Rozostření bohužel nevím kterým bylo směrem, on tak špatně ostřil automat. A když jsem si toho všiml a nechal to zaostřit správně, tak jsem si nevšiml, kterým směrem se to pohnulo.
To propojení se mi taky nelíbí, ale mám v plánu si na to nechat udělat redukci, abych to propojil na pevno. Já totiž dalekohled před a po použití nerozebírám, nechám to celé v kuse, dalekohled+reduktor+kameru.
Podle mého názoru na to redukce udělat půjde:
1) zadní strana výtahu se dá oddělit a je tam závit S58. K tomu se dá dokoupit redukce na M48 nebo M68
2) Přední strana reduktoru jde taky odšroubovat, tam jsem ale zatím nezjišťoval, jaký je tam závit. Přijdu tím ale bohužel o 2'' závit na UV-IR cut filtr, který tam mám. Musel bych ho nahradit menším 1,25'' filtrem vloženým přímo před kameru a to přidá malou vinětaci.
Prozatím udělám co píšeš a vložím reduktor s kamerou do OV, když bude dalekohled stát na rosnici.
Ta styčná plocha nevím jak přesně může být dlouhá, ale dle nákresů k výtahu by to mělo být cca 8mm. Pokud z toho vyčteš víc tak ten nákres je v manuálu ke stažení tady:
https://www.baader-planetarium.com/en/d ... ck_bds.pdf
Mám BDS-RT verzi.
S tou komou tomu asi nerozumím, nejsem moc znalý v oblasti optiky.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky