FREEX: vlákno pro stálé otázky kolegy Freex
EQ-5 nemá motorky - pokud budeš chtít úplnou montáž s motorky a asi i s GoTo, tak máš na výběr:
HEQ5 SynScan, EQ-6 Skyscan, CG-5 Advanced
existuje aj EQ5 s motorcekmi, EQ5 SynScan s GoTo systemom.
HEQ5 SynScan, EQ-6 Skyscan, CG-5 Advanced
existuje aj EQ5 s motorcekmi, EQ5 SynScan s GoTo systemom.
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Jo, ale 250-ku bych na to neposadil ani ve snu. A ani ED100 s pointérem. ED80-ku tak maximálně.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Tak čo teda kúpiť ? Lebo si kúpim suzuki 250tku 
Sky Watcher Newton 8" ,refraktor 50 f/3 (vlastná výroba), trieder MLC 8x40
Nejlepší bude, pokud si tu budeš sám klást otázky a hned na ně odpovídat. A nemusíš to ani psát na AF.
-------------
měl bych jeden návrh pro moderátory tohoto vlákna : zruště toto panoptikum AF !!!!!
-------------
měl bych jeden návrh pro moderátory tohoto vlákna : zruště toto panoptikum AF !!!!!
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Tak ale nechcem si kúpiť niečo, s čím by som potom nebol spokojný....
PS: Motorku si kúpim tak či tak ale neviem na čo si mám šetriť...
PS: Motorku si kúpim tak či tak ale neviem na čo si mám šetriť...
Sky Watcher Newton 8" ,refraktor 50 f/3 (vlastná výroba), trieder MLC 8x40
Nejlepší bude, pokud si tu budeš sám klást otázky a hned na ně odpovídat. A nemusíš to ani psát na AF.
-------------
měl bych jeden návrhpromoderátory tohoto vlákna: zruště toto panoptikumAF!!!!!
Vím, že tohle téma je takové ... nijaké. Podle mne je lepší mít jedno takové téma, než řešit stejné otázky v desítkách sekcí a témat ... Freex by tohle totiž mohl řešit v sekci Dalekohledy, Astrofotografie, ... a nikam bychom se nedopracovali. Takhle si ještě (aspoň trochu) udržujeme úroveň, tedy aspoň podle mne ...
Samozřejmě by bylo lepší, kdyby to bylo úplně jinak ...
-------------
měl bych jeden návrhpromoderátory tohoto vlákna: zruště toto panoptikumAF!!!!!
Vím, že tohle téma je takové ... nijaké. Podle mne je lepší mít jedno takové téma, než řešit stejné otázky v desítkách sekcí a témat ... Freex by tohle totiž mohl řešit v sekci Dalekohledy, Astrofotografie, ... a nikam bychom se nedopracovali. Takhle si ještě (aspoň trochu) udržujeme úroveň, tedy aspoň podle mne ...
Samozřejmě by bylo lepší, kdyby to bylo úplně jinak ...
SW 200/1200 mm, SW 130/650 mm, SW 80/400 mm, 15x70, 10x50.
Tak ale malo by sa zamyslieť aj nad tým, či ho je naozaj treba v tomto podporovať. Všetky otázky tu položené sa nachádzajú v inej téme/na inej stránke, stačil by google. Nehovoriac o tom, že mu to dá omnoho viac, keď si dá s tým námahu a sám si to nájde. Nech sa kľudne pýta, ale nie na takéto triviálne veci, ako napr. výber foto príslušenstva za tisícky € keď mal problém s kúpou 10" dobsona...
„Nejnepochopitelnější na vesmíru je to, že se dá pochopit.“
Albert Einstein
Albert Einstein
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Jednoznačně smazat a nepodporovat podobné jednání. I za cenu, že tím přijdeme o jednoho aktivního člena. Jestliže si někdo neuvědomuje, že k poznatkům se dochází i jinak než ptaním se každý den na úplné pitomosti, potom je na čase jeho působení na tomto fóru spíše utlumit, než podporovat frašku a úmyslné vysmívání se někomu, kdo si dosud neuvědomil, že o nic jiného tu nejde.
Smazat a neporušovat pravidla.
A Freex nechť si laskavě uvědomí, že není první ani poslední, kdo se nakonec naučil si více věcí nejdřív přečíst a pořádně promyslet, než něco napsal. Někteří to nevydrželi a odmlčeli se. Není to věc, kterou bych schvaloval, ale v takovýchto opodstatněných případech jsem pro to podobného člena fóra vychovat i tvrdšími prostředky.
Smazat a neporušovat pravidla.
A Freex nechť si laskavě uvědomí, že není první ani poslední, kdo se nakonec naučil si více věcí nejdřív přečíst a pořádně promyslet, než něco napsal. Někteří to nevydrželi a odmlčeli se. Není to věc, kterou bych schvaloval, ale v takovýchto opodstatněných případech jsem pro to podobného člena fóra vychovat i tvrdšími prostředky.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Někteří to nevydrželi a odmlčeli se.
