Kresby Měsíce
Kresby Měsíce
Na stránkách www.tichanek.cz je kromě jiného i originální spekulace zdůvodňující rostoucí velikost Měsíce při stoupání po obloze a to grafickými postupy.
K posuzování problematiky nelze použít fotoaparát, jak známo. Může někdo zakreslit Měsíc, jak ho vnímá ve vědomí velký a pak malý vysoko nad obzorem? Takový diagram bych rád přijal, subjektivní obrázek s velikostmi Měsíce.
b.tichanek@email.cz
K posuzování problematiky nelze použít fotoaparát, jak známo. Může někdo zakreslit Měsíc, jak ho vnímá ve vědomí velký a pak malý vysoko nad obzorem? Takový diagram bych rád přijal, subjektivní obrázek s velikostmi Měsíce.
b.tichanek@email.cz
Kresby Měsíce
Moja prvá kresba Mesiaca:
Prosím čitateľov o zhovievavosť pri hodnotení, lebo je to naozaj moja prvá kresba Mesiaca a iba druhá kresba astornomického objektu. Dokonca som sa na kreslenie ani nechystala, ale keď som 11. augusta videla ten krásny terminátor prechádzajúci cez Záliv dúh, nemohla som odolať. :) Viem, že ceruzka bola príliš tvrdá, asi dvojka, zväčšenie je 187,5-násobné.
Prosím čitateľov o zhovievavosť pri hodnotení, lebo je to naozaj moja prvá kresba Mesiaca a iba druhá kresba astornomického objektu. Dokonca som sa na kreslenie ani nechystala, ale keď som 11. augusta videla ten krásny terminátor prechádzajúci cez Záliv dúh, nemohla som odolať. :) Viem, že ceruzka bola príliš tvrdá, asi dvojka, zväčšenie je 187,5-násobné.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Kresby Měsíce
Já myslím, že je to moc hezký. Když jsem kreslil já dopadlo to vždycky fakt hrozně. Tohle je moc pěkné, jen bych se příště pokusil o to, aby nebyly vidět tahy tužkou.
Lectorem iustus...
Kresby Měsíce
Na první kresbu je to dost dobré, hodně detailů, mi tahy tužkou nevadí, alespoň je na tom vidět ta práce. Já kreslím 2 nebo 3, měkká je lepší na stínování a pohrávání si se světlem, ale někdy to může působit upatlaně. 2 je v pohodě, ale na jiný styl - šrafování aj. Zajímávé je vyzkoušet si kresbu Měsíce i uhlem (umělým, ne přírodním, ten je naprd), to je vyloženě zábava, navíc je to docela "rychlá" technika, dá se zvládnout více kreseb s menším psychickým vyčerpáním 
- jozopovazan
Kresby Měsíce
je to super, ale asi by som Vam odporucil - nekreslite ceruzkou, je to asi najtazsia technika.
celkom dobry pre zaciatok je uhol, alebo si kupte v maliarskych potrebach ciernu akvarelovu ceruzku (je makka a da sa pouzit velmi dobre aj bez vody.
...alebo bielu akvarelovu zeruzku na tmavy papier.
celkom dobry pre zaciatok je uhol, alebo si kupte v maliarskych potrebach ciernu akvarelovu ceruzku (je makka a da sa pouzit velmi dobre aj bez vody.
...alebo bielu akvarelovu zeruzku na tmavy papier.
10" dobson, 10x50, bresser R90
Kresby Měsíce
Zkusil jsem zkombinovat kresbu tužkou, pro jemné přechody a kresbu fixem pro zvýraznění ostrých stínů.
Všechno je lék a všechno je jed. Záleží pouze na množství.
Kresby Měsíce
To Draco: uzasna kresba! Je to kreslene podle obrazu v dalekohledu, nebo fotografie?
Objevy planetek (2): 2002 EL163 and 2002 GX187.
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
Kresby Měsíce
Kresba je dělaná dneska ráno, podle videa z vánočních prázdnin. Co taky dělat v takovém počasí ...
Všechno je lék a všechno je jed. Záleží pouze na množství.
Kresby Měsíce
Já jsem se teďka na Měsíc zrovna koukal na balkóně a vzduch se mi vlnil jako blázen. Tvůj obrázek mi zvednul náladu. Máš to opravdu moc hezký...
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
Kresby Měsíce
Tak to je bomba Draco,já se zmůžu jen na planety,tam naštěstí tolik detailů není.
Dobson SW 250/1200, N 150/750, ED80/600 na AZ-4, TELE VUE Paracorr, Panoptic 24mm 68°, Nagler 13,9,7,5, 3.5mm 82°, SW Planetary 8,7,6,5,4mm UWA-58°, 2"SW/SWA 38mm 70°, Celestron 15x70, UHC Lumicon, UHC-S BDP, CLS Astronomik, 2x Polarizační BDP
Kresby Měsíce
Klobouk dolů Draco. Plné uznání.
Kafka
Refraktor 135/1602 s Chromacorem N, LUNT 35/400, Dobson SW 254/1200, Zeiss 63/840, SW ED 80/600, binar Zeiss 50/540, Somet binar 25x100, triedr Tento 20x60, triedr Zeiss Jenoptem 10x50w, kukátko Kasai WideBino 2,3x40.....
Refraktor 135/1602 s Chromacorem N, LUNT 35/400, Dobson SW 254/1200, Zeiss 63/840, SW ED 80/600, binar Zeiss 50/540, Somet binar 25x100, triedr Tento 20x60, triedr Zeiss Jenoptem 10x50w, kukátko Kasai WideBino 2,3x40.....
Kresby Měsíce
Draco
tvoje kresby už znám
, tak mě to nepřekvapilo - perfektní práce!!!
tvoje kresby už znám
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Kresby Měsíce
By se mohl živit kresbou komiksů... 
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Kresby Měsíce
Moja prvá kresba Mesiaca:
P.
Mně ten odkaz nic neukazuje, jak tam ten obrázek najdu?
P.
Mně ten odkaz nic neukazuje, jak tam ten obrázek najdu?
"Srdce skutečného hvězdáře musí býti vždy přístupné kráse, neboť ta je hlavním znakem hvězdné říše" Jos.Klepešta