Objektiv k EOS 400D
Objektiv k EOS 400D
kal napsal: mohl by ještě někdo vypsat co vše by bylo třeba k připojení foťáku k dalekohledu??? Už to tady bylo zmiňováno určitě mockrát, ale nějak nemám tolik času abych to tady celé procházel.
Kdo jiný by měl mít čas, než Ty. ?
Kdo jiný by měl mít čas, než Ty. ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Objektiv k EOS 400D
uvědomil jsem si že při focení přes dalekohled nepotřebuju žádný objektiv, ale při focení ze stativu? bude lepší nějaký širokoúhlý nebo který?
Objektiv k EOS 400D
Jak to čtu, tak pro začátek doporučuju setový objektiv 18-55 (cena okolo 1500.- tomu odpovídá i jeho kvalita ), ale pokud nemáš přesnou představu co chceš fotit, a jaké jsou základní principy astrofotografie tak, kvalita objektivu ti vadit nebude.
S tímhle obj. se naučíš ostřit a poznat rozdíl v ohniskové vzdálenosti a pod.. Nemá cenu zatim kupovat profi sklo, když přesne nevíš co a jak fotit... Časem až zjistíš jaké nedostatky má seták a budeš vedet co chceš fotit, tak si pořid neco lepšího...
S tímhle obj. se naučíš ostřit a poznat rozdíl v ohniskové vzdálenosti a pod.. Nemá cenu zatim kupovat profi sklo, když přesne nevíš co a jak fotit... Časem až zjistíš jaké nedostatky má seták a budeš vedet co chceš fotit, tak si pořid neco lepšího...
Objektiv k EOS 400D
Rybí oko - Peleng 3.5/8 mm ??? co tahle celooblohovka?
Objektiv k EOS 400D
Ale fotit se dá samozřejmě naprosto vším. Jde ale o to, co chceš fotit a jaký výsledek očekáváš. Na otázku, " doporučte mi něco na focení " se totiž jinak nedá odpovědět.
Ten Peleng Ti bude fotit oblohu objektivem o průměru 2 mm. Výsledek bude podle toho. Ale ten objektiv chce i trochu přiclonit, kvůli kresbě. Takže očekávej, že vyfotíš zhruba hvězdy, viditelné okem,.
Ten Peleng Ti bude fotit oblohu objektivem o průměru 2 mm. Výsledek bude podle toho. Ale ten objektiv chce i trochu přiclonit, kvůli kresbě. Takže očekávej, že vyfotíš zhruba hvězdy, viditelné okem,.
Objektiv k EOS 400D
Na Paladixu se dnes objevil seťák za 1250,-. Myslím, že v tvém případě je to pro začátek lepší než utratit 7 tisíc.
Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Objektiv k EOS 400D
kal napsal: Rybí oko - Peleng 3.5/8 mm ??? co tahle celooblohovka?Vzhledem ke tvé naprosté nezkušenosti by možná bylo moudré opustit pro samý začátek kvalitní canon L objektivy jak jsem ti radil, koupit nějaké rozumné ohnisko třeba i manuální starší sklo s redukcí a fotit tím, ideální by dle mě mohl být např. sonar 135/3,5, prodává se okolo 2000 až 2500 kč, k němu redukce na canon za 350 kč. Rovněž doporučuji vyvarovat se extrémů jako jsou málo světelné teleobjektivy, rybí oka atd. Momentálně naprosto netušíš do čeho se pouštíš a jaké problémy tě čekají, ale až to zvládneš bude to krásná záliba. Podle dotazů je podle tebe prioritou výběr objektivu, jistě je to věc důležitá, ale co montáž, pointace a co zpracování fotek? Astrofoto je komplex znalostí, schopností a vybavení, kde objektiv rozhodně není nijak prioritní. Asi není důležité jakým objektivem začneš, ale vůbec začít a pak sám uvidíš co vlastně potřebuješ a kde tě co omezuje.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Objektiv k EOS 400D
to je taky volba, snad asi nejrozumnější v mém případě, ale není seťák moc malý?
Objektiv k EOS 400D
MilAN napsal: co chceš fotit ?už jsem tady psal. nějaké DSO, planety už mám ::), popř souhvězdí
přes objektiv asi jen souhvězdí, přelety družic, meteory aj.
přes objektiv asi jen souhvězdí, přelety družic, meteory aj.
Objektiv k EOS 400D
Tak na to ale nebude stačit jediný objektiv ! Pro fotky DSO budeš potřebovat ohnisko od 300 mm výše, na souhvězdí a meteory kolem 20mm, na družice radši více....
Objektiv k EOS 400D
nějaké připomínky k tomuhle?
Canon EF 55-200mm f/4,5-5,6 II USM
Canon EF 55-200mm f/4,5-5,6 II USM
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Objektiv k EOS 400D
To Kal: mám pocit, že dobře míněné rady zkušených kolegů hážeš bez rozmyslu do koše a ještě se tím dobře bavíš. Sorry, ale už to nemohu číst.
I blbej seťák by ti udělal větší službu než cokoli dalšího. Divím se, že jej s tělem nemáš koupený rovnou. Krom něho něco pevného k tomu s delším ohniskem a hotovo. Na to aby ses naučil fotit a porozumě tomu na co se tu pořád ptáš by ti to stačilo. Investice by to byla v řádu 2 - 3 tis.
I blbej seťák by ti udělal větší službu než cokoli dalšího. Divím se, že jej s tělem nemáš koupený rovnou. Krom něho něco pevného k tomu s delším ohniskem a hotovo. Na to aby ses naučil fotit a porozumě tomu na co se tu pořád ptáš by ti to stačilo. Investice by to byla v řádu 2 - 3 tis.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Objektiv k EOS 400D
koupil jsem pouze tělo, protože jsem četl že set je na ...proto se tady ptám
Objektiv k EOS 400D
tak se budeš muset zeptat těch, kteří Ti to psali ....
Ale jinak z Tvých otázek je jasné pouze to, že o tom vůbec nic ani netušíš. A zrovna tak o astronomii.
Ale jinak z Tvých otázek je jasné pouze to, že o tom vůbec nic ani netušíš. A zrovna tak o astronomii.