Když se podívám, kolik stojí iPhone 6s a kolik třeba ASI 120MC, tak si říkám, že si jen tak nezávazně hraješ, protože pokud chceš skutečně dělat DeepSky fotografie, tak tím mobilem to nemá logiku.
Astrofotografie mobilem
Astrofotografie mobilem
a za druhé i spousta superkrátkých expozic může konkurovat několika dlouhým. Při kratší expozici klesá signál ale vyčítací šum je stejný. Tudíž se ti obraz začne v šumu utápět ještě víc. Nehledě na účinnost, kdy při kratších expozicích se již prakticky nenaexponují slabé partie mlhovin.
Když se podívám, kolik stojí iPhone 6s a kolik třeba ASI 120MC, tak si říkám, že si jen tak nezávazně hraješ, protože pokud chceš skutečně dělat DeepSky fotografie, tak tím mobilem to nemá logiku.
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
Je to nezávazné hraní... vždyť o to mu jde, "pouze" mobilem vyfotit něco. Ale to něco je nic, které je dražší.
Mě tohle nijak nenadzvedává ze židle, stejně tak jako zatím žádná fotka, ale snažení je to velké to se musí nechat. Možná ty planety - je tam víc světla, ale i tak je to slepá cesta. Zázrak se nekoná.
Takový trénink na finální řešení - kamerku
Mě tohle nijak nenadzvedává ze židle, stejně tak jako zatím žádná fotka, ale snažení je to velké to se musí nechat. Možná ty planety - je tam víc světla, ale i tak je to slepá cesta. Zázrak se nekoná.
Takový trénink na finální řešení - kamerku
Lectorem iustus...
Astrofotografie mobilem
Porad mi unika ta souvislost mobil = drazsi.
Mobil ma kazdej v kapse, kupuje si ho na telefonovani, internet, sms, hry, filmy nebo vsechno dohromady a jedna z bonusovych funkci je i fotak.
Tudiz kdyz si koupim slusny mobil za 15K, mam 10v1 tzn, ze cena kamery je rekneme 1500,- = za tohle kamerku nekoupis nebo mozna tak nejakou, co vyfoti zhruba to, co snimac v telefonu.
Proto nechapu, proc to tu porad resite ... astro kamera je specificke zarizeni, ktere mam jen na astrofoto, nic vic. Mobil je univerzalni medium ktere ma skoro kazdy a se kterym se krom jineho daji udelat (minimalne to plati pro planety) slusne astro-foto.
add Topic: ta planetarka je supr, uz se tesim az se dostanu k poradne montazi a vyzkousim si taky neco takoveho (prece jen S7 nebo G4ka umi 10s respektive 30s expozice)
Mobil ma kazdej v kapse, kupuje si ho na telefonovani, internet, sms, hry, filmy nebo vsechno dohromady a jedna z bonusovych funkci je i fotak.
Tudiz kdyz si koupim slusny mobil za 15K, mam 10v1 tzn, ze cena kamery je rekneme 1500,- = za tohle kamerku nekoupis nebo mozna tak nejakou, co vyfoti zhruba to, co snimac v telefonu.
Proto nechapu, proc to tu porad resite ... astro kamera je specificke zarizeni, ktere mam jen na astrofoto, nic vic. Mobil je univerzalni medium ktere ma skoro kazdy a se kterym se krom jineho daji udelat (minimalne to plati pro planety) slusne astro-foto.
