Ach ta, gramatika !
Ach ta, gramatika !
Já bych byl ochotný na sebe tu úlohu vzít. Můj čas je ale omezený, takže by to rozhodně nebylo po každém příspěvku. Spíš na vyžádání konkrétního, "zapeklitého" případu.
V. K.
V. K.
Ach ta, gramatika !
VK napsal: Existuje kniha Skalička, Vladimír: Typ češtiny, Čsl. spisovatel, Praha 1953. Slovem typ se má na mysli typologie. Tato kniha, ačkoli má jen 100 stran formátu A5, a koupil jsem ji v antikvariátu za 13 Kč,
V. K.
A je problém ji protáhnout skenerem a OCR a dát ji na web ? Nepředpokládám, že ji ještě mají v knihkupectví a po 53 letech snad nejsou ani problémy s autorskými právy. ( nebo autorskýma právama )
V. K.
A je problém ji protáhnout skenerem a OCR a dát ji na web ? Nepředpokládám, že ji ještě mají v knihkupectví a po 53 letech snad nejsou ani problémy s autorskými právy. ( nebo autorskýma právama )
Ach ta, gramatika !
Já jsem ji teď půjčil známému, který se začíná učit čínsky. Ale až ji dotanu zpátky, nebude to marné 
V. K.

V. K.
Ach ta, gramatika !
no ja se taky musim omluvit..cestina byla vzdycky moje slaba stranka ,a uz ted vim ,ze do budoucna s tim budu muset neco udelat pac se uz dostavam do situaci kdy FAKT nevim ::) , no a k te terminologyi (nebo terminologiy?:D ) na zaaatku to byl vazne zmatek a moc pojmu,nez sem to nastudoval tak se tu mozna obevilo neco jako dubsonova montaz,, nebo ta newton roura na trojnozce ;D nu coz, budu se muset polepsit ale jinak super forum.. co bych si bez nej pocal.. 

newton bresser 150/1200 eq mon2,triedr 7x50
Ach ta, gramatika !
Ahoj žádné vhodné téma jsem nenašel a tak to dám sem.
Mám jeden dotaz, při psaní příspěvku jsem udělal chybu chtěl bych ji opravit ale po přihlášení se mi u mého příspěvku neukazuje možnost UPRAVIT tak jako tomu bylo dříve. kde je chyba , jak se může upravit chybný text. Předem díky za odpověď Bíba 75
Mám jeden dotaz, při psaní příspěvku jsem udělal chybu chtěl bych ji opravit ale po přihlášení se mi u mého příspěvku neukazuje možnost UPRAVIT tak jako tomu bylo dříve. kde je chyba , jak se může upravit chybný text. Předem díky za odpověď Bíba 75
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 071 ,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
- Honza Ebr (honza42)
Ach ta, gramatika !
Shodam nastavil omezení doby, po které je ještě možné upravit vlastní příspěvek, je to myslím jeden den. Někdy se ale stává, že "upravit" zmizí hned po zadání příspěvku.
Jediným mě známým řešením je požádat moderátora v příslušné sekci o úpravu.
Jediným mě známým řešením je požádat moderátora v příslušné sekci o úpravu.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Ach ta, gramatika !
Mám takový zajímavý dotaz:
Před lety jsem narazil na článek, který se týkal psaného projevu (gramatiky) a IQ. Prý to má mít souvislost a dokonce prý lze podle speciálně připravených testů takto IQ přibližně změřit...
Bohužel jsem ten link ztratil a nemůžu jej najít.
Co si o tom myslíte, je to nesmysl nebo by na tom mohlo něco být?
Před lety jsem narazil na článek, který se týkal psaného projevu (gramatiky) a IQ. Prý to má mít souvislost a dokonce prý lze podle speciálně připravených testů takto IQ přibližně změřit...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Ach ta, gramatika !
Shodam nastavil omezení doby, po které je ještě možné upravit vlastní příspěvek, je to myslím jeden den. Někdy se ale stává, že "upravit" zmizí hned po zadání příspěvku.
Jediným mě známým řešením je požádat moderátora v příslušné sekci o úpravu.Když si sedám k různým počítačům, pak mi zmizí volba upravit hned. Tzn. stačí se ale na daném PC odhlásit a přihlásit a položka upravit tam je. Když nemigruji, vidím upravit tak dlouho, dokud nevlezu na AF jinde.
