s kompaktem
Ja mám DSS, ktorý je preložený aj do češtiny, takže by nemal byť problém. Tuším sa dá vybrať možnosť českej mutácie pri inštalácii, už si to presne nepamätám.
Hrátky s kompaktem
rick01 napsal: Robo, samozrejme máš pravdu, chcel som len demonštrovať, ako bude vypadať obrázok spracovaný cez Registax.
Samozrejme tento program nie je na takéto "hrátky" určený, preto som aj doporučil ten DSS, kôli jeho jednoduchosti.
Ooops prepac, ten tvoj prispevok predo mnou tam este nebol..az teraz pozeram..inak by som nepisal to iste v podstate...hehe si ma predbehol
Samozrejme tento program nie je na takéto "hrátky" určený, preto som aj doporučil ten DSS, kôli jeho jednoduchosti.
Ooops prepac, ten tvoj prispevok predo mnou tam este nebol..az teraz pozeram..inak by som nepisal to iste v podstate...hehe si ma predbehol
http://astrofotografia.sk/
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)
Hrátky s kompaktem
Tak jsem včera podniknul druhý pokus s Canonem 720. V díře v mracích a za svitu Měsíce (to je ten humus na první fotce zprava a na druhé z leva) jsem zkusil 10 expozic po 15s složit v DSS. No vypadá to, že to půjde
, jen až bude lepší obloha a nebude Měsíc. Ten jemný opar mraků taky dost clonil
. Na klik větší.
Na prvním je pokus o Casiopeu a na zvětšenině je vidět i M31 v andromedě ::):
Na druhém Labuť a Vega:
Není to nic světoborného, ale pro mě je to po minulém foťáku NOVÉ :D
a tak tu s tím asi budu nějakou dobu otravovat než to "zažiju"
.
P.S. pro Rick - díky za ten typ na DSS, nevím jestli dělám vše dobře, ale nějak to funguje ::).
Na prvním je pokus o Casiopeu a na zvětšenině je vidět i M31 v andromedě ::):
Na druhém Labuť a Vega:
Není to nic světoborného, ale pro mě je to po minulém foťáku NOVÉ :D
P.S. pro Rick - díky za ten typ na DSS, nevím jestli dělám vše dobře, ale nějak to funguje ::).
Hrátky s kompaktem
Ahoj. Jsou to hezké kompaktní pokusy Ten přístroj jsem měl jednu noc v ruce a vím, že šumí víc než dost. Při jaké citlivosti je toto foceno? Hádám ISO 400? Jsi skvělý adept na ždímání maxima z minimálního vybavení 
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
http://astrofotky.cz/~Prazan/
Hrátky s kompaktem
Zkusil jsem to právě při druhých pokusech osolit na 800. Hodně ale vadil ten Měsíc. Zajímavější to "bude až nebude"
. No a pak chci výhledově něco vymyslet, abych to moh zkusit přes Dobson a to už "smrdí" tou nutností dorazit tu PP!!
Hrátky s kompaktem
Tak dneska bylo konečně navečer chvilku jasno a tak jsem podniknul první pokus s PP a 15s kompaktem. Potřeboval bych poradit s identifikací 2 prostředních fotek. Ve Vozkovi to bylo, ale nevím která z M36,37,38? V podstatě to splnilo moje představy, od těch 15s jsem víc nečekal. Až bude zas líp budu experimentovat dál
. Než jsem vynes ven PP (na 2x),Dobsona (na 2x),kufr s okuláry, natáhnul prodlužovačku, prošel jsem snad 6x dveřmi a dostal jsem kapky, za to že větrám. Jsem pevně rozhodnut postavit si do příští zimy v rohu zahrady nějakou hvězdárnu!! Plány už mám (chtěl bych kopuli - líbí se mi - vypadá to jako hvězdárna
).Začínám to vidět jako nutnost!! Tohle vynášení v zimě (v létě to tolik nevadí), je na mrtvici!!
Tady jsou ty první pokusy:
Jo bylo to tedy z PP, Dobsonem 250 s 32mm OMNI a Canonem 720is, 15s, 3-8snímků složených v DSS. Těch expozic by to chtělo víc a třeba z toho ještě něco vyleze. Nejsou to seriózní astrofotky(PP jsem si postavil hlavně na video planet - to je pro mě č.1), ale když teď nejsou, tak si holt hraju s kompaktem D.
Tady jsou ty první pokusy:
Jo bylo to tedy z PP, Dobsonem 250 s 32mm OMNI a Canonem 720is, 15s, 3-8snímků složených v DSS. Těch expozic by to chtělo víc a třeba z toho ještě něco vyleze. Nejsou to seriózní astrofotky(PP jsem si postavil hlavně na video planet - to je pro mě č.1), ale když teď nejsou, tak si holt hraju s kompaktem D.
Hrátky s kompaktem
tak si holt hraju s kompaktem
Ty,Hamr,ty jsi fakt jak malý děcko,furt si hraješ.....kurňa hraj si dál a fakt tady opět jistě spoustu lidí vytočíš svými fotkami - divím se,že sis nepohrál třeba s M45.........skoro se bojím,co z tebe vypadne s 15ti sekundovými expozicemi za fotky!!!!!!!
