Tomek již není mezi námi.
Tak se tam nahoře kamaráde podívej tam, kam ses odsud mohl jen dívat dalekohledem. Užij si tu parádu a pozdravuj od nás. Tečou mi slzy a brečím jako malý kluk, když to tady všechno čtu a to jsem tě ani neznal.Šťastnou cestu. :'(
SW newton 254/1200, EOS 300D, Philips SPC 900nc, Canon A590is, EQ2, malokuk SW 80/400 http://www.astroam.estranky.cz http://www.firesportcheb.estranky.cz
css94381672 napsal: nevíte někdo, co se Tomkovi stalo? ???
na astrofóru jsem rok a něco...
...je tu přes 2000 členů
...aktivních, který se znají, je tu mnohem míň...
a za ten rok a něco 2 úmrtí
3 úmrtí: Vašek, Miroslav Řepka (bushnel, červen 2006) a Tomek. Tragické je, že se jedná o mladé lidi do 30 let.
V. K.
P. S.: já vím ještě o Evě Trachtové (*30. 6. 1979, +29. 5. 2003), studentce postgraduálního studia astronomie a astrofyziky, původem z Vlašimi. Stručné informace na http://www.asu.cas.cz/~pkotrc/EVAT.html . Hvězdárna ve Vlašimi dokonce každý rok pořádá "Memoriál Evy Trachtové".
na astrofóru jsem rok a něco...
...je tu přes 2000 členů
...aktivních, který se znají, je tu mnohem míň...
a za ten rok a něco 2 úmrtí
3 úmrtí: Vašek, Miroslav Řepka (bushnel, červen 2006) a Tomek. Tragické je, že se jedná o mladé lidi do 30 let.
V. K.
P. S.: já vím ještě o Evě Trachtové (*30. 6. 1979, +29. 5. 2003), studentce postgraduálního studia astronomie a astrofyziky, původem z Vlašimi. Stručné informace na http://www.asu.cas.cz/~pkotrc/EVAT.html . Hvězdárna ve Vlašimi dokonce každý rok pořádá "Memoriál Evy Trachtové".
-
milan1960
Na forum chodim kvuli radosti kterou nam astronomie prinasi. O to bolestnejsi pak je, kdyz nam podobna udalost pripomene jak kruty zivot muze byt. Je strasne a nespravedlive kdyz odchazeji skveli mladi lide.
I kdyz jsem Tomka osobne nikdy nepotkal, citim velky zarmutek a litost :'(
I kdyz jsem Tomka osobne nikdy nepotkal, citim velky zarmutek a litost :'(
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Když člověk náhle zemře, má to jednu výhodu: napíše se o něm v krátké době velmi mnoho chvály a ocenění.
V. K.
V. K.
nuny napsal: S Tomkem jsem se nikdy nesetkal, ale fascinovali mě jeho obrázky které kreslil.. Budou tu chybět..
Tomášovy astrodeníky byly pro mě vzorem, díky němu jsem si taky založil vlastní pozorovací záznamy.
Obdivoval jsem jeho píli, se kterou deníky dělal. Od roku 2000, kdy se psaním deníků začal, tak do dneška napsal 7 dílů
Pěkně se s nima páral a piplal, měl je moc pěkně udělané!
Zaznamenával všechny svoje pozorování, i ty, které nestály za nic, co se týká pozorovacích podmínek.
Já bohužel takový nejsem. Občas pozoruju "rekreačně" bez toho, abych něco zapisoval.
Tome, budeš nám moc chybět a Tvoje pozorování taky :'(
Pro upomínku uvádím pár ukázek....
http://www.astrodenik.wz.cz
Tomášovy astrodeníky byly pro mě vzorem, díky němu jsem si taky založil vlastní pozorovací záznamy.
Obdivoval jsem jeho píli, se kterou deníky dělal. Od roku 2000, kdy se psaním deníků začal, tak do dneška napsal 7 dílů
Zaznamenával všechny svoje pozorování, i ty, které nestály za nic, co se týká pozorovacích podmínek.
Já bohužel takový nejsem. Občas pozoruju "rekreačně" bez toho, abych něco zapisoval.