Jediným mě známým řešením je požádat moderátora v příslušné sekci o úpravu.Když si sedám k různým počítačům, pak mi zmizí volba upravit hned. Tzn. stačí se ale na daném PC odhlásit a přihlásit a položka upravit tam je. Když nemigruji, vidím upravit tak dlouho, dokud nevlezu na AF jinde.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Ach ta, gramatika !
Ano, a my moderátoři na to máme nahoře v menu ještě jednu položku - Sessionupdate (nebo ji tam snad mají i normální uživatelé ? Mrkněte tam, když vám to nejde editovat).
Mám to každou chvíli, přihlásím se v práci, přejedu domů, a pochopitelně nesedí IP a tak je potřeba to znova přihlásit.
Mám to každou chvíli, přihlásím se v práci, přejedu domů, a pochopitelně nesedí IP a tak je potřeba to znova přihlásit.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Ach ta, gramatika !
Ahoj,
připojuji se k tobě, potřebuji ukončit své téma v rubrice koupím, ale už to nejde, aspoň tedy nevidím žádné tlačítko, které by mi dovolilo můj inzerát upravit >:(. Na druhou stranu moderátoři nás několikrát žádali, abychom své staré neaktuální témata označili, např. "ukončeno", "zrušeno" a pod. Takže kde je zakopaný pes, je chyba v aplikaci nebo je to rukama ? :-[
Cizek
připojuji se k tobě, potřebuji ukončit své téma v rubrice koupím, ale už to nejde, aspoň tedy nevidím žádné tlačítko, které by mi dovolilo můj inzerát upravit >:(. Na druhou stranu moderátoři nás několikrát žádali, abychom své staré neaktuální témata označili, např. "ukončeno", "zrušeno" a pod. Takže kde je zakopaný pes, je chyba v aplikaci nebo je to rukama ? :-[
Cizek
Cizek
- Honza Ebr (honza42)
Ach ta, gramatika !
cizek: tenhle dotaz se objevuje asi po desáté, ale uznávám, že je to především moje chyba, měl jsem to dávno napsat do pravidel v bazaru: po nějaké době už není možné upravovat příspěvky na celém AF - což se shodamovi zdálo účelné, bohužel to nelze vypnotu selektivně pro bazar (kde bychom to naopak chtěli).
Doporučené řešení je napsat moderátorovi, ať to udělá. Já občas projdu bazar a kde to vyapdá jasně, tam to udělám "iniciativně", ale takhle je to lepší.
EDIT: tak mě to dokopalo k tomu, abych vyzkoumal, jak se dělá téma, které zůstane hezky na začátku, v čemž jsem uspěl, takže teď je tato rada v bazaru vidigtelně umístěna. Obchodujícím se omlouváme za lehkou neohrabanost řešení.
Doporučené řešení je napsat moderátorovi, ať to udělá. Já občas projdu bazar a kde to vyapdá jasně, tam to udělám "iniciativně", ale takhle je to lepší.
EDIT: tak mě to dokopalo k tomu, abych vyzkoumal, jak se dělá téma, které zůstane hezky na začátku, v čemž jsem uspěl, takže teď je tato rada v bazaru vidigtelně umístěna. Obchodujícím se omlouváme za lehkou neohrabanost řešení.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Ach ta, gramatika !
To řeším tak, že přidám další příspěvek že ukončeno/prodáno a moderátor to upraví a zamkne..
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Ach ta, gramatika !
Doporučené řešení je napsat moderátorovi, ať to udělá.Já jsem to takto udělal již v únoru po ukončení prodeje "Přijímač NASA HF-4ES" a nic se nestalo, ani po urgenci .... Dnes je to již na 8. straně a od té doby narostl počet zhlédnutí o cca 300.
- Honza Ebr (honza42)
Ach ta, gramatika !
Já jsem to takto udělal již v únoru po ukončení prodeje "Přijímač NASA HF-4ES" a nic se nestalo, ani po urgenci .... Dnes je to již na 8. straně a od té doby narostl počet zhlédnutí o cca 300.
Chybka se musela vloudit, omlouvám se. Napraveno.
Ach ta, gramatika !
Mám takový zajímavý dotaz:
Není to nesmysl.
Není to nesmysl.