Viděl jsem neidentifikovaný úkaz na obloze (UFO)

Pozorovací techniky, odkazy na stránky s pozorováním, umělé družice, ufo a vůbec veškerá pozorování, která se jinam nehodí
Odpovědět
Kunzov

Viděl jsem nevysvětlitelný úkaz na obloze (UFO)

Příspěvek od Kunzov »

Napadlo mě, jestli to nebyla ta známá formace družic? Už se to tu řesilo, viz třeba zde: http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 1133717299
Dojem plošných světel mohl být způsoben např. zamlženou optikou triedru. To, že světla nesl nějaký tmavý objekt by mohl podle mě klidně být psychologický klam, vždyť obloha je (téměř) černá.

Ale moc mi nesedí ta rychlost, takže na tom to asi troskotá...
Pozoruju z Oderských vrchů. N 200/1000, R 70/700, CEL 12x70.
gsokuba

Příspěvek od gsokuba »

no ja taky nedávno viděl ufo, nevim jestli to byly halucinace ale najednou se v prostoru objevila zářivá koule něco jako kulovej blesk, udělalo to světelnej záblesk a zase to v prázdnotě zaniklo, viděl jsem to z okna domu takže to nebylo daleko. pak jsem ještě viděl trup stíhačky jak mi prolítá kolem okna jenom tak pro zajímavost že se mi tu dějou divný věci, a to nemulvim o vrtulníku co občas provadí nákou operaci v lese u nás za domem tak že to slyšet jako kdyby nám přistával na střeše přitom jsem ho nikdy neviděl ;D
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
Alien_MasterMynd

Příspěvek od Alien_MasterMynd »

Ty uz to nehul :D:D:D:D
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm

http://www.alien-mastermynd.com
Lukina

Příspěvek od Lukina »

Pokud bydlis nekde u Prerova a nebo Namesti nad Oslavnou, tak to bude cvicit armada. U nas v okoli chaty zase casto cvici vrtulniky policie. Taky s tim delaji psi kusy...ale proc ne, tezko na cvicisti, lehko na bojisti...Jinak vrtulnik se zapnutymi patracimi svetly je ve vzdalenosti nekolik jednotek az desitek km v nocnich hodinach velmi zajimavy objekt pro pozorovani.  
Newton 203/1200, dobson
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Gsokubo, jestli to mělo ultrafialovej dalekohled na noční vidění, prostě červený čočky svítíví napiš uživateli se jménem Boddis, ten má stejný problém.
Martin Vyskočil
Věk: 44

Příspěvek od Martin Vyskočil »

Pokud bydlis nekde u Prerova a nebo Namesti nad Oslavnou, tak to bude cvicit armada.Jo, zrovna ted probiha mezinarodni vojenske cviceni "Letajici nosorozec" a letos se specializuji na nocni lety.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
gsokuba

Příspěvek od gsokuba »

Gsokubo, jestli to mělo ultrafialovej dalekohled na noční vidění, prostěčervený čočky svítíví napiš uživateli se jménem Boddis, ten má stejný problém.jo jo to mě taky dostalo :D
nic sem si nevymyslel ta stíhačka tu proletěla dvakrát, lětěla směr praha a pak nazpátek to už jsem jí viděl jak prolítává kolem baráku hodně nízko a pomalu jinak to světlo co jsem viděl nevim co bylo, to nák neřeším.
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
tygerstyle

Příspěvek od tygerstyle »

Dobrý den, popíšu Vám včerejší zážitek.

cca ve 21hod jsem projížděl náším městem (Velké Bílovice, okr. Břeclav) na zadním sedadle jsem měl komplet vybavení na fotografování nočních scenérií, najednou nad jihovýchodem vidím oranžovou kouli, řekněme 5x větší než včerejší Venuše v tu dobu a v ní silnější záři. Zastavím a vystoupím, hmatám pro foťák ale ta věc letěla moc rychle, neměnila směr letu, ticho, akorát nad hlavou cca v 11Km prolítala americká Galaxy Globemaster III a ta slyšet byla. Celý průlet byl dlouhý cca 10s, objekt nad severním horizontem náhle zhasl. Bohužel jsem nestihl nastavit foťák tak aby jsem mohl objekt zachytit..

Na oblohu koukám a fotografuji nějaký ten pátek, viděl jsem noční přelety letadel, vrtulníků, ISS, družic.... viděl jsem boloid, dost meteorů.... kus astrošrotu shořet v atmosféře, horkovzdušné i meteo balony ale tohle jsem neidentifikoval... ale vím že jsem "to" viděl a chci sakra vědět co to bylo  :-/

budu se snažit vytvořit malou ilustraci a později ji vložit.

EDIT1: výšku letu odhaduji na 1-2km ovšem mohl to být klam.... přemýšlel jsem o nějaké armádní aktivitě? ale to by jsem viděl tělo letounu a hluk motorů, nebe bylo ještě tmavě modré a já viděl jen to světlo, určitě jsem to nemohl vidět sám ale vypadá to na lokální jev...
SkyWatch dobson 200/1200 | Nikon D50
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Balón přání ;)
tygerstyle

Balón přáníWink
Tak to ani náhodou.... leda že by balon letěl konstantní rychlostí ve stejné letové výšce v absolutní příčce :D
Tulen
Věk: 54

Příspěvek od Tulen »

Letí ve větru, takže letí rovno a včera dost foukalo, takže musel letět i dost rychle, já bych řek, že to byl on (balón přání)
ahoj
Petr
LightBridge 12 palců; Vixen VMC 110L; triedr 10x50; okuláry Pan 24mm, Hyperion 17mm,  SW Planetary 7mm; filtr Astronomik UHC-E; Atik 16IC; stativ Celestron s Alt-Az hlavicí; HEQ5 Pro
tygerstyle

No já to bral jako první variantu... ale fakt říkám, různých balonů jsem už viděl, ale jo asi co jiného by to bylo, oni ufouni lítaj stejně jen do ú-es-ej :)
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Někde jsem viděl video, co všechno se dá s těmi balóny přání natočit. V bezvětří, mírném i silnějším větru, ve formacích i samostatně. S přidáním barveného oleje při spalování. Fantastická blízká setkání třetího druhu.
tygerstyle

Pokud to někde najdeš tak se neboj linkovat, už čekuju jujtube :)
gsokuba

Příspěvek od gsokuba »

zdravim, už nějakou dobu sleduju webkamery namířený na Eyjafjalajokull nebo jak se to píše ;D a občas tam pozoruju průlety nákejch zařících objektů, někdy jich je vidět víc ve formaci jindy zase jenom jeden, první mě napadlo letadlo nebo nákej balon, ale to jsem vyloučil podle toho jak to mění směr letu(a letadlo asi těžko proletí ten sloupec popela), občas se zastaví namístě pak se rozzáří a letí dál atp. no tak jsem si řekl že si to budu zaznamenávat což jsem taky udělal, akorát jsem zjistil že nejsem sám a na youtube se už objevily přesně ty záběry co jsem já viděl.

tak dávám odkaz na video a chtěl bych vědět co si o tom myslíte.
zde video: http://www.youtube.com/watch?v=hSvP588LvsE
neni to žádnej fake, všechno je z týhle stránky takže si to můžete i ověřit vyhledáním archivních snímků z kamery: http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull- ... olfsfelli/

ještě si neodpustim náký to video:
http://www.youtube.com/watch?v=yKXC1VWq ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=sZcEBV8IwxY
http://www.youtube.com/watch?v=Eu4AvpAF_PQ
Odpovědět