add Topic: ta planetarka je supr, uz se tesim az se dostanu k poradne montazi a vyzkousim si taky neco takoveho (prece jen S7 nebo G4ka umi 10s respektive 30s expozice)
Levenhuk R80 ED, MC-127/1900, Seestar S50
-------------
EOS600D
ASI662MC
-------------
EOS600D
ASI662MC
Astrofotografie mobilem
Budu už OT ale : Howking potřebuje slušný okulár, aby mohl vůbec nějak fotit. Jenže za cenu jen průměrného okuláru dnes koupím starší funkční DSLR, s kterou budu o řád v kvalitě a dosahu výše a vše si náramně zjednoduším ( od mechanických nesmyslů, neblahého vlivu spojení okulár /objektiv po stránce optické a vinětace až po zpracování ) Jen už budu v jiném vlákně 
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Astrofotografie mobilem
Možná mi to uniklo, ale mohl by mi někdo prozradit, jakým softem lze složit 10.000 snímků deep-sky objektu? Pokud se nemýlím, planetární software Registax a AstroStakkert nesčítají a DeepSkyStacker zvládne takové množství? Není na to něco rychlejšího a jednoduššího - to otázka k celkovému směřování té skutečně jednoduché astrofotografie, která bude vycházet z velkého množství nepointovaných krátkých v podtatě nezašumněných expozic a je jedno zda astrokamer typu QHY 5 USB 3 nebo QHY 183, ale i z mobilů, které se objemem dat pomalu dostávají na RAW u zrcadlovek (Samsung S7 Edge atp.).
Refraktor Baader 95/580mm CaF2, LZOS 180/1260mm, Celestron C-9.25/C-14 Hyperstar, 10Micron AZ-2000, Dobson LZOS 457/2025mm a spousta železářství.
Astrofotografie mobilem
jakým softem lze složit 10.000 snímků deep-sky objektu? - Nebulosity 3. Ale skládal a zarovnával jsem 4x2500 (umí až 6000 a mohl jsem to dělat na polovinu, ale já to rozdělil na čtvrtiny abych lépe vytížil procák a rozložil zápis a čtení disku) a pak ty 4 výsledky znova složil.
(po aplikaci darku z toho vytvořil 10000 fit-ů a to mi zabralo 700 GB na HDD - v podstatě HDD makal naplno a bylo to úzké hrdlo, proto 8 hodin - čte to 2x nejdřív zarovnává a pak sčítá)
(po aplikaci darku z toho vytvořil 10000 fit-ů a to mi zabralo 700 GB na HDD - v podstatě HDD makal naplno a bylo to úzké hrdlo, proto 8 hodin - čte to 2x nejdřív zarovnává a pak sčítá)
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
AntonPike: pokud je něco za 15 tisíc vs. 5 tisíc tak to prostě je dražší a dokonce i na tyhle pokusy horší. Ikdyž je to focení mobilem pouze bonus a mobil jsme si kvůli tomu nekupovali, mobil je jak píšeš hlavně na volání. Já mám například blbej telefon za 1500 Tady se řeší to, že i za těch 5 tisíc (ASI 120 MC) máš o několik řádů lepší výsledky a používáš to pro daný účel. Je jasné, že se chce ukázat jak to s tím mobilem super jde, ale ono to prostě nejde. Zatím mě žádná fotografie mobilem nepřesvědčila, že by to byla schůdná cesta k focení DSO, nebo snad planet. Na tu úroveň se s telefonem nedostaneme ikdyby jsme ho před každým fotografováním pohladili a zkusili mu domluvit.
Na to vše je prostě další specifické zařízení - kamerka. A k tomu tohle hraní beru jako velkou přípravu.
Na to vše je prostě další specifické zařízení - kamerka. A k tomu tohle hraní beru jako velkou přípravu.
Lectorem iustus...
Astrofotografie mobilem
Jsem si s tím ještě trochu pohrál
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=H ... 999689.jpg
Pokud se někomu chce zkusit si to, tak tady je fit bez úprav.
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=H ... 999689.jpg
Pokud se někomu chce zkusit si to, tak tady je fit bez úprav.
Astrofotografie mobilem
Dalsi Saturn a Mars, tentokrat behem kvalitnejsiho seeingu, nataceno 1080p/60Fps
Saturn, Dobson, S7 Edge, 5mm Omegon LE, 1,5x Dig. Zoom
DSO je samozřejmě úplná ptákovina, ale na jasné objekty to má své kouzlo.
Saturn, Dobson, S7 Edge, 5mm Omegon LE, 1,5x Dig. Zoom
DSO je samozřejmě úplná ptákovina, ale na jasné objekty to má své kouzlo.
M:736 750 113
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
Ale no tak, kamerkou to půjde určitě lépe i bez pohonu i s Dobsonem i s menším dalekohledem... Mohu jen ukázat několik fotek ze stativu přes Lunta bez pohonu na Slunci, nebo možná pár starších kde jsem ručně poháněl az montáž s SCT C6 a fotil Měsíc v detailech.
Ono je to takové zvláštní, vím, že mobilem zázrak nezvládnu, nicméně se o to snažím a chci tady potvrzení a pochvalu, že jsem to vlastně dokázal. Ono je to částečně pravda, ale doufám, že se tímto vláknem inspiruje hodně lidí, že tudy prostě cesta nevede. A pokud s tím budu ztrácet čas, tak jedině s vědomím, že si hraju a připravuji na řešení, kterým vyfotím nějaký výsledek. Focení mobilem považuji jen za jinou formu (ale neefektivní) dokumentace.
Mám na to už jediné řešení. Tohle téma komentovat nebudu a pokud chcete výzvu foťte mobilem "zázraky" jaké fotil člen AF grajda, ale to už je opravdu extrém a ten mobil by Vám dneska někdo možná dal do ruky i zadarmo
Ono je to takové zvláštní, vím, že mobilem zázrak nezvládnu, nicméně se o to snažím a chci tady potvrzení a pochvalu, že jsem to vlastně dokázal. Ono je to částečně pravda, ale doufám, že se tímto vláknem inspiruje hodně lidí, že tudy prostě cesta nevede. A pokud s tím budu ztrácet čas, tak jedině s vědomím, že si hraju a připravuji na řešení, kterým vyfotím nějaký výsledek. Focení mobilem považuji jen za jinou formu (ale neefektivní) dokumentace.
Mám na to už jediné řešení. Tohle téma komentovat nebudu a pokud chcete výzvu foťte mobilem "zázraky" jaké fotil člen AF grajda, ale to už je opravdu extrém a ten mobil by Vám dneska někdo možná dal do ruky i zadarmo
Lectorem iustus...
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
Kdo si hraje nezlobi
. Tolik k foceni mobilem.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Astrofotografie mobilem
Nepamatuju si, ze bych nekdy rekl, ze ocekavam pochvalu nebo snad cokoliv v tomhle smyslu a to srovnavani ceny astro kamery a mobilu uz je fakt k zamysleni.
Fotim mobilem, protoze ho proste mam a vysledek je(alespon pro me) vice nez dostacujici. Muj nejlepsi obr Jupiteru
ukazuje docela presne to, co vidim v okularu (az na ty barvy) a to me staci.
A jelikoz je tohle forum a topic, kde muzu prezentovat, co mobil dokaze, tak to taky delam
Fotim mobilem, protoze ho proste mam a vysledek je(alespon pro me) vice nez dostacujici. Muj nejlepsi obr Jupiteru
ukazuje docela presne to, co vidim v okularu (az na ty barvy) a to me staci.
A jelikoz je tohle forum a topic, kde muzu prezentovat, co mobil dokaze, tak to taky delam
Levenhuk R80 ED, MC-127/1900, Seestar S50
-------------
EOS600D
ASI662MC
-------------
EOS600D
ASI662MC
Astrofotografie mobilem
Kazdej si muze fotit cim uzna za vhodny, ale ve chvili kdy tu zacne psat kraviny, ze je vlastne jedno jestli to je mobilem nebo necim jinym, prihodi moudro o delce expozice(nepochopeni problematiky) a podpori to tragickym vysledkem tak se nemuze divit, ze mu na to nekdo zareaguje.
Jediny co se z toho tady da vyvodit je asi to, ze kdyz budu mermomoci chtit fotit astro mobilem, tak bude samsung lepsi varianta nez ajfoun ;D
Jediny co se z toho tady da vyvodit je asi to, ze kdyz budu mermomoci chtit fotit astro mobilem, tak bude samsung lepsi varianta nez ajfoun ;D
newton 30 cm, eq6
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
bude samsung lepsi varianta nez ajfoun ;D[ot]Tohle howking nerozchodi ;D[/ot]
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.