Už jsem si myslel, že se ti z nás, co bydlí v těch malých výsečích republiky, kde je trochu děr, ani neozvou. Dík za report, už se taky těším, až ji zas uvidím, zatím budu muset čekat. Holt napodruhé ji uvidím jako mlžinku
Viděls nějaké barvy?
Odkud jsi koukal a jaký byl stav oblačnosti u komety?
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Ahoj je to tak jak píše fidler .Už v triedru 20x60 je tak ohromující,že člověk se až diví že když se na ni kouká pouhým okem tak je na první pohled k nerozeznání od hvězdy.Když jsem ji teď fotil přes 135-ku,tak mi stačily expozice 1 až 4 sec.To jsem nečekal!!Milan
Aha takže severovýchodní Morava, tu jsem si tipl. Moc vám to přeju, všiml sem si, že tam máte o dost líp. Tady je to jak při inverzi. Snad pošlete podrobnější dojmy a snímky. Zkus taky delší expozice jestli to půjde upointovat - kvůli vnější komě.
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Muze mi nekdo vysvetlit, jakto, ze kdyz dle satelitnich snimku ma byt nad Jicinem v tuto chvili zcela jasno, je ve skutecnosti naprosto nepruhledna obloha, totalne presvicena mestskym svetlem? Nechapu. jedna se o inverzi? Mlha to neni. Pomohlo by mi vyjet o 300m vyse?
Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
ladis napsal: Muze mi nekdo vysvetlit, jakto, ze kdyz dle satelitnich snimku ma byt nad Jicinem v tuto chvili zcela jasno, je ve skutecnosti naprosto nepruhledna obloha, totalne presvicena mestskym svetlem? Nechapu. jedna se o inverzi? Mlha to neni. Pomohlo by mi vyjet o 300m vyse?U nás v 5-ti minutách se dokázalo zatáhnou tak,že jsem skoro neviděl Měsíc.Mraky se tvořily přímo před očima!!To ta velká vlhkost.Milan
Milane jestli si v Kopřivnici, já teda podle NOAA nevím, zda tam máš inverzi, ale jestli tam nepřišla nízká, mrkni na MSG a uvidíš, že se ti nezatahuje definitivně, leda by to byla ta nízká jako u mně.
Ladis, jo vypadá to, že se objevuje inverze. Na aerologii je něco v asi 1100 metrech, pravděpodobně je nad náma něco co se podobá inverzní oblačnosti, viz. NOAA. Na Šumavě bude ta hladina možná níž, nevím, není to asi čistě inverzní deka.
MaG napsal: Milane jestli si v Kopřivnici, já teda podle NOAA nevím, zda tam máš inverzi, ale jestli tam nepřišla nízká, mrkni na MSG a uvidíš, že se ti nezatahuje definitivně, leda by to byla ta nízká jako u mně.
Ladis, jo vypadá to, že se objevuje inverze. Na aerologii je něco v asi 1100 metrech, pravděpodobně je nad náma něco co se podobá inverzní oblačnosti, viz. NOAA. Na Šumavě bude ta hladina možná níž, nevím, není to asi čistě inverzní deka.Ahoj.Tak Měsíc už je zase vidět v mezerách mezi mraky a z hvězd jsem neviděl žádnou.(Díval jsem se z okna a tak mám omezený výhled)MilanP.S.Teď jsem se díval na Meteosat a podle toho jak to interpretuji já,tak by snad půl republiky měla mít jasno .