Venuša

Pozorování Slunce, Měsíce, planet, planetek, komet, meteorických rojů, atd.
MP

Venuša

Příspěvek od MP »

Take se pridam i s obrazky ;)
Je to o pozorovani - stravil jsem vecer na louce s triedrem a ty fotky vznikly jen tak pro ilustraci ( EOS 20D se Sonnarem 300/4 vidi zhruba totez, co moje oko s triedrem ). Pozorovaci podminky nic moc, ale pohled byl obcas zajimavy. Napr tri planety s letadlem :

Saturn se trochu ztraci v oparu nad obzorem, ale je tam.
A jeste tri planety s mrakem :

e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
JZ

Venuša

Příspěvek od JZ »

Taky přidávám foto z 25.6.05.

Bylo to foceno poměrně rychle před přicházející oblačností a tak mi Saturn trochu utekl.
voko

Venuša

Příspěvek od voko »

Před chvílí jsem se vrátil z garáže (na její střeše někdy pozoruji triedrem - je asi 2 km za městem) a Venuši s Merkurem jsem viděl hezky, i když byly těsně nad obzorovými mraky (které ne a ne odejít) a i kolem nich se mraky dost proháněly. Proto jsem už Saturna neuviděl.
A těším se na zítřek, pokud bude hezky - jednak se na ně zkusím podívat už ve dne a hlavně - ty 4' bude přeci jen lepší podívaná.
e-mail: vokope(at)cmail.cz
MaG
Kontaktovat uživatele:

Venuša

Příspěvek od MaG »

Seskupení je báječné. Ve dne i po západu Slunce. Nemohu dočkat pondělního odpoledne a doufám, že bude hezky :-)

Zatím jsem upravil o stranu dříve vložené fotky a přidal dvě nové - zde je ukázka "jak jsem se zas nudil", viď Psione? :-)

Hodně krásně modré oblohy vám přeju a mizím do postele.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
MP

Venuša

Příspěvek od MP »

Hm, zavidim, ja takove stesti nemel - jediny mrak ode mne k zapadnimu obzoru a kolem jasno a ten mrak se zastavil a nehybal. Takhle vypadal zapad Slunce :

Pockal jsem, az Venuse doleze do te skviry u obzoru, ale vypadala asi jako to Slunce ( ruda a rozmazana ) a po Merkuru ani pamatky. Aspon jsem potrenoval s kombinaci Newton + EOS 20D na pozemnich objektech. Ale to dam nekam jinam - na toto forum se to prilis nehodi :)
Tomkk

Venuša

Příspěvek od Tomkk »

MP napsal: Hm, zavidim, ja takove stesti nemel - jediny mrak ode mne k zapadnimu obzoru a kolem jasno a ten mrak se zastavil a nehybal. ...

To máš ještě dobrý. U nás v neděli večer bylo toto:

Omlouvám se, je to mimo téma. Pokud to moc vadí, tak to smažte.
MP

Venuša

Příspěvek od MP »

Tomkk napsal:
To máš ještě dobrý. U nás v neděli večer bylo toto:
Omlouvám se, je to mimo téma. Pokud to moc vadí, tak to smažte.
Ale to vubec neni mimo tema - take pokus o pozorovani Venuse. A ten blesk byl ve Slunecni soustave, takze je to i ve spravne kapitole. Aspon jsi vyfotil neco zajimaveho. Ja jsem zatim ty "pozemni" fotky dal sem :
http://fjfi.cce.cz/photo/foto.html
Tak se muzete podivat, k cemu se take muze hodit Newton :)
QQ

Venuša

Příspěvek od QQ »

MP napsal: Hm, zavidim, ja takove stesti nemel - jediny mrak ode mne k zapadnimu obzoru a kolem jasno a ten mrak se zastavil a nehybal. Takhle vypadal zapad Slunce
To je nahodou moc efektni zapad Slunce. Vypada to jako by u obzoru explodovala jaderna puma :)

A ty snimky na tve fotostrance jsou taky dost inspirativni
MaG
Kontaktovat uživatele:

Venuša

Příspěvek od MaG »

Přátelé užil jsem si to. Mám tolik zážitků, že nevím, jaký dřív bych řekl. přikládám tedy aspoň jeden kýč, aby bylo zatím na co koukat a du si nechat něco o tom zdát.