Ty,Hamr,ty jsi fakt jak malý děcko,furt si hraješ.....kurňa hraj si dál a fakt tady opět jistě spoustu lidí vytočíš svými fotkami - divím se,že sis nepohrál třeba s M45.........skoro se bojím,co z tebe vypadne s 15ti sekundovými expozicemi za fotky!!!!!!!
refr. 70/325,SC 6,triedr Zeiss 7x50,SW Flexi-tube 300,Lumicon UHC,barlow Ultima,
okuláry: ATC 4,Speer waler 7,6mm,Nagler 11,Ultrascopic 15,TV Panoptic 24,TV plossl 25,ATC 32, Hyperion 31, Explore 4,7 a 6,7
ve výstavbě ultralight 178/890 ATC optika
okuláry: ATC 4,Speer waler 7,6mm,Nagler 11,Ultrascopic 15,TV Panoptic 24,TV plossl 25,ATC 32, Hyperion 31, Explore 4,7 a 6,7
ve výstavbě ultralight 178/890 ATC optika
Hrátky s kompaktem
hamr napsal: Tak dneska bylo konečně navečer chvilku jasno a tak jsem podniknul první pokus s PP a 15s kompaktem. Potřeboval bych poradit s identifikací 2 prostředních fotek. Ve Vozkovi to bylo, ale nevím která z M36,37,38? To s označením M36? je M37.
To s označením M38? je M36.
Oproti prvnímu a poslednímu snímku (které jsou celkem orientované) jsou tyhle dva otočené o cca 150 stupňů.
mn
To s označením M38? je M36.
Oproti prvnímu a poslednímu snímku (které jsou celkem orientované) jsou tyhle dva otočené o cca 150 stupňů.
mn
janek950, Newton 203/810, ASI174MM, QHY5L-II-M, Watec 120N
Hrátky s kompaktem
Pro Janek 950,
díky, já jak měl namontovaný u okuláru foťák a hledáček mám pravoůhlý, nebyl jsem schopen v tom "fofru" identifikovat, kam vlastně mířím. V hledáčku jsem prostě našel flek a exponoval
.
díky, já jak měl namontovaný u okuláru foťák a hledáček mám pravoůhlý, nebyl jsem schopen v tom "fofru" identifikovat, kam vlastně mířím. V hledáčku jsem prostě našel flek a exponoval
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Hrátky s kompaktem
Hamr: no pozerám, že ti z toho lezú veľmi pekné fotky vzhľadom na techniku. Hlavne tá Andromeda ma prekvapila, že tam toho toľko vyliezlo, na to že to nie je ani 10 snímkov. Som zvedavý, až dofotíš ďalšie snímky, čo zo snímku dostaneš 
Hrátky s kompaktem
Ahoj,
ta M31 jsou jen 3snímky, neměl jsem už čas a chuť pokračovat (ta kosa je hrozná). Taky se mi tam objevoval takový žlutý flek, když jsem to měl nastavené do zenitu. Asi nějaký odraz od lampy VO ???. To byl další důvod proč jsem se na to vykašlal. Je to zaretušovaný, ale bylo to docela velké takové žluté plné kolečko ???
ta M31 jsou jen 3snímky, neměl jsem už čas a chuť pokračovat (ta kosa je hrozná). Taky se mi tam objevoval takový žlutý flek, když jsem to měl nastavené do zenitu. Asi nějaký odraz od lampy VO ???. To byl další důvod proč jsem se na to vykašlal. Je to zaretušovaný, ale bylo to docela velké takové žluté plné kolečko ???
Hrátky s kompaktem
hamr napsal: ......Než jsem vynes ven PP (na 2x),Dobsona (na 2x),kufr s okuláry, natáhnul prodlužovačku, prošel jsem snad 6x dveřmi a dostal jsem kapky, za to že větrám. Jsem pevně rozhodnut postavit si do příští zimy v rohu zahrady nějakou hvězdárnu!! Plány už mám (chtěl bych kopuli - líbí se mi - vypadá to jako hvězdárna
).Začínám to vidět jako nutnost!! Tohle vynášení v zimě (v létě to tolik nevadí), je na mrtvici!!
.......
D.
;D
Jako bych to už někde taky slyšel. U mě to je ,ale občas ještě horší,když chci juknou jen na balkóně. To nejen ,že větráš... ,ale šmajdáš i před televizí a to se bere jako horší prohřešek!
;D ;D ;D
Jinak moc pěkné pokusy.
.......
D.
;D
Jako bych to už někde taky slyšel. U mě to je ,ale občas ještě horší,když chci juknou jen na balkóně. To nejen ,že větráš... ,ale šmajdáš i před televizí a to se bere jako horší prohřešek!
;D ;D ;D
Jinak moc pěkné pokusy.
SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.
Hrátky s kompaktem
Tak jsem zkusil co dokáže můj nový kompakt Canon A590IS spolu s DSS: (12x15s, 2,8, ISO 400) obětí je nejkrásnější souhvězdí. Snad tam uvidíte aspoň něco 
http://www.astro.cz/galerie/d/30015-1/Ori_12x15s.jpg
http://www.astro.cz/galerie/d/30015-1/Ori_12x15s.jpg
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Hrátky s kompaktem
Pěkný Orion .... a hned jsem si vzpoměl, že mám starší fotku Orionu, pořízenou za pěkných podmínek .... sice to byl jen pokus, na "hřbetě" R102 a navíc ve velmi stísněném prostoru - strom, paneláky, objektiv refraktoru apod., ale i tak mě překvapila. Takže foto ze dne 11.11.2007, Olympus SP-320, exp.15s, F2.8, ISO800
http://astronomy-sklarp.wz.cz/fotografi ... 11_07a.jpg
http://astronomy-sklarp.wz.cz/fotografi ... 11_07a.jpg
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40