Ahoj Roberte, díky za komentář. Ta RASA s F/2 tu expozici oproti jiným dalekohledům slušně násobí , takže i z města si s tím mohu dělat, co mě napadne. Nikdy to sice nebude jako z hor, ale zase se dá využít každá chvilka trochu slušného počasí, když máš všechno při ruce.
Ať se Ti daří !
Milan
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
ComAb34x240ipps 800.jpg (703.7 KiB) Zobrazeno 568 x
od podzimu a dalo mi to dost práce vše si vybavit ale bylo jasno tak jsem vzal Opí hlavu komorou 135/550 a C450Da Měsíc byl před 1.čtvrtí dalo mi to jen 34x240s ,800ISO jelikož NB s PHD2 se mi zavřel nebyl nařízen na dlouhou dobu.Úprava v IP a Z16,hvězdy zmenšené. Už se mi vše zase vybavilo .Ze 4.2.25 foto.
Během minulého roku jsem nasbíral asi 40 hodin expozic Opičáka a konečně došlo na zpracování. Z expozic bylo nakonec použitelných asi 80%, zbytek šel do koše hlavně kvůli mrakům. Na klik odkaz na astrofotky:
je to výborná fotka. Zpracování super, pěkné barvy, nepřeostřené detaily nebo hvězdy a šumu tak akorát bez artefaktů. Dobrá práce.
Ta hromada nasnímaného času se určitě vyplatila.
David
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
Ahoj Davide,
díky za komentář. S kvalitními daty by to mělo jít lehce, ale úplně tomu tak není. Popravdě jsem se při zpracování docela vyblbnul, abych si ty data přílišnou snahou moc nezkazil Za mě je určitě lepší, když je výsledek příjemný na pohled jako celek, než se snažit vydolovat maximum. Tak snad se mi to tady podařilo.