Jedná se o téměř 100% výřez z fotografie Oly C760. Planety mázlé pohybem po obloze. Takových kýčů mám na disku spousty, protože jsem si spočítal, že by někde nedaleko Jablonce mělo tohle jít vidět a ono to šlo vidět zrovna tam, kde sem nakonec byl.. (pro místní mezi Kopaninou a Rychnovem u JBC).
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Tomkk

Venuša

Příspěvek od Tomkk »

MaG napsal: Přátelé užil jsem si to. Mám tolik zážitků, že nevím, jaký dřív bych řekl. přikládám tedy aspoň jeden kýč, aby bylo zatím na co koukat a du si nechat něco o tom zdát.
...
Pěkný.. :). Jsem zvědav, co tam ještě máš.
U nás to jen tak posvítalo mezi mraky :(.

A.K.

Venuša

Příspěvek od A.K. »

Včerejší podvečer byl pro mě dokonale fotogenický. Bohužel v neprospěch Venuše. Západní obzor byl zatažený, takže stačilo počkat na díru v mracích.

21:15

Jediný snímek Venuše, který se mi poté podařilo zachytit:

21:46, z ruky, 1/8s, 114mm + plný digi-zoom

Upraveno v PS, aby se snímek podobal zkutečnému pohledu. Venuše, ve středu snímku, jako tečka mezi mraky při maximálním zoomu.

Pak již oblačnost zcela znemožnila pozorovat Venuši. I když paradoxně mraky, co překazily pozorovat Venuši, umožnily vznik jiných snímků: ;)

----------
14:13 - Na web jsem dal několik snímků ze včerejšího "nepovedeného" pozorování Venuše.
http://astro.wz.cz/astro/autor/venuse_27-VI-05.html
Aleš Knobloch -- Astronomické informace -- AstroVIEW (web ve vývoji)
MP

Venuša

Příspěvek od MP »

Zase jsem dopadl podobne. Nad hlavou jasno a SZ obzor vypadal takhle :

Nejprve ( za svetla ) byla chvilemi mezi mraky videt Venuse s Merkurem, pozdeji i ta zmizela v souvislem pasu mraku. To uz je zakon schvalnosti ...
Tomkk

Venuša

Příspěvek od Tomkk »

Takže jsme na tom byli většinou podobně :-/.
Takhle vypadala Venuše, když jsem si chystal nádobíčko:

Nikon 5400, 4xzoom, ISO100/2S, výřez
Za chvilku takle udělátkem z triedru:

Nikon 5400, 4xzoom+udělátko z triedru, ISO100/2S
A pak už nic... :(
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Venuša

Příspěvek od MMys »

Tak mi to vyšlo i včera večer, při nejtěsnějším přiblížení:

a jeden off topic - Bílá věž v HK, a silueta hor za ní...

více je opět u mne na WEBu:
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz/Merkur ... Saturn.htm
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
MaG
Kontaktovat uživatele:

Venuša

Příspěvek od MaG »

No, Martine, dokud si tam nezabral i krajinu, byla to spíš nuda :o)

Ty snímky s budovami dole jsou bez komentáře. Takovou optiku jsem potřeboval na ten Ještěd.

Nicméně dnes jsem upgradoval - jeli jsme s kamarádem co měl nový Fuji S5500 a ten má jednak 64 ISO a jednak líp ostří ve tmě.

Tady je narychlo jeden záběr pro srovnání se včerejším. Teď ještě dám na web včerejší fota a tak si je budete moci skouknout na mém webu..

----
Už je na webu 27. červen, zítra snad bude přidán 28. červen Je to nějaké nabité.
Odpovědět