Těším se s Vámi všemi na příští starparty
Šumava Star Party 2012
Šumava Star Party 2012
Taky bych chtěl poděkovat všem účastníků, že jste mě vzali do party, a že jsem se mohl zůčastnit alespoň poslední večer. Sice to tak z kraje nevypadalo, ale kolem jedné v noci se obloha umoudřila a byla parádní podívaná.
GSO Dobson 680 200/1200 DeLuxe, 1:10 Crayford
Okuláry: 2" GSO SV 30mm 70°, 1,25" Super Plössl 9mm
TeleVue 2" Powermate 2x
Okuláry: 2" GSO SV 30mm 70°, 1,25" Super Plössl 9mm
TeleVue 2" Powermate 2x
Šumava Star Party 2012
Ahoj, nahrál jsem na Picasu pár fotek z akce, doufám, že to nevadí takhle veřejně.
Celestron NexStar Evolution 8, Celestron C6 SCT, Sky-Watcher HelioStar 76Hα, DayStar Solar Scout SS60-ds, Sky-Watcher AZ-GTiX, ZWO Seestar S50 a nějaké to další harampádí.
Šumava Star Party 2012
Ahoj, nahrál jsem na Picasu pár fotek z akce, doufám, že to nevadí takhle veřejně.Naopak 
Nemate jeste nekdo nejake fotky ze Sumavy?
Nemate jeste nekdo nejake fotky ze Sumavy?
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Šumava Star Party 2012
Ahoj, nebude náká letní šumava? rád bych se přiučil a hlavně vypadnul z města, někam kde je tma 
SW 250/1200, Celestron 6 SE, C11, EQ6
Šumava Star Party 2012
Vzhledem k prazdninam, dovolenym a hlavni sezone kdy je prakticky nemozne zarezervovat chatu, letni Sumava star party (ta klasicka) nebude. A vzhledem k dosti omezenemu zajmu o posledni akci (a z toho vyplyvajicim vysokym nakladum na pobyt) buhvi, jestli vubec jeste nekdy nejaka bude.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Šumava Star Party 2012
Podle informací z Litic má Vojta Kohout letos úplně jiné starosti a tak starparty nebude.
Celestron NexStar Evolution 8, Celestron C6 SCT, Sky-Watcher HelioStar 76Hα, DayStar Solar Scout SS60-ds, Sky-Watcher AZ-GTiX, ZWO Seestar S50 a nějaké to další harampádí.
Šumava Star Party 2012
A co naplánovat manší akci, pronajmout si jen pár pokoji na cca prodloužený víkend a vyrazit? Znám jednoho klučinu co má penzion a prej knemu jezdí nadšenci na hvězdy.
Šumava Star Party 2012
A co naplánovat manší akci, pronajmout si jen pár pokoji na cca prodloužený víkend a vyrazit? Znám jednoho klučinu co má penzion a prej knemu jezdí nadšenci na hvězdy.Rozhodně bych nebyl proti, ale jak by to bylo s tmou? A pozorovacím místem? Na Šumavě je tmavá obloha, ale pokazí ji kdejaká nevhodně osvětlená vesnička. Mám to trochu z ruky a jestli mám vážit takovou cestu, musí to být perfektní
.
Šumava Star Party 2012
Jo to veřim, já taky nejsem ze šumavy, každopádne je to asi nejtmavší místo v čr. Počasi neporučíme, co se me týka stačí se domluvit a jedu 
- Honza Ebr (honza42)
Šumava Star Party 2012
Ty vesnice nahoře jsou orpavdu dost malý, takže jediný na čem záleží je přímý světlo - pokud člověku svítí lampa do oka, tak mu nepomůže sebelepší lokalita. Naopak pokud ne, tak i na kraji vesničky je výborná tma.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S