Za tým seeingom si stojím. Dobre to poznám z fotenia planét. Keď nie je seeing, tak detaily proste nie sú, nezáleží akým priemerom sa fotí, či ako sa to spracuje. Keď raz tie detaily nie sú v zdrojových dátach, tak sa proste nevytiahnu. Možno to vidieť i na videu, ktoré som poslal do sekcie "Vyskúšajte si spracovanie". Tiež by som veľmi rád robil tak detailné a ostré snimky, ako tu uvádzaš. Snáď sa mi občas pošťastí taký seeing, aký často mávajú v zahraničí a vedia využiť aj 15cm priemer. Mám v pláne použiť ešte malý achromát na full disk snímky. Newtona 150/750mm som tiež clonil na 100mm, takže priemer/rozlíšenie je podla mňa ok. Samozrejme môže to byt i lepšie (asi pošlem video na spracovanie, nech sa s tým pohrajú tunajší machri

). Stále je to len 2nd light touto technikou. Ešte to chce poladiť etalón. Ja som zatiaľ rád i za tento snímok. Ešte sa s tým všetkým len zoznamujem, takze ešte sú tam rezervy. Každopádne na druhý snímok touto zastavou a na to aký je to pokrok oproti prvému snímku, som s tym spokojný a snáď sa raz priblížim výsledom, aké si tu uviedol

.