Pozorování u Prahy
Pozorování u Prahy
Tak já to nakonec risknu a pojedu až zítra (snad nebudu litovat). Přeju hezké koukání/focení.
P.
P.
Pozorování u Prahy
zatim to vypada, ze by mohlo byt pekne v sobotu. Nechystate se nekdo?
Jsem zacatecnik, ale lecim se 

Pozorování u Prahy
No zatím nevím přesně ale také o sobotě uvažuju...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

Pozorování u Prahy
Pokud bude počasí mohu i dnes i zítra ( naše modely sice dnes nic moc, nicméně na teletextu tvrdí, že bude jasno), jen pro zajímavost, včera díry mezi mraky , ustavení montáže trvalo asi hodinu, chyběla polárka, pak až do půlnoci honička s mraky, odjezd v opravdové vánici po půlnoci.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Pozorování u Prahy
Jedu na Tobolku, budu tam cca od sedmi, třeba půjde něco dělat.
Pozorování u Prahy
Přijedu tam před osmou.
P.
P.
Pozorování u Prahy
Tak včera se to docela povedlo, ne? A když k tomu připočítám, že jsem se autem už na třetí pokus trefil z té louky na cestu, tak to byl jednoznačný úspěch.
P.
P.
Pozorování u Prahy
Jo jo, jsem rád, že jsem se tam za vámi podíval. 
Tobolka je opravdu pěkné místo a tímto poznáním padá lokalita Srbsko, neboť Tobolka je lepší a i cesta je tam z Prahy rychlejší a jednodušší...
Ořech má velkou konkurenci ;D
Jinak včera bylo koukání pěkné - po té době nepříznivého počasí. I když se nám to pak před půlnocí zkazilo...

Tobolka je opravdu pěkné místo a tímto poznáním padá lokalita Srbsko, neboť Tobolka je lepší a i cesta je tam z Prahy rychlejší a jednodušší...
Ořech má velkou konkurenci ;D
Jinak včera bylo koukání pěkné - po té době nepříznivého počasí. I když se nám to pak před půlnocí zkazilo...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

Pozorování u Prahy
Tak já vyzkoušel Ořech a okolo 22.hod jsem se přesunul na Tobolku.Jenže tím že jsem tam nikdy nebyl tak jsem tu správnou odbočku nenašel a zůstal jsem asi o 300m dál po pravé straně na polní cestě.Tak snad příště trefím tu správnou cestu.Jinak je to tam pěkný.
SW Dobson-200/1200, Messier -127/1200, Meade ETX-70AT. triedr 10x50
Pozorování u Prahy
.Jenže tím že jsem tam nikdy nebyl tak jsem tu správnou odbočku nenašel a zůstal jsem asi o 300m dál po pravé straně na polní cestě.Tak snad příště trefím tu správnou cestuKdyz tak si na nekoho z nas napis telefon. Tentokrat byla velka ucast, jenom to pocasi kdyby jeste bylo trochu lepsi.
Pozorování u Prahy
Asi to dneska taky risknu
Pozorování u Prahy
Tak jsme se dohodli, že budeme doma, silně sněží.
- Honza Ebr (honza42)
Pozorování u Prahy
Jelikož počasí teď vypadá docela dobře, zopakuji nabídku na společné pozorování 12" dobsonem v okolí prahy (nejlépe asi Vrátenka) - jedinou podmínkou je vyzvednout mě a zařízení v Brandýse (vejde se na zadní sedadla běžného vozu, případně do prostornějšího kufru). nemám moc denních povinností, které by nešly přesunout na odpoledne, takže skoro kdykoliv.
honza
honza
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Pozorování u Prahy
to honza42: Chtěl bych se tento týden také utrhnout. Pokud nepadnu za vlast a lepší zítřky, viděl bych to tak na středu - ale nemůžu zůstat do rána. Po půlnoci musím vyrazit ku Praze a do postele.
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
http://astrofotky.cz/~Prazan/