Já na AF prudim docela často, ale né tady v tom vlákně. Jinak nic proti debatě, ale tohle mně příde jako vynucené, nebo tak podobně :-/
Já na AF prudim docela často, ale né tady v tom vlákně. Jinak nic proti debatě, ale tohle mně příde jako vynucené, nebo tak podobně :-/
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
Jestli jsem někoho naštval založením toho to tématu tak se omlouvám, jestli to bere Freex jako výsměch tak se mu také omlouvám a smažte to.
Až se bude Freex ptát v dalších 20 vláknech tak si nestěžujte, přece jen je to kluk co má 14. roků a možná je jiný než ostatní, já sám si taky připadám jiný než svět kolem mě.
Až se bude Freex ptát v dalších 20 vláknech tak si nestěžujte, přece jen je to kluk co má 14. roků a možná je jiný než ostatní, já sám si taky připadám jiný než svět kolem mě.
Dobson SW 250/1200, N 150/750, ED80/600 na AZ-4, TELE VUE Paracorr, Panoptic 24mm 68°, Nagler 13,9,7,5, 3.5mm 82°, SW Planetary 8,7,6,5,4mm UWA-58°, 2"SW/SWA 38mm 70°, Celestron 15x70, UHC Lumicon, UHC-S BDP, CLS Astronomik, 2x Polarizační BDP
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Lukemon: zvláštní než spousta lidí kolem nás jsme prakticky všichni. Myslím, že to nás neopravňuje pít někomu krev, kazit někomu dobrou pohodu, nutkat někoho urážet někoho jiného, dělat ze sebe blbce, kazit někomu den a povedený web. Asi by se dalo pokračovat, ale když s tím moderátoři pohnou, tak tu 10 jiných témat zaplevelených nebude. Stačí mazat dotazy, zda si mám koupit 300 mm dalekohled, který vzápětí vlastně nechci a chci vlastně motorku a podobně. A to jsou ty nejinteligentnější věci, co jsem tu za poslední dva dny četl. Tohle tu přece číst nemusíme a máme právo to řešit / čistit. Pohybujeme se sice na hraně, ale nakonec se to zase zvrhne v to, že buď se vy, co to tu chcete rozhodnete si tu fórum moderovat za nás, nebo uznáte, že co je moc to je moc a my nebudem muset definitivně řešit, zda z fóra odejít. My jsme možná zkušenější, takže se raději snažíme udržet fórum při životě v nějakém rozumném stavu, než abychom fórum, které nám v nějakém smyslu vyhovuje opouštěli a přenechávali jiným jen proto, že se neshodnem na přístupu k tomu či onomu uživateli. Pokud se moderátoři většinově shodují, že se tento konkrétní člověk musí už konečně zlepšit a že není možné to řešit tímto tématem, není možné jim podsouvat, že toto téma tu má zůstat a že chování lidí jako je freex a (doplňte několik dalších) je v pořádku.
Mmochodem nevím, čím si to zasloužíme, ale poslední dobou se právě zde nějak kumulují mladí lidé ze Slovenska, kteří ač celkem staří (14 let není mladý), píšou sem neuvěřitelné věci. Já učím mladší i stejně staré a mezi 100 lidmi se najde maximálně jeden podobný. Ostatní jsou rozumní a i když připustím, že si také jsou líní si věci nejdřív vyhledávat, nikdy by nepokládali opakovaně podobné "inteligentní" otázky.
Když toto chování vadí už i učiteli, který toto musí řešit vlastně mnohokrát za den a měl by být vlastně nejvíc odolný, tak se to prostě musí řešit. Ve škole je tomu zrovna tak. Taky se nemůže nechat projít vše. Máme tam na to páky a myslím, že zde zrovna tak.
Mmochodem nevím, čím si to zasloužíme, ale poslední dobou se právě zde nějak kumulují mladí lidé ze Slovenska, kteří ač celkem staří (14 let není mladý), píšou sem neuvěřitelné věci. Já učím mladší i stejně staré a mezi 100 lidmi se najde maximálně jeden podobný. Ostatní jsou rozumní a i když připustím, že si také jsou líní si věci nejdřív vyhledávat, nikdy by nepokládali opakovaně podobné "inteligentní" otázky.
Když toto chování vadí už i učiteli, který toto musí řešit vlastně mnohokrát za den a měl by být vlastně nejvíc odolný, tak se to prostě musí řešit. Ve škole je tomu zrovna tak. Taky se nemůže nechat projít vše. Máme tam na to páky a myslím, že zde zrovna tak.
Martin Gembec, Astronomické události
Zatím co vědecké omyly se uchovávají v pamětech omylů, tak laické otázky se uschovávají ve vlákně na astro-foru a ta pověstná nit se již trochu zašmodrchala... Trochu k zamyšlení ne...
Habl
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Já to pojmu humorně - vyhlásil bych referendum, zda to vlákno zrušit či ne ;D
Za svoji osobu bych se přimlouval ho ponechat a zabránit tak "zaplevelení" spousty vláken uživatelem Freex - pokud někomu vadí to číst - není nic snažšího to přeskočit ne? Má to jasně nadepsáno vláknem.....mne to tedy neuráží a klidně si to přečtu. Úlet s motorkou je sice nasnadě, ale na jiných forech se také člověk dozví spousty nesouvisejících věcí - např. foto-fora...přeci je to tady diskuzní forum, tak proč tak příkře? vždyť o nejde o nic dramatického
Námi milovaný uživatel Stana také občas píše totální a nesouvisející hovadiny a nikdo nekřičí - každý má volbu, co bude číst a co ne - a hlavně na co odpovídat a reagovat a na co NE. Pokud vás iritují dotazy Freex - jak tady kdosi napsal - "stupidní" - tak proč na ně reagujete? Ono to pak možná tazatele donutí si to sám vyhledat na AF nebo Googlem - když nedostane žádnou odpověď ne?
Za svoji osobu bych se přimlouval ho ponechat a zabránit tak "zaplevelení" spousty vláken uživatelem Freex - pokud někomu vadí to číst - není nic snažšího to přeskočit ne? Má to jasně nadepsáno vláknem.....mne to tedy neuráží a klidně si to přečtu. Úlet s motorkou je sice nasnadě, ale na jiných forech se také člověk dozví spousty nesouvisejících věcí - např. foto-fora...přeci je to tady diskuzní forum, tak proč tak příkře? vždyť o nejde o nic dramatického
Námi milovaný uživatel Stana také občas píše totální a nesouvisející hovadiny a nikdo nekřičí - každý má volbu, co bude číst a co ne - a hlavně na co odpovídat a reagovat a na co NE. Pokud vás iritují dotazy Freex - jak tady kdosi napsal - "stupidní" - tak proč na ně reagujete? Ono to pak možná tazatele donutí si to sám vyhledat na AF nebo Googlem - když nedostane žádnou odpověď ne?
refr. 70/325,SC 6,triedr Zeiss 7x50,SW Flexi-tube 300,Lumicon UHC,barlow Ultima,
okuláry: ATC 4,Speer waler 7,6mm,Nagler 11,Ultrascopic 15,TV Panoptic 24,TV plossl 25,ATC 32, Hyperion 31, Explore 4,7 a 6,7
ve výstavbě ultralight 178/890 ATC optika
okuláry: ATC 4,Speer waler 7,6mm,Nagler 11,Ultrascopic 15,TV Panoptic 24,TV plossl 25,ATC 32, Hyperion 31, Explore 4,7 a 6,7
ve výstavbě ultralight 178/890 ATC optika
No viete keď som bol v jeho veku, dostal som na vianoce optickú stavebnicu Optig montage. Nič lepšie v podstate ani nebolo a akú som mal z nej radosť ,dodnes si spominam ako som pozorovával mesiac cez otvorené okno. No a potom som pozoroval oblohu občas cez leto triedrom. No a na tieto stránky som natrafil náhodou pred štyrmi rokmi odvtedy ich pravidelne čítam. A hoci som nebol zaregistrovaný našiel som tu všetko čo som potreboval vedieť - stačilo čítať. A pokiaľ ide o to poradiť aký dalekohlad je vhodný pre takého chlapca - tak akýkoľvek - dôležité je ale aby sa páčil jemu. A povedal by som že všetky fungujú a ešte ako, veď taký malokuk je ďalekohlad o akom sa nám v jeho veku ani nesnivalo. Ale mali sme niečo čo dnes deti nemajú - čítali sme knihy a to dnes veľa mladých nerobí a je to citiť.
N200/f5,malokuk,bino 7*50, bino 20 & 32*88
Jestli jsem někoho naštval založením toho to tématu tak se omlouvám
Lukáši to je vpohodě. Vsadil bych poslední okulár, že kdybys vlákno nezaložil, tak byho do týdne založil někdo jiný. Ty návrhy tu už byly. Už jen co s tím. Rozhodování modrátorům nezávidim.
Jestli můžu můj názor, tak si myslím, že by bylo lepší, aby tady taková vlákna nebyla. Pokud ale zůstane, tak se nezblázním
Lukáši to je vpohodě. Vsadil bych poslední okulár, že kdybys vlákno nezaložil, tak byho do týdne založil někdo jiný. Ty návrhy tu už byly. Už jen co s tím. Rozhodování modrátorům nezávidim.
Jestli můžu můj názor, tak si myslím, že by bylo lepší, aby tady taková vlákna nebyla. Pokud ale zůstane, tak se nezblázním
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000