Paráda, můžu jen závidět techniku i podmínky. Já zkoušel poslední dvě rána Saturna se svou malou C8 a včera mizerný seeing od očividně stékajícího studeného vzduchu po svahu dolů do údolí i přeze mě. Moc jsem ani nefotil na té modré obloze pak a po pár kouknutích přes okulár zase techniku zabalil. Dnes to nebylo tak zlé a našly se chvilky se závany větru od JZ-Z, což přinášelo fajn chvilky, ale ideální to nebylo i tak.
Jeden včerejší rozmazaný Saturn na už denním pozadí, bez derotací a dalšího ostření.
Dnešní pokus zase se zvarezněním barev a porát žádné detaily, které by C8 dala. Škoda, snad se brzy objeví nějaké světlé bouřkové skvrny.
Saturn
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Re: Saturn
Pár nocí jsem to zkoušel, počkám si na lepší podzimní oblohu, teď mi to na této obloze s jemným pískem sahary nedává smysl, vše je do žluta.
Dlhšie som tu nebol. Nádherné Saturny Dobsonaut, DejvStorm!
Ja som sa už asi mesiac chystal, ale vždy keď vyšlo počasie tak buď pracovný alebo rodinný program bol iný. Túto noc sa však všetko konečne vyvinulo pozitívne, tak som to skúsil:

Fotené o 02:49 miestneho času, Vojany, Newton 254/1200, kamera ToupTek G3 585C.
Michal
Ja som sa už asi mesiac chystal, ale vždy keď vyšlo počasie tak buď pracovný alebo rodinný program bol iný. Túto noc sa však všetko konečne vyvinulo pozitívne, tak som to skúsil:

Fotené o 02:49 miestneho času, Vojany, Newton 254/1200, kamera ToupTek G3 585C.
Michal
mitovka
tady je můj bobek n150/750 pds asi 224 projekce za 18mm ortho