ze by ji u nas zatim nikdo nefotil? zakladam tedy nove vlakno...
zde muj pokus, jedna se o 6x2min slozeno separatne na hvezdy a separatne na kometu a nejak slozeno pres sebe. Vice info na afotkach... dokonce jsem kvuli tomu udelal i 3x dark frame
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
iovanmsk:
jé, dík,
ještě moc zpracování neumím, pokusím se vyhledat někde návody na to. Zatím jsem se soustředil na focení, dokud jsou takové noci jako teď. Napadá mne, že se mi na vyfocených snímcích asi skrývají poklady, o kterých ještě nevím. Třeba UFO
Quod est inferius, est sicut quod est superius et quod est superius, est sicut quod est inferius.
Peter Pír nafotil zopár obrázkov kométy. S jeho dovolením zverejňujem. Nie je to fotené špeciálnym astrografom ani CCD kamerou. Fotoaparát Canon 450D a SW Newton 250 f/5.
Skvělé. Nádherně se vyvíjí ta kometka. Nakonec snad nebude skepse na místě a mohlo by být docela divadlo, když je vidět, co se děje 2 AU daleko.
Na snímku od Ligustriho je zelená koma min. 4,2' velká, pokud má pole na výšku 1500px/90'. Jasnost komety je podle posledních odhadů mj. od Kuby Černého 10,7 mag.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Veru pekná. Škoda, že tu dole je zase zatiahnuté. Na sobotu ráno hlásia predbežne krátke vyčasenie. Tak možno dáme s Ivanom alebo Petrom nejakú snímku.
S tým počasím to je problém, posledné dve noci som strávil na kopci s technikou , včera sa zamračilo po východe kométy, našťastie dnes naopak- východný obzor čistý http://astrofotky.cz/gallery.php?show=M ... 346160.jpg