Pro upomínku uvádím pár ukázek....
http://www.astrodenik.wz.cz
Kometa C/2024 Y1
Tomkovy zaznamy pozorovani jsou mi vzorem a inspiraci, abych nelenil a sve pozorovani si take zapisoval...

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Pekna praca..je vidiet ze tomu obetoval vela casu..a ze ho to bavilo..ma moj obdiv..
- JHA - Durko
Vsimol som si to az teraz, je to velmi smutne! :'(
Treba si naozaj vazit zivot a robit to, co ho naozaj bavi, lebo clovek naozaj nevie, do kedy tu bude...
Je to velka nespravodlivost!
Treba si naozaj vazit zivot a robit to, co ho naozaj bavi, lebo clovek naozaj nevie, do kedy tu bude...
Je to velka nespravodlivost!
Dozvěděl jsem se tu špatnou zprávu dnes.
Tomka jsem s mými kolegy z Veselí poznal na expedici Manavgat za zatměním Slunce. Málem tu cestu kvůli zdravotní indispozici odřekl. Jsem rád, že s námi jel.
Úpřímnou soustrast pozůstalým...
Václav Ochotný
Tomka jsem s mými kolegy z Veselí poznal na expedici Manavgat za zatměním Slunce. Málem tu cestu kvůli zdravotní indispozici odřekl. Jsem rád, že s námi jel.
Úpřímnou soustrast pozůstalým...
Václav Ochotný
Cassi napsal: Tomášovy astrodeníky byly pro mě vzorem, díky němu jsem si taky založil vlastní pozorovací záznamy.
Zkus napsat o Tomkovi článek pro IAN, Petr Kubala prohlásil, že ho na IAN dá, když ho dostane.
V. K.
Zkus napsat o Tomkovi článek pro IAN, Petr Kubala prohlásil, že ho na IAN dá, když ho dostane.
V. K.
-
PetrKubala
VK napsal:
V. K.
Ano vydám, ale musí to někdo napsat, já ho neznal, takže to udělat nemohu...můj email: kubala@ian.cz
V. K.
Ano vydám, ale musí to někdo napsat, já ho neznal, takže to udělat nemohu...můj email: kubala@ian.cz
jezisimarja... ja znal tomka jen proto, ze se jmenuje jako jinej astronom tomas havlik a ze nam poslal fotky do souteze. tohle je jak nocni mura. ach jo... tak tam nahore dodelej cos dole zacal chlape...
<i'm echoix>
-
LbA
VK napsal: Když člověk náhle zemře, má to jednu výhodu: napíše se o něm v krátké době velmi mnoho chvály a ocenění.
V. K.to máš trochu aj pravdu ale myslím si že tu to trochu nepatrí.Sám vieš aký bol Tomek človek.Som ho poznal len chvíľu.A žiaľ len cez icq a mail.Bol to fakt veľmi nádejný človek pre astronomiu.A o to viac to bolí.Verím že nikto tu nepísal tie klasické frázy v štýle o mŕtvych len dobre.Tomek keby žil ďalej o nom by sme veľa počuli....Mal rád astronomiu...A už to tu radšej nerozoberajme.Život ide ďalej.Tomek ked toto tu čítaš vedz že sú tu ľudia pre ktorých už si vzor (a to aj keby si nás neopustil)...Prajem ti tam hore vždy jasné nebo
V. K.to máš trochu aj pravdu ale myslím si že tu to trochu nepatrí.Sám vieš aký bol Tomek človek.Som ho poznal len chvíľu.A žiaľ len cez icq a mail.Bol to fakt veľmi nádejný človek pre astronomiu.A o to viac to bolí.Verím že nikto tu nepísal tie klasické frázy v štýle o mŕtvych len dobre.Tomek keby žil ďalej o nom by sme veľa počuli....Mal rád astronomiu...A už to tu radšej nerozoberajme.Život ide ďalej.Tomek ked toto tu čítaš vedz že sú tu ľudia pre ktorých už si vzor (a to aj keby si nás neopustil)...Prajem ti tam hore vždy jasné nebo